Virus!

L'alarma pel contagi del coronavirus o covid-19 ha saltat de país a país fins arribar a modificar agendes i cancel·lar esdeveniments com el Mobile World Congress. El cinema s'ha fet ressò de les diferents malalties contagioses, com la epidèmia de pesta fins al virus de l'ebola, passant per altres mutacions víriques que et converteixen en zombi.
Intriga, suspens, trames ocultes, males pràctiques, herois involuntaris i totes tenen en comú que et conviden a reflexionar: Som víctimes de la por o cal mantenir l'alerta constant?

Contagio / dirigida per Steven Soderbergh

Un nou virus amb un grau de contagi altíssim provoca una pandèmia mundial., i la consegüent paranoia de la població. Per cert, saps d'on provè la soca?... Doncs sí, de la Xina.

 

 

 

Estallido / dirigida per Wofgang Petersen

Recordes el virus de l'Ebola? Una pel·lícula farcida d'estrelles de Hollywood amb els elements clàssics del gènere, un país llunyà, l'exèrcit americà, un investigador amb pàtina d'heroi quotidià, un cronòmetre que marca la fi del món...i un final trepidant. Què pot anar malament?

 

 

 

Guerra mundial Z / dirigida per Marc Forster

Si algun dia la ficció es transforma en realitat, et recomanem que corris i molt! El virus Z és contagiós i no crec que t'agradin els portadors de la malaltia. Són molts i tenen gana, en Brad Pitt pot donar fe.

 

 

 

Soy leyenda / dirigida per Francis Lawrence

En aquest film la pandèmia ha triomfat i aparentment queda un sol home a la terra. Si alguna vegada has fantasiejat en estar sol en una ciutat, aquesta és la teva pel·lícula. Per cert, el tràiler és de la darrera versió de 2007, però et recomanem que vegis la versió del 1971, una joia on brilla Charlton Heston i la posada en escena és tan entranyable que voldries viure en aquell escenari.

 

 

 

 

La Amenaza de Andrómeda / dirigida per Robert Wise

Un clàssic dels anys setanta dirigit pel prolífic mestre Robert Wise que conjuga la paranoia per una epidèmia mortal amb aventures espacials.  Una pel·lícula amb sòlids arguments científics provinents de la novel·la de Michael Crichton.

 

 

 

28 días después dirigida per Danny Boyle /  28 semanas después dirigida per Juan Carlos Fresnadillo

Un grup d'animalistes entra a un laboratori on es fan proves amb animals per tal d'alliberar-los, però no sol alliberen a la fauna, sinó també un virus que es carrega Londres en 28 dies. Danny Boyle signa una pel·lícula entretinguda i sorprenent. Al final és l'home el seu propi virus?

 

 

 

Infectados / dirigida per Àlex y David Pastor

Un futur apocalíptic i quatre amics que volen arribar al golf de Mèxic per fugir de l'epidèmia, però el trajecte no serà ni plàcid ni fàcil.  Òpera prima dels germans Pastor on la paraula humanitat deixa de tenir el significat. 

 

 

 

El Séptimo sello / dirigida per Ingmar Bergman

Un Bergman per acabar la tria. El clàssic del director suec tracta la mort a partir la pesta negra que va assolar Europa a l'edat mitjana.

 

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 12-02-2020 Última actualització 09-03-2020