Música a fons

Música a fons és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals per aprofundir en la música de la mà d’experts i amb sessions que combinaran la teòrica amb la pràctica i la participació.

Ens acostarem als artistes i creadors, als processos de creació i les inquietuds, tractarem la música clàssica, tradicional, el pop, el rock i altres gèneres i estils, però també la música de videojocs, els anuncis, bandes sonores, aprendrem a escoltar música, a crear lletres, celebrarem efemèrides musicals, parlarem de la música com agent de la cultura de la pau...

En Xavier Fort, especialista en música, ha col·laborat en el disseny del programa i selecció dels cicles.

Vols conèixer la música a fons? Consulta les propostes, hi trobaràs activitats per a tots els públics.

 

Coneixeu què és una orquestra simfònica, quines seccions componen aquest conjunt instrumental tan ampli i extraordinari o quin és el paper del director d’orquestra? Us interessa conèixer a fons algun instrument com pot ser la flauta travessera, elegant i captivadora o el violoncel, emotiu i melòdic? Doncs ara tindreu l’ocasió!

Aprofitarem també aquest cicle de música clàssica per apropar-nos a un dels compositors catalans més importants del s. XX: Frederic Mompou.

 

Si us agrada el rock, el pop, el soul o la música progressiva, no teniu cap excusa per quedar-vos a casa. Trobareu propostes que tracten obres i artistes, nacionals i internacionals, que han suposat un punt d’inflexió en la música; de gèneres com el blues, que ha servit d’inspiració per a molts altres gèneres com el jazz, el rock i el R&B, o d’un instrument tan popular com és la guitarra elèctrica.

 

 

 

De fet, tota la música té arrels profundes. En aquest cicle, us presentem una sèrie de propostes al voltant de la música tradicional i popular catalana, on trobarem implícitament el reflex de la cultura local, la participació comunitària, la presència d'instruments autòctons i populars i, molt important, la diversitat de gèneres musicals.

 

 

 

Sabies que la música pot ajudar a millorar diversos aspectes de la vida quotidiana com ara el son, l'activació de la memòria, la reducció de l'estrès, el foment de la socialització i a aconseguir un bon estat d'ànim i benestar mental?

La música és una eina molt potent per connectar i comunicar-se amb les persones, sobretot amb individus de cultures diverses.

Vine a conèixer de primera mà com a través de la música pots millorar el teu benestar diari. Mou-te!

 

Fecha de creación 05-04-2023 Última actualización 12-11-2024

Actividades