Vestits per guanyar

Hi ha alguna cosa que agradi més a l’acadèmia que un actor que ha patit una transformació física o que ha canviat la seva aparença radicalment gràcies als equips de maquillatge?

De nou els Òscars han premiat la transformació i el canvi físic, i ens alegrem pel bo de Brendan Fraser, que retorna a la primera línia de Hollywood amb el drama ‘The Whale’ de Darren Aronofsky. Al film, Fraser interpreta a un professor d’anglès, gai i obès mòrbid que mira de tornar a connectar amb la seva filla adolescent en una darrera oportunitat per redimir-se. Per donar vida a aquest personatge, Fraser va haver de suportar un vestit que pesava quaranta-cinc kilograms i un maquillatge protètic que li transformava la cara i el cos i que trigaven quatre hores a col·locar-li.

Aquí us deixem tota una llista de pel·lícules on els seus intèrprets principals han guanyat el Premi a Millor Actor o Actriu en papers que impliquen una gran transformació física.

  A les biblioteques trobaràs:

Monster Charlize Theron

L'actriu sud-africana interpreta un personatge real, l'Aileen Wournos, una ex prostituta que va ser executada per l'assassinat de set dels seus clients. Una persona que va patir abusos a la seva infància i que havia trobat una mica de pau en la relació amorosa que inicia amb la Selby Wall. Theron va engreixar vint quilos pel paper i va canviar el seu aspecte amb pròtesis a la cara i al cos. També va fer servir una dentadura postissa.

 

Raging bull Robert De Niro

El pioner en això de transformar el seu cos per un paper va ser Robert de Niro, quan va interpretar el boxejador Jack La Motta durant diversos períodes de la seva vida. Això el va fer passar de tenir la forma física d’un esportista a guanyar vint-i-set quilos per fer les escenes finals en un període molt curt de temps. En una època on no existien els entrenadors personals, De Niro es va posar fort fent abdominals, diuen que en feia fins a sis-centes al dia.

 

Darkest Hour Gary Oldman

Per convertir-se en Winston Churchill, Oldman va passar d'atipar-se a dònuts i va tirar de pròtesi i maquillatge, el que li va suposar més de dues-centes hores de processos a mans de Kazuhiro Tsuji i el seu equip. Tsuji és considerat el millor artista de maquillatge prostètic del món del cinema i, després de diverses nominacions als premis Òscar, finalment el va guanyar pel seu treball amb Oldman, que el va convèncer per tornar al cinema després de retirar-se per fer escultures hiperrealistes.

 

La Vida en rosa : Edith Piaf Marion Cotillard

Marion Cotillard es va lliurar en cos i ànima: es va afaitar les celles i una part del seu cabell, va treballar per a canviar la seva veu, i va aguantar cinc hores de maquillatge diàries a les per interpretar a ‘la môme’, sobrenom amb el qual era coneguda la mítica cantant francesa Edith Piaf, durant tres dècades de la seva vida. La recompensa va ser un Premi Òscar, un Globus d’Or i el Premi Cèsar a la Millor Actriu.

 

 

Las Horas Nicole Kidman

Kidman només va necessitar un nas de làtex per canviar totalment el seu rostre i transformar-se en l’escriptora britànica Virginia Woolf. Aquest petit detall la va fer totalment irreconeixible per molts espectadors, tot i que la perruca, el maquillatge i els vestits també van ajudar. Per acabar de convertir-se en Woolf, Kidman va haver d’aprendre a enrotllar les seves pròpies cigarretes i escriure amb la mà dreta (ella és esquerrana).

 

 

Dallas Buyers ClubJared Leto

Per a interpretar a Rayon, una dona transgènere, Leto va haver d'aprimar-se quinze quilos per semblar una persona en una fase terminal de SIDA. Jared també es va depilar tot el seu cos, incloent-hi les celles. De fet, Leto s'ha aficionat a això de les transformacions i també està irreconeixible a altres pel·lícules com 'Suicide squad', 'La casa Gucci' o la sèrie de televisió 'We crashed'

 

Black swanNatalie Portman

Per interpretar a Nina, la millor ballarina del ballet de Nova York, Portman es va entrenar durant més d’un any amb jornades maratonianes on feia ballet, nedava quilòmetre i mig i feia exercicis de tonificació i feia ‘Power Plié’, una tècnica desenvolupada per l’English National Ballet per millorar la força, l’estabilitat i l'altura dels salts. Tot això perquè al final, la majoria de les preses de dansa les fes la ballarina professional Sarah Lane, que es va queixar del poc reconeixement que va tenir la seva feina.

 

Judy Renée Zellweger

Zellwegger ja havia demostrat la seva facilitat per transformar-se amb la seva interpretació a les pel·lícules de Bridget Jones, però per convertir-se en la mítica Judy Garland va necessitar lents de contacte i perruca, però també es va usar una pròtesi nasal, dents falses i es va cuidar molt l'estil de les seves celles i el maquillatge. La feina del dissenyador de maquillatge Jeremy Woodhead va triomfar i l’actriu va guanyar per fi la preuada estatueta.

 

The Fighter Christian Bale

Bale és el rei dels canvis de pes a Hollywood. Per la pel·lícula El maquinista (2004) va perdre vint-i-set kilograms en temps rècord, va sobreviure a base de cafè, pomes i tonyina. En canvi, per rodar Batman Begins (2005) va guanyar quaranta-cinc de múscul. Per The Fighter (2010) 'només' va perdre tretze kilograms per donar vida a un ex addicte a la cocaïna, però confessa que va fer-ho de manera 'saludable', fent esport 'com un boig'.  Ara que ha vist que amb les pròtesis és poden fer meravelles, potser s'ho pensa dues vegades abans d'entomar el seu següent paper.

 

Joker Joaquin Phoenix

Si algú li pot treure la corona a Bale, és Joaquin Phoenix, un altre actor camaleònic que es fica tant als seus personatges que a vegades es torna irreconeixible. Per interpretar al Joker, Phoenix va aprimar-se vint-i-cinc kilograms en quatre mesos a força de menjar només fruita i verdura. També va patir insomni i es va documentar sobre la vida de diversos psicòpates per transformar també la seva salut mental. Phoenix es torna a posar a la pell del "Guasón" en la pel·lícula ‘Folie a deux’ que s’estrenarà el 2024.

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 31-01-2023 Última actualització 31-01-2024