Salut

Sant Valentí i Salut Sexual

El 14 de febrer, a més del conegut Sant Valentí, dia dels enamorats (que a Catalunya se celebra com a tradició anàloga el 23 d'abril, Diada de Sant Jordi), la Unió Europea celebra el Dia europeu de la Salut Sexual i Reproductiva.

En aquesta jornada, que se celebra recentment, es recorda el paper que l’amor i la intimitat sexual tenen en la felicitat i la qualitat de vida de les persones.

La Xarxa de Biblioteques Municipals posa a disposició dels usuaris un ampli ventall de documents amb l'objectiu que els ciutadans puguin estar informats en temes com aquests: com protegir-se del VIH i d’altres infeccions de transmissió sexual, com evitar embarassos no desitjats i, sobretot, de contribuir al seu empoderament en la presa de decisions en les seves relacions sexuals.

 

Com remarca l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la salut sexual no és només d'absència de malaltia o de disfuncions, sinó que requereix un acostament positiu i respectuós a la sexualitat i les relacions sexuals, així com la possibilitat de viure experiències sexuals segures, lliures de coerció, discriminació i violència. Perquè la salut sexual s'assoleixi i es mantinguin els drets sexuals de totes les persones, aquests drets han de ser respectats, protegits i complets.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 13/02/2017 Última actualització: 16/02/2017