Escriure de cinema

És un projecte pilot de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’Escola La Casa del Cine que proposa noves experiències participatives en un taller de crítica cinematogràfica.

L’activitat, conduïda pel crític i historiador cinematogràfic Antonio José Navarro, pretén oferir una perspectiva global tant de la història del cinema com de la metodologia d’aquest gènere literari, a fi que els participants puguin realitzar textos crítics al voltant de pel·lícules rellevants de diferents èpoques, estils i gèneres.

Les biblioteques participants són:

El tema triat per aquesta primera edició pilot de l’activitat és «Utopia vs. Distopia. La mirada cinematogràfica sobre el futur» per analitzar el recorregut que ha fet el cinema al llarg de la història a l’hora de plantejar-se diferents models de societat en situacions tan complexes com l’actual.

La situació epidemiològica obliga a les biblioteques a deixar d’oferir activitats presencials i és per això que tots els tallers presencials d’Escriure de Cinema passaran a ser virtuals

Destacats

El futur en negre: distòpies

No hi ha resultats.

Il·lusions

No hi ha resultats.

La utopia quotidiana: lluites, desafiaments i fracassos

No hi ha resultats.

Paisatges després de l’apocalipsi

No hi ha resultats.

Paradisos somiats

No hi ha resultats.

Societats alternatives

No hi ha resultats.

Utopies polítiques, científiques i socials

No hi ha resultats.