Cinema
Cinema
Reines del Terror: L’Horror i l’Empoderament FemeníCinema
Lesbianes i bisexuals assassinesCinema
El primer amor queerCinema
Museus de cineCultura Popular
Tombes i lletresCinema
Poesia i cinemaCuina i Vins
Dia Mundial sense carnTurisme
Premis OscarCinema
Directores catalanes: La nova fornadaMón laboral
Cinema de dones i món laboralCinema
Films per entendre la Guerra Palestina-IsraelCinema
Veloces i furiosesCinema
John Ford a Escriure de cinemaTurisme
Akira Kurosawa, anem de viatge amb el cinema asiàticLes biblioteques recomanen
Momias
García Galocha, J. J.
Madrid, España : Arvi Licensing S.L., [2023]
En les entranyes de la terra, existeix una ciutat de mòmies! Per mandat imperial, la Princesa Nefer ha de casar-se amb Thut, un ex auriga de carros.
Cap desitja el matrimoni; Nefer perquè anhela la llibertat, i Thut perquè és al·lèrgic al matrimoni. Però els designis dels déus són irrevocables: Thut haurà de casar a Nefer i custodiar l'anell real que el Faraó li ha atorgat; si alguna cosa li ocorregués a aquest, Thut perdria els ulls i la llengua. En les entranyes de la terra, existeix una ciutat de mòmies! Per mandat imperial, la Princesa Nefer ha de casar-se amb Thut, un ex auriga de carros.
Cap desitja el matrimoni; Nefer perquè anhela la llibertat, i Thut perquè és al·lèrgic al matrimoni. Però els designis dels déus són irrevocables: Thut haurà de casar a Nefer i custodiar l'anell real que el Faraó li ha atorgat; si alguna cosa li ocorregués a aquest, Thut perdria els ulls i la llengua.
Mentrestant, en el nostre món, Lord Carnaby duu a terme una excavació arqueològica i troba una cosa única: un anell de noces reals egípcies! Thut ha d'anar al món dels humans per a recuperar-lo.
Li acompanya Sekhem, el seu germà de 12 anys, amb la seva mascota cocodril, i Nefer. Junts viuran una gran aventura en la moderna Londres i descobriran alguna cosa que no entrava en els seus plans: enamorar-se. El jove director Juan Jesús García Galocha ens presenta el primer llarg d'animació per ordinador on un hipotètic i fantàstic submón habitat per mòmies egípcies conviu ocult als humans. Una ciutat acolorida i molt “viva” malgrat que els seus ciutadans no ho estiguin tant..."Pertanyem a Ciutat Mòmia!” La cinta -divertida, fresca i dirigida a tots els públics com no podia ser d'una altra manera- està facturada de manera quasiperfecta fins a l'últim detall, i el seu guió sense ser rodó ja que haurem de fer multitud de concessions per poder gaudir-ne, ens farà passar un bona estona durant la seva hora i mitja de durada (atents a la breu escena postcrèdits que pocs veuran tret que esperin fins al final).
Recomanat per Maribel Hidalgo de la Biblioteca Ponent de Sabadell
Cuentos completos
Capote, Truman,
Barcelona : Anagrama, 2013
La sèrie Feud: Capote vs. The Swans (2024) de FX ens porta al txup txup de l’alta societat de Nova York de meitat del segle passat. Que ens agrada mirar per un forat les misèries dels poderosos! No en va són de la mida d’un campanar.
Truman Capote era una persona excessiva. En el nostre dia a dia, però, ens topem amb moltes persones que necessiten fer-se notar, però en diem corcons, fatxendes o ploramiques, segons el cas i el nostre propi humor. Truman Capote és una mena estranya de garsa, com l’ocell arreplega tot allò vermell i lluent. El modus operendi de Truman Capote és tant senzill com fàcil d’imitar: parar l’orella a les converses dels altres i pescar tant com es pugui. L’escriptor, a diferencia d’una garsa ordinària amb bec i plomes, dóna tant o més del que pren.
Si després de veure Feud us venen ganes de saber més coses de Truman Capote, una bona opció és el recull de contes fet per Anagrama el 2005 i posteriorment reeditat en diverses col·leccions, en tant que molts d’ells són autobiogràfics. Als contes podeu trobar el nen que va ser, especialment a: “Un recuerdo navideño”(1956), “El invitado del dia de Acción de gracias” (1967) i “Una navidad” (1982). Per cert, els dos primers també amb versions telefilm, protagonitzades per Geraldine Page, abonada als premis Emmy de l’any que tocava.
Si voleu continuar amb aquest viatge pel nen Truman, podeu llegir Matar un rossinyol. (1960) de Harper Lee o veure el film clàssic de 1962 protagonitzat per Gegory Peck. El personatge del petit Dill està inspirat en ell. Harper i Truman, eren amics d’infantesa i veïns. Com bons nens estranys que eren feien coses estranyes, com ara anar d’espectadors a les vistes del jutjat de Monroeville (Alabama), no se’n perdien una. Ben mirat, quin magnífic lloc per uns futurs escriptors: exposició de fets, composició d’imatges acurades per restituir la veritat, precisió en el llenguatge... Un regal.
Una altra reflexió: què ho fa que els grans escriptors surten per barris? Aquesta pel·lícula està per fer.
Més informació:
Recomanat per M Rosa López Llebot. Bib. Aigüestoses. Sant Andreu de la Barca.
Trouble every day
Denis, Claire
Madrid : Vertigo Films, 2023
Vint-i-tres anys després de la seva controvertida presentació mundial a Cannes, finalment tenim la possibilitat (legal) de descobrir aquest film de culte de la no menys de culte directora francesa Claire Denis.
Oficialment, el film explica la història d’un matrimoni estatunidenc que marxa de viatge de noces a París. Les motivacions del marit, però, són localitzar i matar a un doctor i a la dona d’aquest, la qual té comportaments violents i necessitats hemoglobíniques ben sospitoses…
Com va fer Abel Ferrara a mitjans dels anys noranta amb “The addiction” (cinta també disponible a diverses biblioteques), Denis li dona la volta a la truita dels films de 'xucla-sangs', i ella mateixa vampiritza el gènere de vampirs, donant forma a una pel·lícula de sensualitat deprimida, de calma tensa, de fantasia ressacosa sobre debilitats humanes ben reconeixibles.
A més, es fa acompanyar d’un repartiment d’amics del salt mortal i d’eternes promeses (Vincent Gallo, Beatrice Dalle, Tricia Vessey, Alex Descas, Nicolas Duvauchelle…), i dels seus fidels Tindersticks trobant el to just de la banda sonora (que, paradoxalment, sí es va publicar a l’època i ha estat disponible a les biblioteques des de llavors).
Un film extraordinari (en sentit tant de màxims com de mínims) que Denis va realitzar a inicis de segle -2001-, en el bell mig dels seus anys de gràcia, després de la seva obra mestra, “Beau travail” (1999), i abans del drama romàntic “Vendredi soir” (2002).
Més informació:
- Claire Denis a les Biblioteques
- Banda sonora “Trouble every day”
Recomanat per Arnau Espinach. Bib. Joan Pomar i Solà. Sant Esteve Sesrovires.
Una deliciosa, romàntica, saborosa i sensual pel·lícula ambientada en el món de la gastronomia francesa de 1885 que explica la relació entre Eugenie, cuinera de prestigi, i Dodin, el gastrònom per al qui treballa des de fa 20 anys. Del seu amor neixen plats que impressionen, fins i tot, als xefs més il·lustres del moment.
Una meravellosa pel·lícula guardonada amb nombrosos premis ben merescuts com el de millor direcció, millor pel·lícula de parla no anglesa o millor actriu de repartiment.
Recomanat per Lluïsa Huerta. Biblioteca El Pont de Vilomara i Rocafort.
Pel·lícula d’animació basada en el conte homònim d’Òscar Wilde.
Una família d’Estats Units es muda a Canterville Chase, una mansió de Londres que ha estat perseguida pel fantasma Sir Simon De Canterville durant 300 anys. La filla d’adolescent, Virginia, es farà amiga del fantasma ...
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Pequeñas cartas indiscretas
Madrid, España : Arvi Licensing S.L., 2024
Entretinguda comèdia britànica amb tocs de misteri i suspens, ambientada als anys 20 protagonitzada per Olivia Colman i Jessie Buckley.
Els habitants de Littlehampton comencen a rebre escandaloses cartes escrites amb un llenguatge tan excèntric com obscè. Ràpidament les sospites recauen sobre Rose Gooding, una veïna impetuosa que veu com la seva llibertat i la custòdia de la seva filla perillen a causa d'aquestes acusacions. Mentre les cartes continuen assolant la població, l'agent de policia Gladys Moss posarà el seu enginy a treballar per a resoldre el misteri i atrapar al veritable culpable de tot aquest embolic.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Jutlandia, 1755, el capità Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen) es disposa a crear una colònia en nom del rei. No obstant això, l'únic governant de la zona, el despietat Frederik de Schinkel, creu que aquesta terra li pertany. Quan de Schinkel s'adona que la seva criada Ann Barbara i el seu marit han escapat per a refugiar-se amb Kahlen, jura venjança i promet fer tot el que estigui al seu abast per fer fora al capità. Però Kahlen no es deixa intimidar i emprèn una batalla tan desigual que posarà en risc no sols la seva vida, sinó també a la família de persones marginades que s'ha format al seu voltant.
Western nòrdic magistralment interpretar per Mads Mikkelsen que retracta la lluita de classes, l’explotació laboral, la misogínia i el racisme. La pel·lícula és una adaptació de la novel·la de Ida Jessen “El capità i Ann Barbara”.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
E.M.Forster té unes conferències sobre la novel·la que ens posen en coneixement la modernitat literària de la primera part del segle XX. James Ivory (director) amb Ismael Merchant (productor) i Ruth Prawer Jhabvala(guionista) van adaptar al cinema dues de les novel·les de Forster.
Ara volem centrar-nos amb l’adaptació de Howards-End que comença amb un passeig a la llum de la lluna de Ruth Wilcox qui serà el catalitzador per què dues famílies ben distants, els Wilcox i els Schlegel creïn llaços. Dues famílies diferents en la seva forma de veure la vida: els Wilcox totalment materialistes i els Schlegel, com indica l’origen alemany del seu cognom, idealistes.
Les dues germanes Schlegel es veuran les seves vides evocades a un destí que no pensaven mai que tindrien. Com els models austinians, la germana gran Margaret serà la mesura i el seny i la germana petita , Helen, serà el sentiment que propiciarà un final tràgic per a tots.
Cal destacar que amb aquest film vam descobrir l’Emma Thompson , ara prou coneguda, i va ser ella en 1993 que es va emportar el premi Oscar a la millor interpretació femenina.
Més informació:
Recomanat per Bib. Pomar. Badalona.
Driven
Harlin, Renny
[Madrid : Tiempo, 2012]
Tothom coneix Cube (1997), la primera pel·lícula del director canadenc Vincenzo Natali, però quants coneixen Cypher (2002), que és la segona? No tants, segur. És una injustícia a la qual cal posar remei, perquè es tracta d’un thriller de ciència-ficció al més pur estil cyberpunk que val la pena conèixer.
Un comptable anodí que vol viure noves emocions s’incorpora a la multinacional Digicorp per convertir-se en espia industrial. El que de primeres és la simple tasca de recollir informació en convencions empresarials utilitzant una identitat falsa, aviat es complica quan coneix una bella agent de qui s’enamora que l’avisa d’un complot de gran volada perillós per la seva vida. Cada cop més confús i atemorit, l'home es veurà obligat a participar en el robatori d’unes dades protegides en un supercomplex inaccessible si vol salvar-se i descobrir tota la veritat.
Natali dirigeix amb mà ferma un enrevessat i per moments surrealista guió amb diversos girs argumentals que mantenen l’interès gairebé fins el final. En el rerefons, trobem una visió de la tecnologia com una arma de doble tall que, si no vigilem, pot suposar un greu risc en usar-se per la manipulació i l’alienació de les persones. En el repartiment sobresurt Lucy Liu, l’assassina de la yakuza O-Ren Ishii de les pel·lícules de Kill Bill. El film destil·la una oportuna atmosfera freda i impersonal i uns efectes especials escassos però solvents.
Després de Cypher, Natali va baixar el llistó en les produccions que va realitzar posteriorment i va refugiar-se a la televisió, on ha treballat a sèries notables com Hannibal, Orphan Black i Westworld, entre altres. Esperem que en un futur proper pugui tornar a assolir el bon nivell de les primeres pel·lícules.
Més informació:
Recomanat per Francesc Pujols. Bib. Can Casacuberta. Badalona.
Basada (lliurement) en la novel·la homònima d’Alekséi Tolstoï, publicada un any abans, la història ens mostra vivències de certs personatges a la Rússia de fa un segle, amb escenes paral·leles entre la Terra i Mart que al final convergiran. Però protagonista és, sobretot, el record de la revolució d’octubre de 1917.
Més informació:
- Jakov Protazanov a les Biblioteques
- "Aelita". Bibarnabloc
- Trailer
Recomanat al Bibarnabloc, l'aparador cultural de Biblioteques de Barcelona
Mavka : guardiana del bosque
Barcelona : Selecta Visión, [2023]
Mavka, guardiana del bosc, és una pel·lícula d'animació que ens arriba del poble Ucraïnès. Està basat en la literatura clàssica d'Ucraïna, i ara ens arriba amb alguns canvis. La història ens explica com una nimfa, és la que recull el testimoni per ser guardiana del bosc. La seva comesa és protegir el bosc de possibles agressors, però la seva missió es veurà en una cruïlla quan apareix un jove humà a la seva vida.
La pel·lícula tracta el tema de la natura, i els sentiments, des d'aquest toc de fantasia, aventura i romanticisme.
Mavka, la guardiana del bosc, es presenta com una simpàtica pel·lícula d'animació. Té moltes virtuts i un missatge ecologista clar. Tot entre cançons, històries d'amor, aventura i una animació acolorida, plena de paisatges verds i un to molt infantil.
Dune
Villeneuve, Denis
Madrid : The Walt Disney Company Iberia S.L., [2021]
Duna (en anglès, Dune) és una novel·la de ciència-ficció escrita per Frank Herbert l’any 1965.
Va d’un jove que haurà de viatjar al planeta més perillós de l’univers per assegurar el futur de la seva família i de la seva gent. Una gran epopeia enmig del desert, plena de batalles, lluites d’honor i sorra,...molta sorra!
En David Lynch la va dur al cinema, l’any 1984 i recentment (l’any 2021), Denis Villeneuve la va portar a la gran pantalla.
Per on vols començar? Pel llibre o per la pel·lícula?
Més informació:
Recomanat per Cesca Llambès. Bib. L'Atzavara. Òdena.
Profanando el sueño de los muertos
Sala, Ángel
[Barcelona] : Hermenaute, abril de 2024
Àngel Sala, escriptor, crític de cinema i, des del 2001, director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, fa una exhaustiva recerca sobre el cinema fantàstic espanyol. Des dels pioners com Segundo de Chomón, Edgar Neville fins la renovació amb autors com Alejandro Amenábar, Jaume Balagueró i Juan Antonio Bayona. L’autor proposa una ampliació en la definició del gènere fantàstic, tant en la seva accepció teòrica com geogràfica, que ens permet descobrir pel·lícules i cineastes sovint no associades a aquest gènere.
Si el cinema de terror profana el somni dels morts, també aviva el dia a dia dels espectadors, que troben en el cinema de terror un pont entre la realitat i la ficció, entre la quotidianitat i lo supranatural. Els amants del gènere trobaran una filmografia, ordenada cronològicament de totes les pel·lícules i sèries esmentades o analitzades a l’assaig. Una bona excusa per rescatar de l’oblit joies cinematogràfiques del nostre cinema i, alhora, morir-se de por.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Rojo, blanco y sangre azul
MacQuiston, Casey
Barcelona : RBA Libros, octubre de 2019
Casey McQuiston és una escriptora nord-americana que es dedica a l'escriptura de novel·la romàntica coneguda popularment com new-adult. Una de les seves obres més destacades és la novel·la amb la qual va debutar, "Red, White & Royal Blue" que va ser inclosa a la llista dels més llegits de The New York Times i que tracta la història d'amor entre el fill de la primera presidenta dels Estats Units i el príncep d'Anglaterra.
En els darrers anys s'ha publicat una gran varietat de novel·les per adults i també juvenils sota el gènere romàntic però amb protagonistes del mateix sexe com és aquest cas.
Una història d'amor que comença amb el tòpic "enemies to lovers", o el que és el mateix, d'enemics a amants, per explicar-nos la relació entre Alex, fill de la presidenta dels Estats Units, i Henry, príncep d'Anglaterra, els quals porten anys de rivalitat mútua.
El món polític i el de la reialesa s'uneixen per endinsar-nos de ple en una societat on les aparences ho són tot. De fet, molts dels problemes que hauran d'afrontar els dos protagonistes provenen d'aquests mons on ells han de viure forçosament.
Molts moments còmics, altres romàntics i un bon ritme de la narració, fan que aquesta novel·la sigui interessant i ens atrapi des del primer moment.
Les trames polítiques es barregen amb el tema amorós, mantenint-nos en suspens durant tot el llibre.
Un llibre fresc, divertit, gamberro fins i tot en alguns moments, però ple de delicadesa i amor amb uns personatges ben treballats i creïbles.
Si voleu passar una bona estona, riure i emocionar-vos, no dubteu a llegir-lo.
Més informació:
Recomanat per Marta Camps. Bib. El Safareig. Capellades.
El Maestro que prometió el mar
Valladolid : Divisa Home Video, [2024]
Història d’Antoni Benaiges, mestre tarragoní que el 1935 va ser destinat a Bañuelos de Bureba, poble de Burgos: Va introduir la metodologia pedagògica innovadora de Freinet entre els seus alumnes, que va transformar la vida dels seus alumnes i del poble. Durant Guerra Civil va ser assassinat per grups falangistes. Passats molts anys i amb motiu de l’apertura de fosses comunes, la gent del poble recorda la promesa i tasca del mestre.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Minúsculos : la vida privada de los insectos
Madrid : Twentieth Century Fox, DL 2015
"Minúsculos, la vida privada de los insectos" és una sèrie d'animació de Futurikon i Disney que combina imatges reals amb dibuixos 3D. D'una qualitat excel·lent, ens mostra la vida dels insectes amb humor i sense diàlegs, en capítols curts que són minihistòries.
Els protagonistes són marietes, mosques, vespes, abelles, llagostes, erugues, formigues, mosquits, cargols, aranyes, escarabats i papallones, que viuen en uns paisatges preciosos i es relacionen entre ells de maneres molt divertides.
Aquesta meravellosa sèrie agradarà tant als més petits com als adults.
Recomanat per Anaïs Bravo de la Biblioteca Montserrart Roig de Sant Feliu de Llobregat
A l’Anglaterra victoriana, la jove Bella Baxter ha estat ressuscitada pel Dr. Godwin Baxter, després que ella s’hagi suïcidat. El Dr. Baxter, que és un científic brillant i poc ortodox en les seves practiques, es converteix en el mentor de la jove, molt desitjosa d’aprendre.
Buscant noves experiències, la Bella s'escaparà amb Duncan Wedderburn, un sofisticat advocat amb un punt pervers. Junts viuran una aventura vertiginosa a través dels continents, en la qual Bella, lliure dels prejudicis de la seva època, serà ferma en el seu propòsit de defensar la igualtat i l'alliberament sexual. Basada en el llibre homònim d’Alasdair Gray.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Migración: Un viaje patas arriba
Madrid : Arvi Licensing S.L., [2024]
Els joves germans ànecs, Dax i Gwen Mallard, convencen el seu pare sobreprotector de fer les vacances de la seva vida: viatjar a Jamaica passant per Nova York. La mare Pam està d’acord amb els fills de voler viure emocions fantàstiques i de deixar la seva vida monòtona a l’estany. Quan la família empren el viatge cap al sud, res surt com n’esperaven. Afortunadament, l’experiència els ajudarà a descobrir horitzons desconeguts, a fer nous amics, a viure experiències que mai van imaginar, i de pas, a conèixer-se millor.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Lliçons de química
Garmus, Bonnie
Barcelona : Salamandra, febrer de 2023
Bonnie Garmus és una escriptora californiana que va publicar al 2022, amb 65 anys, la seva primera (i de moment, única) novel·la, "Lliçons de química".
La novel·la està protagonitzada per l'Elizabeth Zott, una mare soltera que, gairebé sense voler-ho, s'ha convertit en estrella de la televisió presentant un programa de cuina. L’acció transcorre als anys 50 i 60 del segle passat i l’Elizabeth, química de professió, ha de lluitar de valent contra les normes establertes per trobar el seu lloc al món. De fet, al llarg de la novel·la, anem descobrint la seva història i com ha arribat al lloc que ocupa.
De manera intel·ligent i entretinguda alhora la novel·la incideix en temes com la igualtat de gènere, la desigualtat laboral, l’abús de poder o la necessitat de ser fidel a un mateix i de no renunciar als propis principis.
La novel·la ha fet també el salt a la televisió, amb una adaptació que es pot veure a Apple TV.
Més informació:
Recomanat per Bib. Manuel de Pedrolo. Sant Pere de Ribes.
Cinema Paradiso
Tornatore, Giuseppe
Barcelona : A Contracorriente, cop. 2014
Aquesta pel·lícula, estrenada el 1988, va ser un gran èxit tant de crítica com de taquilla. Va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula internacional, el Globus d'Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa, cinc premis BAFTA i el Gran Premi del Jurat a Cannes. És una de les obres més destacades i representatives del director italià Giuseppe Tornatore.
Salvatore és un famós director de cinema, torna al seu petit poble després de tres dècades per anar al funeral del seu vell amic i projeccionista quan ell era nen. Salvatore rememora la seva infància i primera joventut, uns temps de posguerra a on poc a poc el cinema va vertebrant la seva vida. Qualsevol persona que l'hagi vist, la manté en la seva memòria, per la seva veritat, honestedat i senzillesa. És un petit miracle que transpira el seu amor i homenatge a la història del cinema, al seu ritual de comunió amb la resta d'espectadors, però també a la tècnica, als secrets de la sala de projecció, als rotllos de pel·lícula, al cel·luloide. Una magnífica direcció, guió; molt bones interpretacions, destacant les de Phillipe Noiret, Jacques Perrín, i un nen Salvatore Cascio; i una superba banda sonora d’Ennio Morricone.
Més informació:
- Giuseppe Tornatore a les Biblioteques
- Giuseppe Tornatore a la Viquipèdia
- Cinema Paradiso a la Viquipèdia
Recomanat per Bib. Ramon Bosch de Noya. Sant Sadurní d'Anoia.
"Begin Again" és una captivadora història que fusiona música i emocions en un relat fresc i màgic. Dirigida per John Carney, la pel·lícula relata la vida de la Gretta, una cantant a l’ombra del seu xicot, interpretada brillantment per Keira Knightley, i d'un productor musical en hores baixes, en Dan; interpretat per Mark Ruffalo. Després d'una trobada casual, la seva col·laboració en la creació de música es transforma en una relació única que revitalitza les seves vides i carreres. La banda sonora està plena de cançons originals que creen un vincle immediat amb l'espectador, cantades per la pròpia actriu. Cal destacar també l’aparició del cantant Adam Levine del grup Maroon 5 en el paper de la parella de la Gretta, un personatge egoista que la deixarà de banda en assolir la fama i l’èxit propi. Amb un toc de romanticisme i una dosi de realitat, Begin Again ens recorda que, fins i tot en els moments més foscos, sempre hi ha una oportunitat per començar de nou, la pel·lícula és una oda a les noves oportunitats i al poder de la connexió humana.
Més informació:
Recomanat per Bib. Ferrer i Guàrdia. Alella.
El Asombroso Mauricio
Madrid, España : Arvi Licensing, S.L., [2023]
Maurici, un gran gat molt eloqüent, viatja de ciutat a ciutat oferint-se a resoldre els sobtats problemes d'invasió de rates que pateixen els seus habitants. En un coneix Keith, un jove que sap tocar molt bé la flauta i que les rates segueixen quan interpreta les seves cançons, per alleujar els ciutadans de les poblacions que visiten.
En una d'aquestes ocasions, Maurici desapareix amb els diners que els han entregat els generosos habitants d'una localitat perquè els ajudin i reapareix a una distància adequada per comptar el botí obtingut amb Keith i les rates. Encara que per a sorpresa seva, les seves companyes de viatge no són rossegadors normals: parlen, es vesteixen i somien amb una illa paradisíaca on elles i els humans convisquin en pau.
Tot va bé amb el seu experiment d'estafa fins que arriben a una ciutat anomenada Bad Blintz, on coneixen una noia obsessionada amb els llibres, Malícia. Aquesta els condueix a una aventura pels seus carrers on es descobrirà el seu temut secret.
El sorprenent Maurici és una pel·lícula d'animació familiar basada en la novel·la homònima de Sir Terry Pratchett, autor que ha venut, amb la seva habilitat per crear universos alternatius i la seva narrativa subversiva i vibrant, més de 100 milions d'exemplars a tot el món.
Una graciosa i irreverent, alhora que fosca i subversiva pel·lícula d'animació, inspirada, a més, en el conte dels Germans Grimm El Flautista d'Hamelín.
Recomanat per la Biblioteca Can Puiggener de Sabadell
Carteles de cine
Dacre, Richard
Barcelona : Ediciones Librería Universitaria, 2023
Un recorregut pel mon del cinema a través dels cartells de les seves pel·lícules, des del cinema mut fins a les superproduccions de Hollywood. Una tria que inclou les versions de cartells en diferents països i llengües amb un apartat especial per a la Nouvelle Vague, altres països d’Europa, Amèrica Llatina, Àsia, Austràlia i Àfrica; així com un capítol dedicat a l’animació. Una edició ampliada i actualitzada amb comentaris sobre la pel·lícula i l’autoria dels cartells. El llibre també és una guia cinematogràfica donat que l’autor no només ha escollit els cartells pel seu disseny sinó per la significació de la pel·lícula dins la història del cinema.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Una familia de superhéroes
Rasmus A. Sivertsen
Valladolid : Divisa Home Vídeo, [2023]
Hedvig és una nena d'11 anys que amaga un secret… El seu pare és Superleón, un heroi local una mica peculiar, que ajuda la seva ciutat a resoldre els problemes grans i petits del dia a dia.
El càrrec de Superleón és hereditari, però ningú no ha preparat Hedvig per fer-ho. Quan, de manera precipitada, ha de dur a terme aquest “encàrrec”, la seva il·lusió inicial es veurà danyada per un gir interessant de la història que mantindrà l'espectador expectant fins al final de la cinta.
L'argument recorda Los Increíbles i, com el clàssic de Pixar, és una pel·lícula molt entretinguda. Però no només això. Hi ha una càrrega didàctica molt interessant amb missatges positius molt clars que arriben als petits… i als adults.
Missatges com la necessitat del treball dur per desenvolupar els talents, sense deixar-se emportar pel desànim ni rendir-se. La importància de tenir referents als adults i el valor de la veritable amistat. O com mostra la pel·lícula que l'abús dels videojocs pot ser perjudicial per trobar solucions al món real. Sense demonitzar, alhora, aquests jocs, que –ben usats– poden ser útils per desenvolupar la lògica.
Hi ha també ensenyaments per als pares, sobre aspectes que de vegades poden caure en l'oblit com la necessitat d'estar presents a la vida dels nostres fills (el pare reconeix a la cinta que quan la seva dona va morir, es va deixar absorbir pel seu “treball”) ), combinar l'exigència amb la comprensió i la valoració dels talents de cada fill, o la gran ajuda dels avis a la unitat familiar i per establir vincles amb el passat (és encertadíssim, a més de còmic, el personatge de l'àvia heroïna , ja jubilada).
Els nens i els adults gaudiran a més d'una acurada estètica que recorda els còmics antics; no és fútil que el disseny dels personatges sigui de Carter Goodrich, famosíssim il·lustrador de cintes com Coco, Ratatouille o la saga Gru.
La cinta, dirigida pel noruec Rasmus A. Sirverten, cineasta amb un ampli recorregut a l'animació, ha estat guanyadora del festival de cinema intantil TIFF Junior de Noruega i seria una pena que, per no portar el segell de Pixar, passés desapercebuda, perquè podria jugar a la Lliga dels grans, sempre disposats a conquerir el públic familiar a l'estiu.
Recomanat per la Biblioteca Ponent de Sabadell
Biopic centrat en els primers anys de carrera de l'humorista Eugenio, magistralment interpretat per David Verdaguer (Eugenio) i Carolina Yuste (Conchita).
Barcelona, finals dels 60. Eugenio Jofra, un jove joier, coneix a Conchita, qui serà la seva dona. Eugenio aprèn a tocar la guitarra per a acompanyar a Conchita, per al que haurà de lluitar contra la por escènica. Comença així la carrera musical de ‘Els dos’. Quan Conchita s'ha d'absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç a Eugenio que porti les actuacions a cap ell només. Quan torna, Eugenio s'ha convertit en un fenomen de l'humor underground de la ciutat. A poc a poc, entre els dos aniran construint al personatge: les ulleres, la camisa negra, el tamboret, els cigarrets i el got de tub, que es convertirà en un èxit inesperat en una Espanya deprimida que busca desesperadament riure's amb aquest singular còmic que comença tots els seus acudits amb ‘Saben aquell que diu…"
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Pierre Bérard (Michel Piccoli), un arquitecte de mitjana edat, es troba en un punt d'inflexió a la seva vida. Després d'un greu accident de cotxe, jeu en coma mentre la seva ment rememora els dos grans amors que n'han marcat l'existència: Catherine (Lea Massari), la seva dona, amb qui va tenir un fill i de qui es troba separat; i Hélène (Romy Schneider), una jove i atractiva novel·lista amb qui manté una apassionada relació.
A través de flashbacks, la pel·lícula ens submergeix en els moments més significatius de la vida de Pierre juntament amb aquestes dues dones. Les alegries, les penes, els dubtes i les decisions que ha pres al llarg de la vida –en resum, les “coses de la vida”- s'entrellacen en un relat nostàlgic i emotiu sobre l'amor, el pas del temps i les segones oportunitats.
Les coses de la vida (Les choses de la vie, 1970) és considerada una obra mestra del cinema francès, en la qual destaquen una gran sensibilitat i realisme en la descripció de les relacions humanes, una exquisida banda sonora composada per Philippe Sarde, sense oblidar les magistrals interpretacions de Michel Piccoli, Romy Schneider i Lea Massari.
Una pel·lícula que us commourà i et farà reflexionar sobre les decisions que prenem a la vida i el seu impacte en el nostre futur.
> Què n’ha dit la crítica?
"Astuta adaptación de una novela de Paul Guimard, cuyo éxito convirtió a su director en uno de los nombres de primera fila dentro del cine francés. Sin llegar demasiado lejos en sus propuestas, y adscribiéndose a una línea estilística algo delicuescente, demuestra una notable habilidad a la hora de articular una leve historia más basada en sensaciones que en eventos. Años ìmás tarde tendría la preceptiva versión hollywoodiense: "Entre dos mujeres." (Fotogramas)
Més informació:
- Claude Sautet a IMDB
- Las cosas de la vida de Paul Guimard al catàleg Aladí
Recomanat per Glòria Massana Figueras. Bib. El Molí. Molins de Rei.
Joanna (Audrey Hepburn) i Mark Wallace (Albert Finney), un matrimoni anglès aparentment feliç, s'embarquen en un viatge per carretera des de Londres fins a la Riviera Francesa. Al llarg del recorregut, la parella reviurà els alts i baixos de la seva relació, des del seu romàntic festeig fins a la seva actual rutina monòtona i insatisfactòria.
Mitjançant meravellosos flashbacks, el director ens presenta moments clau de la seva història, incloent-hi la primera trobada i l’inici de l’enamorament, els primers anys del matrimoni, plens de passió i complicitat, i la gradual erosió de la seva relació, marcada per la infidelitat, la incomprensió i la manca de comunicació. A mesura que avança el viatge, la Joanna i el Mark es veuen obligats a enfrontar-se a la realitat del seu matrimoni i a prendre una decisió crucial sobre el seu futur: seguir junts i acceptar-se tal com son o separar-se.
Dos en la carretera (Two for the Road, 1967) és una pel·lícula agredolça que explora amb honestedat i sensibilitat els desafiaments i les recompenses de l’amor i el matrimoni. Una de les pel·lícules més icòniques d’Stanley Donen que destaca pels seus diàlegs intel·ligents i mordaços, per la química palpable entre Audrey Hepburn i Albert Finney, protagonistes de la pel·lícula, i sobre tot per un vestuari meravellós i idíl·liques postals dels paisatges europeus.
Una pel·lícula que us farà riure, plorar i reflexionar sobre l'amor, la parella i el pas del temps. Guanyadora de la Concha de Oro al Festival de San Sebastián 1967.
> Què n’ha dit la crítica?
"Deliciosa comedia romántica (...) una de esas cintas de trazo fino, colores tamizados y sentir profundo capaces de convencer hasta a los espíritus más remisos (...) el director construye un seguro y equilibrado caballo ganador." Luis Martínez (El País)
> Veure’n un fragment:
> Més informació:
Recomanat per Glòria Massana Figueras. Bib. El Molí. Molins de Rei.
En un col·legi coincideixen al començament de curs dues nenes xineses de 9 anys. Tothom dona per fet que es faran amigues, però absolutament res les uneix. Lucía és segona generació d'immigrants. Se sent absolutament espanyola i només pensa a integrar-se amb la resta de les seves amigues del col·legi. Desitjaria tenir uns pares “normals” com la resta de les seves amigues, però els seus li avergonyeixen constantment perquè no parlen espanyol, treballen més de 14 hores en el basar i ni tan sols li permeten celebrar el seu aniversari al Burger King. L'altra nena és Xiang. És adoptada i amb el seu rostre delata allà on va que no és filla dels seus pares. Xiang es pregunta per la seva família biològica; ni se sent xinesa ni se sent acceptada davant els altres nens en el col·legi. Les dues nenes es creuaran, separaran i acabaran sent vitals l'una per a l'altra en la cerca de la seva identitat.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Quan el seu jove fill Minato comença a comportar-se de manera estranya, la seva mare sent que alguna cosa va malament. En descobrir que el responsable de tot això és un professor, irromp a l'escola exigint saber què està passant. Però a mesura que la història es desenvolupa a través dels ulls de la mare, el professor i el nen, la veritat va sortint a la llum, a poc a poc..
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
En un lugar salvaje
Wright, Robin
Madrid : Arvi Licensing S.L., [2021]
Es tracta de la primera pel·lícula dirigida per Robin Wright i també ella n'és protagonista, ella i la natura.
Aquesta història ens explica un viatge cap a les muntanyes, el viatge d'una dona que vol marxar cap a un lloc on no hi hagi ningú, tampoc cap contacte amb l'exterior. Només ella vivint en una cabana, fugint del món després de patir una pèrdua insuportable, d'un món que ja no entén ni l'entén. En el límit entre la vida i la mort, un caçador la salva i li brinda accés a l'autosuficiència.
La pel·lícula ens ofereix una lluita per a la supervivència tant física com psíquica, dins un entorn de magnífica bellesa i temible hostilitat com són les muntanyes Rocoses. El títol original és Land, que vol dir "terra". Commou com, durant dos anys, a través del contacte amb la terra de veritat, el poder de la natura, les estacions, la connexió amb el cosmos, l'univers i les coses petites, la seva ànima troba una sortida endavant.
Més informació:
Recomanat per Bib. Ca l'Oliveres. Lliçà d'Amunt.
Lliçons de química
Garmus, Bonnie
Barcelona : Salamandra, febrer de 2023
Elizabeth Zott és mare soltera i l’estrella d’un programa de cuina de televisió, el més seguit dels Estats Units en els anys seixanta. L’Elizabeth veu la cuina d’una forma diferent, l’entén com una forma de fer química i així ho intenta transmetre a l’audiència. És una presentadora peculiar ja que a banda d’ensenyar a cuinar a les dones també les desafia a tenir un altre estil de vida.
Una història que no us deixarà indiferents i us mantindrà enganxats. Una història sobre l’esperança i la fidelitat d’un mateix. Voleu riure una estona? Aquesta és la novel·la que esteu buscant. Una novel·la plena de vida, de generositat i de valentia.
Més informació:
Recomanat per Bib. Can Rajoler. Parets del Vallès.
Viatja a Ciutat Element, el lloc on conviuen l’aigua, la terra i el foc.
La Candela és una Element de Foc. És forta i llesta, però té un caràcter ardent i s’encén amb facilitat. En Nilo és un Element d’Aigua, empàtic, transparent i molt curiós. Un dia, els seus camins es creuen i les seves vides canvien per sempre. Si aconsegueixen oblidar allò que els separa i centrar-se en el que tenen en comú, seran capaços d’establir un vincle que superi les seves diferències?
Elemental ens mostra una història d’amor i amistat, la que es dóna entre una eixerida i valenta flama de foc i una emotiva i destralera gota d’aigua en un món que es divideix segons els quatre elements de la terra: foc, aigua, aire i terra. Una pel·lícula meravellosa i visualment molt treballada, original i bonica. Cadascun dels quatre elements té el seu tarannà i caràcter: el foc és el més expressiu; la terra, més serena i l’aigua i l’aire, molt capaços d’adaptar-se i canviar.
Promou els valors com que el que ens uneix moltes vegades és més fort que el que ens separa, l’amistat i l’amor, les diferències i com ens podem complementar.
Recomanat per la Biblioteca de Ponent de Sabadell
Musical basat en el personatge que protagonitza 'Charlie i la fàbrica de xocolata', el conte infantil més conegut de Roald Dahl i un dels més venuts de tots els temps. “Wonka” explica la història de com el major inventor, mag i xocolater del món es va convertir en l’estimat Willy Wonka que coneixem avui dia, centrant-se en la seva joventut i en com va conèixer a un Oompa-Loompa en una de les seves primeres aventures.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
La Mujer del espía
Kurosawa, Kiyoshi
[Barcelona] : A Contracorriente, [2021]
La pel·lícula “La mujer del espia” és un drama històric i romàntic ambientat al Japó durant la Segona Guerra Mundial. Dirigida i coescrita per Kiyoshi Kurosawa, conegut sobretot per la seva contribució al gènere de terror japonès però de gran habilitat per canviar de gènere, i l’acompanyen en aquesta obra els guionistes Ryûsuke Hamaguchi i Tadashi Nohara.
L’any 2020 Kurosawa fou guardonat amb el Lleó de Plata com a millor director en el 77è Festival Internacional de Cinema de Venècia i fou nominada a millor pel·lícula. També obtingué diversos premis en el 15è Asian Film Awards. Aquesta pel·lícula fou adaptada al manga per Masasumi Kakizaki i s’ha publicat en castellà per l’editorial Milky way.
La història ens trasllada al Japó dels anys 40 i ens presenta el jove i feliç matrimoni Fukuhara, en Yūsaku i la Satoko. En Yūsaku és el director d’una empresa de Kobe d’importació materials però comença a estar al punt de mira perquè les seves relacions comercials inclouen a l’actual enemic, els Estats Units. En un viatge a Manxúria, en Yūsaku descobreix un terrible i atroç secret nacional, i amb l’ajut del seu nebot Fumio intentaran destapar-ho i mostrar-ho al món. Després d’un malentès inicial, l’esposa descobreix les veritables intencions del seu marit i decideix protegir-lo de forma incondicional tot i el risc que suposa convertir-se en traïdors de l’Imperi Japonès.
“La mujer del espia” fou interpretada per Aoi Yû en el paper de Satoko, Issei Takahashi com a Yūsaku, Masahiro Higashide com l’amic de la infància de la Satoko i membre de la policia secreta Taiji Tsumori i Ryōta Bandō como a Fumio Takeshita.
Una pel·lícula amb un ritme pausat i plena d’intriga, on de forma delicada tracta els horrors de la humanitat i un món abocat al desastre. Una reflexió sobre què és correcte en un entorn fortament nacionalista, una lluita interna entre la lleialtat, el sentit de la justícia, el deure, l’honor i l’amor.
• Yūsaku: “Mi lealtad no es a un país, sinó a la justicia universal. No toleraré ninguna injusticia”.
• Satoko: “Tu justicia matará a miles de compatriotas”.
Els sentiments es mostren a flor de pell en cadascun dels personatges, especialment en la Satoko. Un cúmul d’emocions sacsejaran a la protagonista i serem testimonis de les seves pors, angoixes i terror, mentre el personatge va evolucionant. En temps de guerra, en qui pots confiar?
Més informació:
Recomanat per Bib. Les Voltes. Sant Vicenç dels Horts.
Ubicada en un petit poble dels Països Baixos, explica la història de Babs, una nena de nou anys vegetariana que té un germà i que sempre ha somiat amb tenir un gos, però que sempre ha hagut de rebutjar aquesta idea per l’alergia que pateix un dels seus pares cap a aquests animals.
Un dia es presenta a casa el seu avi, que feia anys que era als Estats Units sense veure la família i pel seu aniversari li regala un porquet anomenat Oink. Es podrà quedar amb ell, ja que no afecta la salut del seu pare.
Tot i això, la mare de la nena no està contenta amb l'animal a casa, així que la petita decideix portar el porquet a classes d'ensinistrament de cadells i haurà de complir unes regles: no pot entrar a casa, no pot accedir a l'hort i no pot defecar per tot arreu.
El petit Oink canviarà per sempre la vida de Babs i de tota la família, però aviat arribaran els problemes, quan la nena s'adoni que hi ha una amenaça molt més gran per al porquet que els pares: un carnisser local persegueix el porquet perquè vol convertir-lo en salsitxes i així guanyar un concurs anual d'aquest producte, que està a punt de celebrar-se.
Primer llargmetratge de l'holandesa Mascha Halberstad, que adapta un conte infantil de Tosca Menten: La venganza de Oinc, molt influït per Roald Dahl. Ha escollit per al film la tècnica de l'stop-motion, que maneja amb gran mestratge, ja que construeix personatges adorables, sobretot el porquet (molt expressiu tot i tractar-se d'un personatge sense diàlegs), i es llueix amb els moviments i fons de colors alegres.
Recomanat per Bib. Can Puiggener. Sabadell
CODA és el títol d’un remake de La Famille Bélier, reconegut entre el 2021 i 2022 amb multitud de premis. Una història on hi trobem drama i comèdia, però on la música també hi juga un gran paper.
Tant les composicions originals com la tria de cançons incloses va anar a cura de Marius de Vries i Nicholai Baxter. Una selecció musical eclèctica de les dècades dels 60 i 70 que encaixa perfectament en el guió: folk, soul, rock, punk... Hi apareixen grans veus com les d’Etta James, els Isley brothers, Joni Mitchell, David Bowie, The Clash o Kiki Dee. Aquesta darrera va ser la primera artista britànica en signar per la Motown. La seva interpretació més coneguda va ser el duet amb Elton John a Don’t go breaking my heart, tot i que ha estat en actiu en solitari des dels anys seixanta. Una mostra del seu talent és la versió original d’una de les cançons incloses al film: I’ve got the music in me.
Més informació:
- Siân Heder a les Biblioteques
- Coda a la Viquipèdia
- Clouds / Joni Mitchell a les Biblioteques
- The Story of... / Tammi Terrell a les Biblioteques
- The Essential / The Clash a les Biblioteques
- It’s our thing / The Isley brothers a les Biblioteques
- The Rise and fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars / David Bowie a les Biblioteques
- The Essential recordings / Etta James a les Biblioteques
Recomanat per Adrià Fernández. Bib. Josep Soler i Vidal. Gavà.
Los tipos malos
Perifel, Pierre
Madrid : Arvi Licensing S.L., [2022]
Ets capaç d’imaginar als dolents de les pel·lícules sent bons? Una colla de bèsties t’ensenyaran que les aparences enganyen i els dolents no ho són tant. Ells són el Sr. Llop, el Sr. Tauró, la Sra. Taràntula, el Sr. Piranya i el Sr. Serp.
S’han dedicat al crim durant molts anys, però un dia finalment els atrapen i acaben tots plegats a presó pagant pels seus delictes. Aconsegueixen, gràcies a la seva fama, arribar a un acord a canvi de la seva llibertat: hauran de deixar de ser dolents per passar-se a l’equip dels bons.
Creus que podran lluitar contra el seu instint malvat? Creus que resultaran ser tan bons com dolents eren abans? Ho pots descobrir veient aquesta apassionant i entretinguda pel·lícula que no et deixarà indiferent i et farà replantejar els estereotips.
Recomanat per Bib. Can Puiggener. Sabadell
Te estoy amando locamente
Valladolid : Divisa Home Video, [2023]
Sevilla, 1977. En un moment en el qual l'homosexualitat és delicte, Remi, una mare tradicional moguda per l'amor cap al seu fill, un adolescent aspirant a artista, s'involucrarà en el moviment LGTBI andalús, gestat paradoxalment en el si de l'Església.
*Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
Agenda
Sant Climent de Llobregat. Biblioteca Ca L Altisent
Club de lectura de cinema "Altres mirades"Nova trobada del club de lectura dedicat al setè art que pretèn trencar amb el cànon i doncs, posar la mirada en aquelles obres cinematogràfiques que passen desapercebudes.
Activitat per al públic adult amb periodicitat mensual a càrrec de Jordi Serrano i Sílvia Gutiérrez.
Lloc de realització: sala polivalent de la biblioteca.
Cal inscripció prèvia a la biblioteca.
Cornellà de Llobregat. Biblioteca Marta Mata
CINEMA AL TITAN: “Profesor en Groenlandia”, de Samuel CollardeyCinefòrum d’aquest film de 2018 de Samuel Collardey. L’Anders, un professor danès que s’acaba de llicenciar, decideix deixar el seu país a la recerca d’una aventura laboral a Groenlàndia. Una pel·lícula tendra i intel·ligent amb sorprenents paisatges naturals.
- A càrrec: de Jaume Vidal (expert en cinema)
- Públic: Joves i adults
- Participació: Accés lliure
Castelldefels. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado
Documental del mes DocsBarcelona Mina i la ràdio dels presos de Kari Anne Moe (2024)Versió original en noruec. Subtítols en català (109 min). Cal inscripció prèvia. Espai Margarida Xirgu.
Mina Hadjian va ser una la presentadora de ràdio més popular de Noruega. No obstant, després de ser acomiadada, va posar en marxa Ràdio Bandit, un espai radiofònic on els presos son amfitrions i periodistes. Ràdio Bandit els hi dona la veu, una segona oportunitat i la sensació de que poden ser quelcom més que delinqüents.
BIBLIOTECA DE CINEMA
Castelldefels. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado
Club de cinema, comentem Una jornada particular d’Ettore ScolaModera Pep Prieto, crític de cinema. Et prestem la pel·lícula perquè la puguis veure a casa i després comentar-la a la biblioteca. Cal inscripció prèvia. Espai Margarida Xirgu.
BIBLIOTECA DE CINEMA
Sant Climent de Llobregat. Biblioteca Ca L Altisent
Club de cinema "Altres mirades"Reanudem les sessions del club de lectura dedicat al setè art. En aquesta nova trobada comentarem el film "La Ley del deseo" de Pedro Almodóvar estrenada en l'any 1987.
Sinopsi de la pel·lícula:
"Pau i Tina són dos germans, dedicats al món de l'espectacle, que estan marcats per la separació dels paresi, sobretot per un fosc secret que guardar la Tina. En Pau malviu enamorat d'en Joan, però coneix a l'Antonio i llavors, la seva vida es complicarà encara més."
Activitat amb periodicitat mensual adreçada al públic adult.
Cal inscripció prèvia a la biblioteca.
Lloc de realització: sala polivalent.
Santa Coloma de Gramenet. Biblioteca Fondo
CICLE DE CINEMA EN CATALÀ. "La vida d’en Pi", d’Ang LeeDivendres, 31 de gener a les 18.00 h
Projecció de la pel·lícula La vida d’en Pi.
Fitxa tècnica:
- Títol original: Life of Pi.
- Direcció: Ang Lee.
- Interpretació: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Tabu...
- País: Estats Units d’Amèrica.
- Any: 2012.
- Durada: 127 minuts.
Després d’un naufragi al mig de l’oceà Pacífic, el jove hindú Pi, fill d’un guarda de zoo, es troba en un bot salvavides amb un únic supervivent: un tigre de Bengala.
Activitat realitzada en col·laboració amb CNL L’Heura.
Hospitalet de Llobregat, L. Biblioteca Can Sumarro
Projecció de cinema: Un par de seductores, de Frank OzProjecció de la pel·lícula Un par de seductores, de Frank Oz, i col·loqui posterior.
A càrrec del col·lectiu Zine Kanalla.
Molins de Rei. Biblioteca el Molí
Cinefòrum: Sortint del cinema...La piel quemada, de Josep Maria Forn (Catalunya, 1967).
A través del contrast entre uns obrers de la construcció i els turistes que venien a la Costa Brava a mitjan anys seixanta, Josep Maria Forn va establir una interessant relació entre l’emigració i el turisme als anys del boom econòmic. “La cinta seguia la tendència de Bardem o Nieves Conde per tal d’apropar la realitat social espanyola al seu públic per la via dels cànons neorealistes. Cal no oblidar la perspectiva catalana del film, que confirma l’honradesa de Forn en plantejar un tema, ja llavors tan difícil com era el de la immigració, sense renunciar al punt de vista nacional del realitzador.” (Esteve Riambau).
Amb la participació de Joan Domènech.
Places disponibles. Si hi vols participar, posa’t en contacte amb la Biblioteca.
Amb la col·laboració del Cineclub Hal 2002.
Hospitalet de Llobregat, L. Biblioteca Tecla Sala
Sessió de cinema Matar a un ruiseñorVeurem la pel·lícula dirigida per Robert Mulligan i protagonitzada per Gregory Peck, Mary Badham i Brock Peters, basada en el llibre de Harper Lee que hem llegit al club de lectura “Passió per llegir” de gener.
Igualada. Biblioteca Central
Projecció de cinema: "Perfectos desconocidos"En un sopar entre quatre parelles que es coneixen de tota la vida, es proposen un joc que posarà sobre la taula els seus pitjors secrets: llegir en veu alta els missatges i les trucades dels seus mòbils, la seva vida sencera compartida per tots en aquest moment; sortiran a la llum molts aspectes ocults.
Projecció oberta a tothom.
Ho organitza: Creu Roja Anoia
Fons especials
Todo cine
Les pel·lícules per adults més prestades a les biblioteques
Pel·lícules infantils més prestades a les biblioteques
Projecte amb noves experiències participatives en un taller de crítica cinematogràfica
Qui va matar Laura Palmer? Quina és la combinació guanyadora a Lost?. Qui diu "Si intentas matar al rey, no falles"?. A quina hora rep la doctora...
El carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona t'obre moltes portes. Et permet gaudir dels serveis de totes les...
La Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix un recull constantment actualitzat dels millors webs en un ampli ventall de temes. Remena i tria. Et...
T'oferim diversos recorreguts cinematogràfics relacionats amb temes d'actualitat.
Tot el que vols saber dels directors, actors i actrius, guionistes, pel·lícules, compositors, escenògrafs, ... Hi trobaràs des de biografies i...
Videorecomanacions
El Coll no enganya i altres reflexions sobre ser dona / No me'n recordo de res i altres reflexions
La teva privacitat és la nostra prioritat
Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Més informació