Novel·les fora de sèrie

Arriba la sèrie més addictiva. Un bon grapat d’excel·lents novel·les que han estat adaptades per a fer les sèries d’èxit, actuals o ja clàssiques.

Cada mes et portarem un nou capítol amb propostes d’apassionats lectures, que tenen algun tema en comú. Novel·les  que han estat premiades, d’aclamades veus literàries, moltes vegades best-sellers i d’altres descobriments sorprenents per al gran públic.

Tal com diuen, si et va agradar la sèrie, el llibre és millor.

Capítol 3: Ciència-ficció: El futur ja és aquí

Escriptors profundament imaginatius i a vegades visionaris. Ens entretenen, sedueixen, impacten i ens fan reflexionar amb les seves històries de ciència-ficció. Mons que podrien esdevenir realitat, depenent de com els éssers humans utilitzem la tecnologia que és al nostre abast i la gran capacitat del lliure albir. Utopies on trobem un món ideal, distòpies on la vida és dominada pel totalitarisme i la repressió, ucronies amb un món alternatiu resultant d'una història diferent de la realment ocorreguda, viatges en el temps, robots, manipulació genètica, extraterrestres, colonització de l'espai, apocalipsis... El futur ja és aquí.

Capítol anterior: Elemental, estimat lector

  En las bibliotecas encontrarás:

El conte de la Serventa Margaret Atwood

eBiblio
L’Offred viu a la República de Galaad, un règim totalitari i teocràtic basat en el control del cos femení per part del govern. Les dones fèrtils com ella només tenen una missió a la vida: garantir la descendència de l’elit dominant. El seu relat descarnat desvelarà les tenebres d’una societat que es pretén virtuosa i ens demostrarà que ni l’estat més repressor pot contenir el desig de llibertat.
Sàtira colpidora que interpel·la més que mai el nostre present i ens fa considerar la fragilitat dels nostres drets i llibertats més preats. Publicada el 1985, ha esdevingut un clàssic de la literatura.
Aquest futur distòpic ha estat excel·lentment adaptat en la sèrie d'èxit del mateix nom. Protagonitzada per Elisabeth Moss, ja va per la seva 4a temporada.

22/11/63 Stephen King

eBiblio
El 22 de novembre de 1963 Lee Harvey Oswald assassina a trets el president Kennedy a Dallas i aquesta va ser, per a moltes persones, la data que va canviar el món. Es tracta d’una novel·la brillant que fa un retrat social, polític i cultural del final dels anys cinquanta i principis dels seixanta del segle XX. Tot un viatge en el temps que intenta canviar el que va passar d’una manera creïble i terrorífica. Una lectura trepidant, plena de sorpreses i girs inesperats que et fan estar en tensió fins al final. Què faries si poguessis tornar al passat i evitar l’atemptat?
La sèrie thriller de ciència-ficció nord-americana basada en el llibre es titula 11/22/63. Consta de vuit episodis i va ser produïda per J. J. Abrams, Stephen King, Bridget Carpenter i Bryan Burk i està protagonitzada per James Franco.

El Hombre en el castillo Philip K. Dick

En un món alternatiu, l'Eix ha derrotat els Aliats en la Segona Guerra Mundial i els Estats Units han estat envaïts i dividits entre els vencedors. Mentre els nazis s'han annexionat la Costa Atlàntica, on han instaurat un règim de terror, la Costa Pacífica és sota domini dels japonesos.
Publicada el 1962 aquesta història ucrònica, que mostra una versió alternativa, va guanyar el Premi Hugo a la millor novel·la.
La sèrie de 4 temporades, estrenada el 2015, ha rebut l'aclamació de crítica i públic.

La Ciutat i la ciutat China Miéville

Una dona morta apareix a la ciutat de Beszel, en algun lloc dels confins d’Europa. Per dur a terme la investigació, l’inspector Borlú ha de viatjar d’aquesta ciutat decadent a la seva rival, idèntica i íntima veïna, la ciutat vibrant d’Ul Qoma. Però creuar aquesta frontera significa emprendre un viatge tant físic com psíquic, per veure allò que roman invisible. Amb el detectiu d’Ul Qoma, Qussim Dhatt, Borlú es veu immers en un submón de nacionalistes que intenten destruir la ciutat veïna, i unionistes que somien convertir les dues ciutats en una. A mesura que els detectius descobreixen els secrets de la dona assassinada, comencen a albirar una veritat que els podria costar més que la vida. Aquesta trama policíaca que transcorre en escenaris irreals fa ballar la ment del lector i li ha valgut a l’autor el reconeixement unànime de la crítica amb premis tan importants com els Hugo, Locus, Arthur C. Clarke, BSFA, Ignotus o World Fantasy Award, entre d’altres. Actualment es considera un clàssic modern de la literatura fantàstica.
La mini sèrie de televisió, tan aterradora i desconcertant com la novel·la, es va estrenar l’any 2018 i consta de quatre episodis dirigits per Tom Shankland i protagonitzada per David Morrissey, Mandeep Dhillon, Maria Schrader, Ron Cook i Danny Webb entre altres.

Dirk Gently, agencia de investigaciones holísticas Douglas Adams

Aquesta novel·la és una barreja de ciència ficció i humor enginyós que captura el lector amb les bogeries inesperades del protagonista. El detectiu Dirk Gelntly és un personatge entre creatiu i surrealista. No descarta res a les seves investigacions encara que es tracti de demostrar fets impossibles. Per resoldre els seus casos utilitza primer la física quàntica i després estudia les empremtes dactilars. No seria el més lògic fer-ho al revés?; Doncs, per ell, es veu clarament que no. Així, quan li encarreguen que busqui un gat perdut no és gens difícil que en Dirk trobi primer un parell de fantasmes, un monjo elèctric d’una altra dimensió i un secret que pot comportar la fi de la humanitat. Tot en aquestes històries és totalment sorprenent i diferent d’allò que el lector esperaria trobar.
La sèrie basada en la novel·la porta el mateix títol. La va escriure Max Landis i va ser protagonitzada per Samuel Barnett en el paper de detectiu Dirk Gently i Elijah Wood en el paper del seu acompanyant Todd. Consta de 18 episodis repartits en dues temporades.

Complot contra els Estats Units Philip Roth

Ciència-ficció en clau ucrònica sobre l'arribada a la presidència dels Estats Units de l'aviador Charles H. Lindbergh, el 1940. D'idees aïllacionistes i antisemites, el president fa un pacte de no-agressió amb Hitler, i la població jueva del país veu amenaçada la seva seguretat i llibertat.
David Simon (The Wire) dirigeix la sèrie que adapta la famosa novel·la de Philip Roth, publicada el 2004.

El Fin de la infancia Arthur C. Clarke

eBiblio
Pertanyent a la tradicional i ja gairebé extinta «literatura d'idees», Aquesta novel.la utòpica té com a tema la futura evolució de l'home. Una raça estranya arriba a la Terra i portant pau, prosperitat ..., i la inesperada tragèdia de la perfecció. Què seguirà a l'extinció de la raça humana? Arthur C. Clarke, en un final de notable bellesa, planteja la més sorprenent de les hipòtesis.
La sèrie que adapta aquesta novel.la es va estrenar el 2015 i entre els seus protagonistes trobem a Mike Vogel, Charles Dance i Colm Meaney.

El Despertar del leviatán James S. A. Corey

La humanitat ha colonitzat el Sistema Solar. Jim Holden és segon de bord d'un transportador de gel que realitza missions entre els anells de Saturn i les estacions mineres del Cinturó. Quan es topen amb la Scopuli, una nau abandonada, descobreixen un secret que desitjarien no haver trobat.La guerra en el Sistema Solar està a punt de començar.
En aquesta magnífica novel·la es basa la primera temporada de la sèrie de TV The Expanse.

Apocalipsis Stephen King

eBiblio
El gran mestre del terror ens sorprèn en aquesta novel·la amb una història macabra on un virus del grip, creat artificialment com a possible arma bacteriològica, s’estén des dels Estats Units a la resta del món provocant la mort de la major part de la població. Els supervivents tenen somnis comuns, en els quals apareix una anciana i un home jove. L’anciana els incita a viatjar a Nebraska per combatre a Randall Flagg, un abominable personatge que lidera les forces del mal i cerca l’aniquilació definitiva de la humanitat mitjançant un terrible arsenal nuclear.
Aquesta inquietant novel·la ha inspirat la sèrie de set episodis The Stand dirigida i creada per Josh Boone i Benjamin Cavell. En el seu repartiment trobem grans actors i actrius com Alexander Skarsgård, James Marsden, Jovan Adepo i Whoopi Goldberg.

El Día de los trífidos John Wyndham

eBiblio
El protagonista d’aquesta terrorífica història de ciència-ficció, escrita als anys cinquanta del segle passat, es desperta amb els ulls embenats a un hospital de Londres. Ell és un els pocs humans que s’ha perdut l’espectacular pluja de meteorits que s’ha vist mai a la terra però quan es treu les benes s’adona que un gran silenci s’ha apoderat de la ciutat i que totes les persones han quedat cegues i es troben aterrides fugint dels trífids. Aquests éssers destructius son una mena de plantes carnívores de dos metres que caminen i s’alimenten de carronya. Davant d’aquesta apocalíptica situació només queda la possibilitat d’organitzar-se per sobreviure i trobar la manera de reconstruir una societat que de la nit al dia ha canviat per sempre.
La història ha estat adaptada pel director anglès Nick Copus en una mini sèrie de dos episodis protagonitzada per Dougray Scott, Joely Richardson, Eddie Izzard, Brian Cox i Vanessa Redgrave.

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 21-05-2021 Última actualización 23-12-2021