Vermell

Nadal és temps de Santa Claus (o Pare Nöel), un personatge vestit de vermell que es cola a les cases dels altres sense demanar permís. En homenatge seu (o ves a saber perquè) s’ha posat de moda regalar llenceria vermella per cap d’any.

El món és un lloc estrany.

Per això us presentem aquí tot de pel·lícules vermelles. Quina relació tenen entre elles? Cap. I amb el Nadal? Encara menys.

I? 

 

  A les biblioteques trobaràs:

 

Red Domee Shi

La regla i els canvis hormonals de les dones sempre han estat un tabú i el cinema ha mostrat mil formes de parlar-ne sense fer-ho explícitament. Carrie desenvolupava poders telequinètics quan s'emprenyava (estava amb la síndrome premenstrual, o no?) i a 'Red' la directora nord-americana d'origen asiàtic Domee Shi, converteix l'arribada del primer període a una adolescent al San Francisco dels 2000 en un panda vermell...! Fantàstica per veure amb les vostres preadolescents durant Nadal o en qualsevol moment!

 

Rojo : tres colores Krzysztof Kieslowski

Última de les pel·lícules de la Trilogia que va fer popular a Europa el polonès Kieslowski poc abans de morir. El vermell del títol representa la fraternitat, un dels valors que representa la bandera francesa, malgrat que la pel·lícula transcorre a Ginebra (Suïssa). El vermell està present a pel·lícula no només en l'àmbit estètic sinó com a representació de la passió, de l'energia vital de la protagonista, una jove model que entaula una relació particular amb un jutge retirat que espia els seus veïns. D'aquelles pel·lícules que et fan tornar a tenir fe en la humanitat, perfecta per aquestes dates!  

 

 

Sorgo rojo Zhang Yimou

"Sorgo rojo" és la primera pel·lícula del reconegut director xinès Zhang Yimou ("Hero", "La casa de las dagas voladoras") i guanyadora de l'Os d'or del festival de Cinema de Berlin. Una jove emprèn un viatge per convertir-se en la muller del propietari d'una bodega de vi de sorgo vermell.

 

Teléfono rojo : volamos hacia MoscúStanley Kubrick

La pel·lícula més divertida d'Stanley Kubrick ("La naranja mecànica", "Lolita", "El resplandor") és una comèdia negra i una ferotge sàtira sobre la guerra freda i la carrera nuclear entre l'URSS i els EUA. Protagonitzada per triplicat pel còmic britànic Peter Sellers, que interpreta tres personatges diferents dins de la pel·lícula.

 

 

La Mujer de rojo Gene Wilder

Una de les comèdies més populars del anys vuitanta, co-protagonitzada i dirigida pel còmic Gene Wilder. Un publicista exitós, de quaranta anys i feliçment casat, un dia es topa amb una model (Kelly LeBrock) que duu un provocador vestit de seda vermella, a partir d’aquest moment el seu somni serà tenir una aventura amb l’atractiva dona.

 

 

La Caza del Octubre RojoJohn McTiernan

Adaptació del llibre de Tom Clancy "Octubre rojo", editat el 1984. Dirigida per John MacTiernan, director, entre d'altres de "Depredador" (1978), "La jungla de cristal" (1988) i "El último gran héroe" (1993). Film de tensió i suspens. Quan el submarí més poderós de l'armada soviètica es dirigeix a la costa nord-americana, el govern d'EUA tem el pitjor dels finals, però l'agent Jack Ryan (Alec Baldwin) de la CIA, creu que no és el que sembla i haurà de contactar amb el submarí rus i el seu capità (Sean Connery) per saber les seves intencions. La saga Jack Ryan continuaria després amb "Juego de patriotas" (1992), on l'agent seria interpretat per Harrison Ford.

 

Rojos Warren Beatty

L'actor Warren Beatty va guanyar l'Oscar a la Millor Direcció amb aquesta pel·lícula èpica protagonitzada per jack Nicholson i Diane Keaton, acompanyada per la banda sonora d'Stephen Sondheim. Un biòpic històric sobre la vida del periodista John Reed, l'únic ciutadà nord-americà que va ser enterrat al Kremlin.

 

El Loco del pelo rojoVincente Minnelli

Un dels millor biòpics del pintor impressionista Vincent Van Gogh (interpretat per Kirk Douglas), el pell-roig més famós de la història de la pintura occidental, que retrata la seva turmentada vida marcada per l’ansietat, la soledat i la sensació de fracàs  que el van portar, finalment, a la bogeria.

 

.

Las Zapatillas rojas Michael Powell y Emeric Pressburger

La pel·lícula més reconeguda del duet format pel director britànic Michael Powell (1905-1990) i l'hongarès Emeric Pressburger (1902-1988), en la qual s’utilitza el conte clàssic “Les sabatilles vermelles” de Hans Christian Andersen, i unes màgiques sabatilles vermelles, com a metàfora del dilema que pateix una ballarina de ballet per escollir entre l’amor i la dedicació absoluta a l’art.

 

Río Rojo Howard Hawks

Considerada un dels millors westerns de la història del cinema, el director Howard Hawks (Rio Bravo, El Dorado) construeix una intensa història d’amistat entre un ramader (John Wayne) i el seu fill adoptiu (Montgomery Clift) mentre transporten un gran ramat de Texas a Kansas, travessant els perillosos paratges del camí de Chisholm i tot seguint el curs del riu vermell.

 

 

Al rojo vivo Raoul Walsh

Considerada una de les millors pel·lícules de cinema negre dels anys quaranta amb la magnífica interpretació de James Cagney en el paper d'antiheroi desequilibrat. Raoul Walh va rodar una de les seves pel·lícules més violentes i brillants, que va estar nominada a l'Òscar com a millor història. Cal destacar, l'escena final, que s'ha convertit en un clàssic de la història del cinema de tots els temps.

 

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 16-12-2022 Última actualització 21-12-2023