BTS

Ei tu! Sí tu! Em penso que això t’interessa. Escolta amb atenció. Estàs cansat/da de les típiques balades d’amor? Necessites nova música per afegir a la teva playlist diària? Ets una persona que li agrada viatjar pel món i conèixer noves cultures i idiomes? Busques cançons que et pugin el teu estat d’ànim i et facin millorar la teva salut mental dia rere dia? T’interessa música que s’inspiri en obres literàries, filosòfiques o psicològiques? T’interessen les causes socials contra la violència i el canvi climàtic? Tinc la solució perfecte per a tu.

Es veu que hi ha un grup musical que ho està petant a les xarxes i arreu que es diu BTS que ha batut milers de rècords a tot el món des del seu debut el 2013. Ja saps de qui parlo? Me’n alegro! (Si no, continua llegint) A més a més precisament a totes les preguntes anteriors, ells en tenen la resposta dins la seva carrera musical i social.

Són una banda de nois de K-pop de Corea del Sud. Ep! I abans de deixar de llegir aquesta recomanació pels teus estimats prejudicis, dóna’ls-hi una oportunitat que t’asseguro que et sorprendran i no et deixaran indiferent.

BTS està format per 7 membres; 4 vocalistes: Jimin, Jungkook, Jin, V(Taehyung); i 3 raperos: SUGA, RM i J-Hope. A més a més els membres de la banda són ambaixadors de l'ONU que promouen la campanya LOVE MYSELF (M’estimo a mi mateix/a)  per acabar amb la violència cap als joves. També treballen amb UNICEF contra el canvi climàtic i la COVID-19. Els seus fans de tot el món s'anomenen ARMY ja que BTS, en coreà 방탄소년단 (Nois a prova de bales), necessiten un ARMY (Exèrcit) per mantenir-se a prova de bales.

 Pel que fa al seu treball musical, han publicat un total de 230 cançons en 9 àlbums d'estudi. Tots ells estan connectats per tal de transmetre als seus espectadors i oients el lema LOVE YOURSELF (Estima’t a tu mateix) que porten desenvolupant des del 2013. L'obra musical de BTS s'ha inspirat en obres literàries com Demian de Hermann Hesse, El Mapa de l’ànima de Murray Stein, etc... O fins i tot autors psicològics com Carl. Gustav Jung. Tots aquests llibres els trobareu a les biblioteques.

Encara no t’he convençut? Escolta això:

Durant la seva carrera musical han anat evolucionant tan personalment com musicalment parlant. Això ho podem veure reflectit en l’evolució del contingut dels seus videoclips musicals i lletres de les cançons. El gènere musical que BTS segueix no és únic sinó ben divers. A causa de la pluralitat vocal dels membres del grup i la diferent gamma d’estils musicals de cadascun d’ells podem trobar una mescla ben original. La majoria de les cançons contenen parts cantades i rapejades.

A part de les seves espectaculars posades en escena, coreografies i estètica, el que realment captiva la major part dels fans són el contingut de les lletres de les seves cançons. BTS sol presentar lletres colpidores que poden a arribar a ajudar-te en el teu dia a dia. Algunes es basen en critiques socials (Hipocresia, sistema educatiu...) i algunes altres es basen en transmetre l’amor cap a un mateix. Tant mateix en trobem d’altres que no tenen res a veure amb aquests dos principals temes però també molt interessants per la manera en la que els saben aplicar en una cançó.

A continuació us adjunto alguns enllaços d’interès del grup com cançons, comptes d’Instagram, etc...

 La cançó DNA destaca per la acolorida estètica del videoclip i la impressionant coreografia dels nois. De fet amb aquest videoclip musical BTS va assolir el seu primer bilió de visualitzacions i van començar a batre rècords a escala mundial:

 

 

 

 L’àlbum de "WINGS" publicat el 10 d’Octubre del 2016 està format per 15 senzills els quals estan basats en la novel.la "Demian" de l’autor suís Hermann Hesse. Àlbum amb el qual es van posicionar al primer lloc als premis musicals Sud Coreans:

La cançó Answer: Love Myself explica les raons per les quals has d’aprendre a estimar-te a tu mateix abans d’estimar a algú altre: 

 

 

Els àlbums "Map of the soul: Persona" i "Map of the soul: 7" publicats el 2019 i 2020 respectivament transmeten la teoria de l’analista de Carl Jung Murray Stein i ho combinen amb el missatge de l’amor propi. Recomano llegir les lletres de les cançons! 

 Una de les últimes col·laboracions que ha fet BTS ha sigut amb la banda Anglesa Coldplay amb la cançó My Universe. Videoclip el qual va ser gravat a Catalunya a les piscines abandonades de Castellnou:

 

 

 

L’àlbum "BE" va ser publicat el 20 de novembre de 2020 en ple confinament. Així doncs les lletres de les cançons tracten sobre alguns dels sentiments que tots hem arribat a sentir durant aquesta pandèmia com la solitud, desesperació, avorriment…

BUTTER: Cançó amb la qual han estat nominats a la següent cerimònia del Grammys i videoclip el qual ha batut el rècord de YouTube per aproximadament 113 milions de visualitzacions en les primeres 24 hores. L’inici de la cançó ens recorda al senzill de Queen Another One Bites The Dust ja que es tracta d’un tribut al icònic grup Britànic:

 

 

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 13-01-2022 Última actualització 13-01-2022