Activitats virtuals

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals et proposem un seguit de propostes virtuals: clubs de lectura, narracions i altres activitats perquè continuïs sentint les biblioteques i bibliobusos tan a prop teu com sempre. 
 
A l'apartat d'agenda i a les xarxes socials trobaràs moltes altres propostes que les biblioteques municipals han preparat per a tu. 
 

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals t’oferim un programa de clubs de lectura virtuals, una iniciativa que té com a objectiu promoure la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies.

La dinàmica és semblant a la dels clubs de lectura presencials. Durant el temps de lectura, el conductor dona pautes sobre l’autoria i el títol i, els lectors poden exposar els seus dubtes o comentaris a través de la plataforma de comunicació. Cada lectura té una durada d’un mes que finalitza amb una vídeo trobada conjunta dels participants dinamitzada pel conductor del club. 

Els inscrits podran agafar en préstec el llibre de lectura a través de la plataforma eBiblio a partir del dia d’inici del club.

Les plataformes de comunicació utilitzades són:

  • A través de l’eina de clubs de lectura de la biblioteca digital eBiblioCat. Per realitzar la inscripció cal disposar d’un carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya i registrar-se a la biblioteca digital eBiblioCAT
  • A través de l’app de missatgeria instantània Tellfy. Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta), instal·lar-se l’app Tellfy i sol·licitar l’accés a través de l’enllaç de cada club.

Per formar part d’alguna d’aquestes comunitats lectores cal inscriure’s en algun dels clubs de lectura virtuals actius.

Després de l’estiu 2021 tornarem a programar més clubs de lectura virtual. Us hi esperem!

 

«De paraula» és un cicle de trobades virtuals entre llibreters i autors que posa en marxa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona per mitjà del seu perfil a Instagram (@bibliotequesXBM).

 

Després de l’estiu 2021 tornarem a programar més trobades virtuals. Us hi esperem!

 

Converses realitzades disponibles al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm:

Dimecres 16 de juny a les 19:00 h, l'escriptora Irene Pujadas va conversar amb Marina Porras de la llibreria l'Ombra, sobre el llibre Els desperfectes.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CQMKVndo4T9/

 

Dimecres 26 de maig a les 19:00 h, l'escriptora Fúlvia Nicolàs va conversar amb Marta Simon de la llibreria Muntanya de Llibres, sobre el llibre Zugunruhe. Anhel de nord.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CPWED9KolwW/

 

Dimarts 6 d'abril a les 19:00 h, l'escriptor Gerard Quintana va conversar amb Clàudia Climent de la llibreria La Cultural, sobre el llibre L'home que va viure dues vegades.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CNVXRL7IEwP/

 

Dimecres 10 de febrer a les 19:00 h, l'escriptora Èlia Riudavets  va conversar amb Celia Asensio de Pati Blau Llibres, sobre el llibre Avui és demà.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CLH2rF6IOSJ/

 

Dijous 3 de desembre a les 19:00 h, l'autora Marta Orriols va conversar amb Muntanya de Llibres, sobre el llibre Dolça introducció al caos.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CIWKs7NpG9U/

 

Dimecres 2 de desembre a les 19:00 h, l'autora Empar Sáez va conversar amb l'Àlvar Masllorens de Llibreria La Temerària, sobre el llibre Òrbita.

 

Dilluns 23 de novembre a les 19:00 h, l'autora Sara Mesa va conversar amb la Cecilia Picún de la llibreria Librerío de la Plata, sobre el llibre Un amor.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CH8bTKvIDhc/

 

Dimecres 18 de novembre a les 19:00 h, l'autora Irene Vallejo va conversar amb la Marina Porras de Llibreria L'Ombra, sobre el llibre L'infinit dins d'un jonc.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CHvkezpoxY4/

 

Dilluns 16 de novembre a les 19:00 h, l'autor Ousman Umar va conversar amb la Paula Jarrin de Llibreria Al·lots, sobre el llibre Viatge al país dels blancs.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CHqX4QMIZYS/

 

Dijous 12 de novembre a les 19:00 h, l'autora Anna Ballbona va conversar amb la Dolors Pardo de Llibres Parcir, sobre el llibre No soc aquí.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CHgG4yVIZSg/

 

 

Dimecres 28 d'octubre a les 19:00 h, l'escriptor  Joan Cifuentes va conversar amb el Salvador Bassó de la Papereria Llibreria Núria, sobre el llibre El pintor del temps.

Sessió disponible al canal d'Instagram @bibliotequesxbm: https://www.instagram.com/tv/CG5fFtno_oc/

 

Dijous 22 d'octubre a les 19:00 h, l'autora Marina Martori va conversar amb la Dolors Olmedo de la llibreria La Gralla, sobre el llibre Una casa lluny del mar.

Sessió disponible al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm : https://www.instagram.com/tv/CGp6w0Jox2j/

 

Dimecres 21 d'octubre a les 19:00 h, l'escriptor  i crític literari català Julià Guillamon va conversar amb el Gerard Remendo de Saltamartí Llibres de Badalona, sobre el llibre Les Cuques.

 

Dimarts 15 de setembre a les 19:30 h, la Doctora en Sociologia i especialista en innovació social digital Liliana Arroyo va conversar amb la Cèlia Asensio de Pati Blau, llibreria de Cornellà, sobre el llibre Tu no ets la teva selfie. (Va ser una activitat entorn a La Setmana del Llibre en Català).

Sessió disponible al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm : https://www.instagram.com/tv/CFKtdgdIg0E/

 

Dimarts 8 de setembre a les 19:30 h, la periodista i escriptora catalana Anna Punsoda va conversar amb la Mercè Pujadas de Dòria Llibres, llibreria de Mataró, sobre el llibre La luxúria. (Va ser una activitat entorn a La Setmana del Llibre en Català).

Sessió disponible al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm : https://www.instagram.com/tv/CE4q-1YIN8a/ 

 

 

Dimecres 1 de juliol a les 18:30 h, l'il·lustrador Ed Carosia va conversar amb Linsabel Noguera de la Llibreria Tres Paraguas de Gavà sobre l’ofici d’il·lustrador i el còmic infantil i juvenil.

Sessió disponible al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm : https://www.instagram.com/tv/CCG6wTpo3X9

 

 

Dilluns 15 de juny a les 18:30 h, el dibuixant de Còmic Víctor Ibañez, va conversar amb Joanmi Iglesis de la Llibreria Yuyucomics de Granollers sobre la trajectòria i obra de l’autor.

Sessió disponible al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm : https://www.instagram.com/tv/CBdtyvaomL3/  

 

Dilluns 8 de juny a les 18:30 h, l'escriptor català Rafel Nadal va conversar amb Pepa Segarra de la Llibreria Cinta sobre el llibre Mar d'estiu.

Sessió disponible al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm : https://www.instagram.com/tv/CBLpKkUo-3n/  

 

Dimecres 27 de maig a les 18:30 h, l'escriptor i periodista català, especialitzat en temes africans, Xavier Aldekoa va conversar amb Santi de Villa de la Llibreria Pati Blau Llibres sobre el llibre Indestructibles.

Sessió disponible al Canal d'Instagram @bibliotequesxbm : https://www.instagram.com/tv/CAsxrfwoFOc/ 

 

 

El club del llibre virtual és un programa de trobades virtuals entre escriptors/periodistes i autors convidats que posa en marxa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona per mitjà del seu perfil a Instagram (@bibliotequesXBM).

També pots consultar el Club del Llibre, cicle de trobades amb escriptors, que es realitza a les biblioteques com activitat de dinamització per als clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques Municipals. 

Després de l’estiu 2021 tornarem a programar més trobades. Us hi esperem!
 

Trobades realitzades:

 

Club del llibre virtual: Napalm al cor

Dilluns 10 de maig a les 19:00 h, la Marina Porras, crítica literària, entrevistarà Pol Guasch, autor de la novel·la Napalm al cor.

 

Club del llibre virtual: El càstig

Dimecres 3 de març a les 19:00 h, l'Eva Comas, escriptora i periodista, entrevista Guillem Sala, autor de la novel·la El càstig.

Fecha de creación: 08/05/2020 Última actualización: 19/07/2021

Veure més activitats