Univers Marvel

Amb data de portada de novembre de 1961 sortia a la venda als Estats Units el primer número de Fantastic Four. Apareixia una nova manera d’interpretar el gènere de superherois que de retruc va esdevenir el Big Bang de la creació de l’Univers Marvel.

Stan Lee, com a editor de la llavors anomenada Timely Comics, va rebre l’encàrrec de crear un còmic d’un grup de superherois per mirar d’imitar l’èxit de DC Comics amb la Lliga de la Justícia d’Amèrica. Ell no creia en el tarannà de les històries a l’ús i va decidir aprofitar aquest encàrrec per fer els còmics que a ell li agradaria fer. Aquesta voluntat de fer alguna cosa diferent, unida a l’experiència i a la fantasia desbordada de Jack Kirby, va resultar explosiva.

Aquests nous superherois tenien febleses i contradiccions i sovint es barallaven entre ells. No vivien a cap ciutat imaginaria sinó que eren ciutadans de Nova York. Això, i el fet que les aventures tenien repercussions d’un número a un altre, i entre diferents sèries, donaven a aquests herois fantàstics un aire de credibilitat.

A la sèrie Fantastic Four va tenir lloc la primera aparició de personatges com Black Panther, Silver Surfer, Galactus, Doctor Doom, Inhumans, els Skrulls i conceptes com ara la Zona Negativa. La porta ja estava oberta i l’univers va continuar en expansió amb l’aparició d’altres sèries dedicades a nous superherois com ara Hulk, Thor, Iron Man, The Avengers, Spider-man, X-Men, Daredevil i Nick Fury, gràcies també a l’aportació de creadors com ara Steve Ditko, Don Heck, Dick Ayers i més tard amb Roy Thomas, Marv Wolfman, John Buscema, Gene Colan i tants i tants d’altres.

Enguany doncs fa 60 anys des que una petita editorial de còmics va posar la primera pedra del que avui és un imperi multimèdia propietat de Disney. L’Univers Marvel és ara un multivers i els seus personatges són, com diria John Lennon, més famosos que Jesucrist.

  A les biblioteques trobaràs:

Días del futuro pasado / Chris Claremont
Dios ama, el hombre mata / Chris Claremont, Brent Anderson, Steve Oliff
La Muerte del Capitán Marvel / Jim Starlin, Steve Oliff
Spiderman : la última cacería de Kraven / J.M. DeMatteis, Mike Zeck, Janet Jackson
Días de gloria / Stan Lee, John Romita, Don Heck
La Guerra Kree-Skrull / Stan Lee, Sal Buscema, Tom Mullin
La Saga de Korvac / Jim Shooter, George Pérez, Sal Buscema
Born again /Frank Miller, David Mazzucchelli, Christie Scheele
El Soldado de invierno / Ed Brubaker, Steve Epting
El Guantelete del infinito / Jim Starlin, George Pérez, Ron Lim
El Viejo Logan / Mark Millar, Steve McNiven
The Ultimates / Mark Millar, Bryan Hitch
Marvels / Kurt Busiek, Alex Ross
Secret wars : integral / Jim Shooter, Mike Zeck, Bob Layton
Los Vengadores desunidos / Brian Michael Bendis, David Finch
El Libro de Ezequiel / Fiona Avery, J. Michael Straczynski, John Romita Jr.

 

 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 28-09-2021 Última actualització 09-03-2022