Aplicacions per a dispositius mòbils

BibliotequesXBM i Bibliojuga amb el Gènius són aplicacions desenvolupades per la Diputació de Barcelona disponibles per dispositius mòbils Android i Apple.

L'aplicació per dispositius mòbils BibliotequesXBM permet permet dur el teu carnet i el de la teva família al mòbil, accedir al Catàleg Aladí, renovar préstecs i reservar documents, consultar i desar les activitats programades per les biblioteques i els bibliobusos al teu calendari, reservar ordinadors, consultar tota la informació dels bibliobusos i accedir a un formulari per fer préstecs, reserves i suggeriments (exclusiu per usuaris de bibliobús).

L'app Bibliojuga amb el Gènius et convida a jugar amb els més menuts de la casa amb 8 jocs infantils.

La biblioteca a la butxaca

BibliotequesXBM és l’aplicació desenvolupada per la Diputació de Barcelona que et permet desar el teu carnet de la biblioteca i el de la teva família al teu mòbil, per accedir als serveis de les biblioteques. També pots consultar el catàleg de la XBM i el teu espai personal, on podràs veure quins documents tens en préstec, renovar documents, fer reserves o cancel·lar-les. Així mateix, et permetrà reservar sessions d’Internet a les biblioteques.

 

A més t'indica quines biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la demarcació tens més a prop i les activitats que t'ofereixen. Troba i situa en el mapa les activitats i biblioteques més properes al punt on et trobes o respecte la localització que indiquis. Pots cercar les activitats per paraula clau, data, tipus d’activitat, municipi, bibliobús i biblioteca, així com desar les activitats i biblioteques preferides a l’aplicació i al calendari del teu telèfon. I rebre notificacions de diversos esdeveniments i incidències al voltant de les teves biblioteques preferides. 

La informació bàsica de cada biblioteca inclou horaris, localització en el mapa, com arribar-hi, dades de contacte i activitats programades. En el cas dels bibliobusos també trobaràs informació sobre les parades i activitats, i podràs contactar amb el teu bibliobús per fer peticions de documents. 

La XBM està formada per més de 228 biblioteques i 12 bibliobusos.

  Selecció de webs:

I pel més menuts...

Vols jugar una estona amb el Gènius?

Descobreix els jocs que et proposa el portal infantil Gènius de la Xarxa de Biblioteques Municipals. L’aplicació mòbil Bibliojuga amb el Gènius t'ofereix vuit jocs protagonitzats pel Gènius, la Valentina, el PlayMe i el Bit.

 

Hi trobaràs jocs del tipus laberint, “memory”, les set diferències i el de buscar i trobar elements dins d’una escena. Recorda que a l'apartat En@cció del portal també trobaràs diversos jocs i manualitats per passar una bona estona. 

L’aplicació està disponible per als sistemes Android i iOS. Es tracta de la segona aplicació mòbil que llença la Xarxa de Biblioteques Municipals, que ja disposa de l’app BibliotequesXBM, per al públic adult i que permet cercar activitats i biblioteques, dur el carnet al dispositiu mòbil o consultar el catàleg de documents.

Més informació:

Autor: Txesco Montalt

 

Data de creació 11-02-2019 Última actualització 23-03-2023