Parcs i biblioteques... naturalment!

Amb aquest projecte, t’animem a conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels Parcs Naturals t’aproparan la lectura i la natura.

Aquesta iniciativa és un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona que es desplega a les biblioteques del Maresme, Vallès Occidental i del territori del Montserratí.

Maresme

Vallès Occidental

Territori del Montserratí

 

Collserola

 

#parcsibiblios

El programa vol apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir-l i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo. 

Amb les noves mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya, les biblioteques fan un pas més cap a la normalitat en la prestació dels serveis: gradualment s’obriran els diferents serveis i s'organitzaran noves activitats. T'anirem informant.

Les biblioteques que formen part del projecte “Parcs i biblioteques... naturalment!” de la Diputació de Barcelona ens sumem a la celebració del Dia Europeu dels Parcs. Les onze biblioteques del Vallès Occidental, vinculades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, us volem ensenyar en un vídeo com veuen Sant Llorenç del Munt des de casa els nostres usuaris i usuàries.

La Biblioteca, PORTA del PARC

 

 

I les onze biblioteques del Maresme, a partir d’una crida que van fer als seus usuaris demanant-los fotografies del patrimoni natural i cultural del seu entorn, han fet aquests 3 videos. Amb les fotografies rebudes, Joan Manel Riera, biòleg, educador ambiental i fundador de l’Escola de Natura del Corredor ha produït tres vídeos que difonen la biodiversitat, l’ocupació humana i el paisatge dels parcs de la Serralada de Marina, Serralada Litoral i del Montnegre i el Corredor.

Un cop d'ull al Parc: Gent al Parc

 

 

 

Un cop d'ull al Parc: Paisatge

 

 

 

Un cop d'ull al Parc: Biodiversitat

 

 

Coincidint amb la commemoració de la Setmana de la Natura van programar la seva primera activitat conjunta: Plantem poesia! Amb aquesta iniciativa es convidava als seus usuaris a fer arribar una poesia (pròpia o d’autor), dedicada als arbres a la biblioteca.

Els textos arribats formen   part d’un arbre poètic i, posteriorment han estat transferits a paper germinat i plantats a la biblioteca.

Ara ,  mes a mes esperem veure com creixen

Vídeo de la Biblioteca Collserola - Josep Miracle de Barcelona

 

Vídeo del mes de desembre de la Biblioteca el Molí de Molins de Rei

 

Del 3 a l’11 d’octubre de 2020 'Conservar la natura és conservar la nostra salut'

La Setmana de la Natura és un moment de l'any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Durant 9 dies, s’organitzaran més de 100 activitats arreu de Catalunya per la conservació de la natura i el medi ambient, per a joves i per a grans, al mar, a la muntanya i a la ciutat.

Aquest any les biblioteques hem escollit el tema dels arbres per fer xerrades, exposicions de materials, recomanacions de llibres, conta-contes, etc. Consulta l'agenda d'activitats

A més enguany pots participar al concurs de les biblioteques “El meu arbre” i entrar al sorteig de diversos premis. Us proposem que ens feu arribar fotos, poemes, dibuixos sobre el tema "El meu arbre", ja sigui en sala a qualsevol de les biblioteques participants, com enviar-les per correu electrònic, o per mitjà de les xarxes socials, penjant-t'ho a Instagram, Facebook i Twitter (amb el hashtag  #ArbresDocAmbCat + hashtag de la vostra biblioteca). La data màxima per fer aportacions és l’11 d’octubre de 2020.

Per a més informació visita el web: www.setmananatura.cat

Fecha de creación: 25/05/2020 Última actualización: 05/01/2021

Actividades