Parcs i biblioteques... naturalment!

Amb aquest projecte, t’animem a conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels Parcs Naturals t’aproparan la lectura i la natura.

Aquesta iniciativa és un compromís de col·laboració entre la Gerència de Serveis de Biblioteques i la Gerència de Serveis d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona que es desplega a les biblioteques del Maresme, Vallès Occidental, Collserola i del territori del Montserratí.

Vídeo: Parcs i Biblioteques, naturalment amb un repte: plantar poesia.

El poeta japonès Kobayashi Issa ens regala un haiku: Les flors del cirerer a la nit potser són àngels que van baixant del cel.

 

Agenda d'activitats del Maresme

Maresme

Vallès Occidental

Territori del Montserratí

 

Collserola

 

Serralada de Marina

#parcsibiblios

El programa vol apropar al ciutadà el territori i el seu entorn natural més immediat perquè aprengui a gaudir-l i es sensibilitzi sobre la necessitat de conservar-lo.

Les biblioteques que formen part del projecte “Parcs i biblioteques... naturalment!” de la Diputació de Barcelona ens sumem a la celebració del Dia Europeu dels Parcs. Les onze biblioteques del Vallès Occidental, vinculades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, us volem ensenyar en un vídeo com veuen Sant Llorenç del Munt des de casa els nostres usuaris i usuàries.

La Biblioteca, PORTA del PARC

 

 

I les onze biblioteques del Maresme, a partir d’una crida que van fer als seus usuaris demanant-los fotografies del patrimoni natural i cultural del seu entorn, han fet aquests 3 videos. Amb les fotografies rebudes, Joan Manel Riera, biòleg, educador ambiental i fundador de l’Escola de Natura del Corredor ha produït tres vídeos que difonen la biodiversitat, l’ocupació humana i el paisatge dels parcs de la Serralada de Marina, Serralada Litoral i del Montnegre i el Corredor.

Un cop d'ull al Parc: Gent al Parc

 

 

 

Un cop d'ull al Parc: Paisatge

 

 

 

Un cop d'ull al Parc: Biodiversitat

 

 

Coincidint amb la commemoració de la Setmana de la Natura van programar la seva primera activitat conjunta: Plantem poesia! Amb aquesta iniciativa es convidava als seus usuaris a fer arribar una poesia (pròpia o d’autor), dedicada als arbres a la biblioteca.

Els textos arribats formen part d’un arbre poètic i, posteriorment han estat transferits a paper germinat i plantats a la biblioteca.

Vídeo: Parcs i Biblioteques, naturalment amb un repte: plantar poesia.

El poeta japonès Kobayashi Issa ens regala un haiku: Les flors del cirerer a la nit potser són àngels que van baixant del cel.

 

Vídeo: Parcs i Biblioteques, naturalment Collserola celebra la Setmana de la Natura amb un repte: plantar poesia

 

Vídeo: Plantem poesia: Biblioteca Josep Miracle - Collserola de Barcelona

 

Vídeo: Plantem poesia : Biblioteca El Molí de Molins de Rei

 

La Setmana de la Natura és un moment de l'any per prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natural.

Durant 9 dies, s’organitzaran més de 100 activitats arreu de Catalunya per la conservació de la natura i el medi ambient, per a joves i per a grans, al mar, a la muntanya i a la ciutat.

Per a més informació visita el web: www.setmananatura.cat

Data de creació: 25/05/2020 Última actualització: 17/06/2021

Activitats

No hi ha resultats.