Gas a fons

Les dues rodes tenen un raconet especial en el món del cinema. Han servit per fugir de presons nazis, rescatar futurs salvadors d'una humanitat en perill, capturar l'esperit aventurer del far west, conèixer un continent per fer la revolució, evitar apocalipsis i perseguir "els dolents", això sí, també han sigut un instrument per fer malifetes i atemorir a gent bondadosa amb el brugit descomunal dels tubs d'escapament. 

Vespa, Norton, Indian, Montesa, Triumph, Gas Gas, Harley, Yamaha, Honda... Aquest és un homenatge al vehicle que millor exemplifica la llibertat. 

Qui no ha xalat amb les motos? Gas a fonsssss!

 

 

Easy Riderdirigida por Dennis Hopper (1963)

Comencem amb la cinquena a fons! Easy rider va capturar l'esperit rebel i llibertari dels motards dels anys 60, contracultura, drogues, llibertat i una reminiscència dels cowboys que anaven a l'aventura per conquerir el far west. Una pel·lícula icònica amb una banda sonora inoblidable.

efilm

 

 

 

La Gran evasión dirigida por John Sturges (1963)

Steve McQueen, Steve McQueen, Steve McQueen i la Triumph. Raons de pes per veure-lai deixar-te endur per l'adrenalina d'un pel·liculot sobre presoners aliats que volen escapar-se d'un camp de concentració nazi.

 

 

 

 

Burt Munro : un sueño, una leyenda dirigida per Roger Donaldson (2005)

Anthony Hopkins encarnant al recordman de velocitat amb moto? Sí, i va fer el record amb 64 anys i amb una moto mítica, la Indian Twin Scout. Un biopic humil sobre un heroi senzill amb una interpretació continguda i efectiva.

 

 

 

Akira dirigida per Katsuhiro Otomo (1988)

Un dels primers èxits de l'anime japonès. Sobreviure a un Tokyo en runes després de la Tercera Guerra Mundial no és senzill, però Tetsuo té la seva moto i déu-n’hi-do com la condueix!

 

 

 

Terminator 2 : el juicio final dirigida per James Cameron (1991)

Arnie totalment fora de control! Amb una Harley, una escopeta de dos canons i un sol registre actoral, aconsegueix esdevenir una icona dels 90. Tan fàcil que fa por... Així érem i així som.

 

 

 

Diarios de motocicleta dirigida per Walter Salles (2004)

Una Norton de 500cc i tot un continent per construir l'ideari social del Che. Una road movie per fer la revolució. 

 

 

 

Misión: imposible 2 dirigida per John Woo (2000)

Boum! Entra Tom Cruise i filma John Woo, no podràs respirar i veuràs coloms volant cada dos per tres. Potser no és la millor "Misión Imposible" però les batalles sobre motos semblen duels medievals sobre cavalls. I el millor, és que en Tom no necessita "stunt man".

 

 

 

 

Tron dirigida per Steven Lisberger (1982)

Si la vas veure durant els vuitanta, tindràs gravat a la retina els feixos de llum blava i vermella que deixaven anar les motos i els personatges. El risc de rodar una pel·lícula on el protagonista entra dins d'una máquina recreativa va valer la pena i ens va obrir els ulls per veure un "brillant" Jeff Bridges.

 

 

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

El Salvaje dirigida per Laslo Benedek (1953)

Jaqueta de cuir, gorra caiguda i una mirada que plena d'orgull. Marlon Brando va començar a cosir el personatge típic sobre dues rodes, un líder amb la seva banda anant de poble a poble fins a trobar un destí que l'aturi.

 

 

 

Quadrophenia : a way of life dirigida per Franc Roddam (1979)

Canviem les Harleys per les Vespes, motos bandera d'una generació i una cultura. Els mods van nèixer a Anglaterra i personalitzaven les seves motos per fer-les ben visibles i cridaneres. I si a sobre li sumem la música dels The Who i la presència d'un sorprenent Sting, tenim un film generacional amb tots els ets i uts.

 

 

 

Hijos de la anarquía. Col·lecció completa 1-4

La sèrie sobre rodes que retrata la vida d'una banda de "motards", els estimaràs i els odiaràs a parts iguals. Això sí, és una sèrie rodona.

 

 

 

 

Los Ángeles del infierno dirigida per Roger Corman (1966)

Mai et posis en el camí dels Hell's Angels perquè encarnen tot el que et fa por. I sinó mira la pel·lícula de Roger Corman i vés amb compte amb Peter Fonda.

 

 

 

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 16-07-2020 Última actualització 26-07-2020