Parcs i biblioteques... naturalment!

Amb aquest projecte, t’animem a conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels Parcs Naturals t’aproparan la lectura i la natura.

Aquesta iniciativa és un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona que es desplega a les biblioteques del Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental , Bages, Collserola i del territori del Montserratí.

Agenda d'activitats del Parc de Serralada Litoral i Parc del Montnegre i el Corredor

Agenda d'activitats del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac

Agenda d'activitats del Parc de Serralada de Marina

Parc de la Serralada Litoral

Web del Parc de la Serralada Litoral

Parc del Montnegre i el Corredor

Web del Parc del Montnegre i el Corredor

Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l'Obac

Web del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac

Parc Natural del Montserrat

Web del Parc Natural de Montserrat

Parc Natural de la Serra de Collserola

Web del Parc Natural de la Serra de Collserola

Parc de la Serralada de Marina

Web del Parc de la Serralada de Marina

#parcsibiblios

El programa vol apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir-l i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.

Les biblioteques que formen part del projecte “Parcs i biblioteques... naturalment!” de la Diputació de Barcelona ens sumem a la celebració del Dia Europeu dels Parcs. Les onze biblioteques del Vallès Occidental, vinculades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, us volem ensenyar en un vídeo com veuen Sant Llorenç del Munt des de casa els nostres usuaris i usuàries.

 

Dibuixem el Parc de la Serralada de Marina. Aquest vídeo és fruit del recull dels dibuixos que ens han fet arribar les usuàries de la Xarxa de Biblioteques de Marina en ocasió del Dia Europeo dels Parcs.

 

 

La Biblioteca, PORTA del PARC

 

 

I les onze biblioteques del Maresme, a partir d’una crida que van fer als seus usuaris demanant-los fotografies del patrimoni natural i cultural del seu entorn, han fet aquests 3 videos. Amb les fotografies rebudes, Joan Manel Riera, biòleg, educador ambiental i fundador de l’Escola de Natura del Corredor ha produït tres vídeos que difonen la biodiversitat, l’ocupació humana i el paisatge dels parcs de la Serralada de Marina, Serralada Litoral i del Montnegre i el Corredor.

Un cop d'ull al Parc: Gent al Parc

 

 

 

Un cop d'ull al Parc: Paisatge

 

 

 

Un cop d'ull al Parc: Biodiversitat

 

 

Coincidint amb la commemoració de la Setmana de la Natura van programar la seva primera activitat conjunta: Plantem poesia! Amb aquesta iniciativa es convidava als seus usuaris a fer arribar una poesia (pròpia o d’autor), dedicada als arbres a la biblioteca.

Els textos arribats formen part d’un arbre poètic i, posteriorment han estat transferits a paper germinat i plantats a la biblioteca.

Vídeo: Parcs i Biblioteques, naturalment amb un repte: plantar poesia.

El poeta japonès Kobayashi Issa ens regala un haiku: Les flors del cirerer a la nit potser són àngels que van baixant del cel.

 

Vídeo: Parcs i Biblioteques, naturalment Collserola celebra la Setmana de la Natura amb un repte: plantar poesia

 

Vídeo: Plantem poesia: Biblioteca Josep Miracle - Collserola de Barcelona

 

Vídeo: Plantem poesia : Biblioteca El Molí de Molins de Rei

 

La Setmana de la Natura és un moment de l'any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Durant 9 dies, s’organitzaran més de 100 activitats arreu de Catalunya per la conservació de la natura i el medi ambient, per a joves i per a grans, al mar, a la muntanya i a la ciutat.

Per a més informació visita el web: www.setmananatura.cat

Data de creació: 25/05/2020 Última actualització: 17/12/2021

Activitats