Els Jocs Olímpics moderns : els esports tradicionals

 Atletisme, natació i gimnàstica són els reis dels Jocs Olímpics, i juntament amb l'esgrima s'han disputat a totes les edicions.

Atletisme: Sempre a l'Estadi Olímpic trobem curses de velocitat, mig fons, i fons, a més de proves amb tanques. Hi ha llançaments i salts. Dintre de la llarga distància tenim les proves de marxa atlètica i el marató que es fan amb el recorregut per fora l'estadi. Aquest últim prové de l'antiguitat clàssica amb la distància entre Marathon i Atenes que va recòrrer un missatger (42 km 195 m). Tradicionalment es celebren aquestes proves la segona setmana dels Jocs.

Esgrima: Espasa, sabre i floret són les tres armes amb les que es competeix. D'origen nobiliari, aquesta vegada 102 homes i 102 dones prendran part als JJOO.

Gimnàstica: La gimnàstica té les disciplines d'artística, esportiva i la més recent de salts. Es tracta d'un esport on la puntuació dels jutges és decisiva. El primer 10 olímpic el va aconseguir Nadia Comaneci l'any 1976. Ocupa la part central del calendari.

Natació: La disciplina més tradicional compren les curses en diferents distàncies i estils que es desenvolupen a la primera setmana dels jocs. Ara també hi ha una cursa a mar obert. S'han anat integrant el waterpolo, els salts de palanca i trampolí i més recentment la natació sincronitzada.

Un apunt extra: Hi ha una modalitat olímpica, poc coneguda fora de l'àmbit dels jocs que aglutina alguna de les disciplines abans vistes, es tracta del pentatló modern. Els millors classificats són els que ho fan millor a unes proves molt diferents com són l'esgrima (tots contra tots) , la natació lliure (200 metres) l'atletisme (3 km) , salts d'equitació i tir (en moviment). S'inspira en proves combinades antigues i es busca reconèixer als atletes complets.

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 07-07-2021 Última actualització 14-07-2021