Trencadís

Trencadís és el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals que té com objectius promoure i difondre la cultura local i preservar i  facilitar l'accés a aquelles col·leccions úniques i valuoses de les biblioteques de la Xarxa.

Accés al recurs

Novetat:

S'ha incorporat una nova col·lecció al Trencadís. Es tracta d'un recull de fotografies del barri de Canyelles, a Barcelona, el darrer polígon d'habitatges aixecat al districte de Nou Barris durant l'etapa predemocràtica. Les imatges recullen el pas dels anys, des del barraquisme inicial de la zona els anys 60 i 70, la construcció dels blocs d'edificis a partir de mòduls prefabricats que configuraren el Polígon Canyelles, acabat el 1974, la construcció del Parc Josep Maria Serra Martí, inaugurat el 1998, l'ampliació progressiva dels diferents serveis socials i infraestructures comunicatives (mercat, metro, ronda de dalt, guarderia, parròquia...) impulsades en gran mesura per l'activisme de l'Associació de Veïns de Canyelles, així com els diferents actes amb motiu de les festes del barri.

Per acabar de documentar les fotografies, s'hi ha incorporat un missatge perquè els usuaris que puguin, ens ajudin a datar i descriure algunes de les fotografies.

http://trencadis.diba.cat/