Les fires i els mercats de Nadal a Catalunya

Els mercats de Nadal són un dels aperitius perfectes com avantsala de les festes nadalenques.  Cada mes de desembre molts pobles i ciutats  de Catalunya organitzen les típiques i tradicionals fires de Nadal. Una  excusa perfecta per fer turisme, viatjar tot  visitant  indrets desconeguts del nostre país i a la vegada  comprar productes artesanals, regals i elements decoratius per aquestes festes assenyalades.

En aquestes fires podem trobar paradetes amb tota mena de productes artesans i entranyables que ens ajuden a agafar idees per a fer regals a amics i familiars. Carrerons i places s'omplen d'ambient nadalenc, gent amunt i avall, olors dolces i salades, música i activitats infantils, com a prèvia a les festes més familiars de l'any. No hi pot haver Nadal sense fira. No seria pas el mateix!

Us deixem amb algunes fires molt interessants:

Fira Santa Llúcia Barcelona.

Tradicional fira al voltant de la catedral, datada des de 1786. S Tot i que en un principi només se celebra el 13 de desembre pel dia de  Sta. Llúcia, la fira comença a finals de novembre i dura fins al dia 23 de desembre.

Fira de l’avet Espinelves.

Considerada una de les fires més clàssiques on hi podem trobar avets de tots tipus i una interessant mostra d’oficis.

*Se celebra del 2 al 10 de desembre.

Mercat Medieval de Vic.

Els carrers de la capital d’Osona s’engalanen i  viatgen al passat a l’època medieval. Artesans, taverners, firaires omplen el centre històric de la ciutat amb una àmplia oferta d’articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, embotits, pastisseria, conserves, i xocolates, entre altres productes.

*Es celebra del 6 al 10 de desembre.

Fira de Sta. Llúcia de Canyelles.

El primer cap de setmana la població de Canyelles es converteix en un mercat gegant nadalenc, amb més  de 350 parades d’articles nadalencs, artesania i productes gastronòmics.

*Té lloc els dies 2 i 3 de desembre

Fira del Gall de Vilafranca del Penedès .

Tradicional fira d’aviram datada des de l’edat mitjana, on es pot comprar el popular gall del Penedès, una au autòctona de gran vistositat i d’una carn excel·lent. Juntament amb una exitosa mostra gastronòmica.

*Podeu gaudir de la mostra el cap de setmana del 16 i 17 de desembre.

Fira de la Puríssima de Sant Boi

Fira amb 77 anys de tradició on a part de les típiques parades nadalenques i d’artesania s’hi pot trobar un ampli ventall de productes dedicats al món del cultiu i el planter.

*Podeu fer-hi u tomb els dies 6,7 i 8 de desembre.

Fira de Nadal i Mercat d’artesans de Caldes de Montbui

Fira molt famosa pel seu caldo termal preparat dins l’olla més gran de Catalunya. Amb una capacitat per fer 1.600 litres de caldo, juntament amb degustacions de carn d’olla i llegums cuites amb l’aigua termal.

*Podeu assaborir aquest caldo del 5 al 10 de desembre.

Fira de Nadal i del Torró artesà de Cardedeu

Durant el segon cap de setmana de desembre els carrers i places del seu centre històric hi concorren milers de visitants per les més de 160 parades amb una àmplia oferta de productes artesans i articles nadalencs. Això sí, sent el protagonista el "Torró Artesà de Borrego de Cardedeu", elaborat pels mestres pastissers de la Vila.

*Els podreu degustar durant els dies 15,16 i 17 de desembre

Fira del Pessebre d’Olot

Us fa falta alguna figura en concret del pessebre? No trobeu un tió ben eixerit? O Bé esteu buscant el millor regal km. 0? Olot us espera.

*Teniu una cita amb la Fira del Pessebre al centre d’Olot, del 8 al 10 de desembre

Festa del Tió de Mura

Com cada any   els carrers de Mura s'omplen de tions, parades d'artesans, activitats infantils, mercat de segona mà, que ens assenyalen que les festes de Nadal ja són aquí. Ara bé durant aquelles dates més de seixanta tions apareixen als carrers, finestres, balcons, teulades... imitant oficis i activitats diverses. No us ho perdeu!

*Podeu visitar la mostra des del 2 de desembre fins al 6 de gener de 2024

Mercat  de Nadal de Tarragona

Tradicional fira nadalenca que se celebra des de fa dècades al tram central de la rambla Nova de Tarragona durant els darrers dies de l’any. Hi podem trobar més d’una dotzena de parades on s’ofereixen els articles nadalencs més tradicionals, com pessebres, figures, verd i artesania.

*Us hi podeu acostar des del 28 de novembre fins al 23 de desembre.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 27-11-2023 Última actualització 27-11-2023