Superman

Superman, l’heroi primigeni amb el que va començar tot el 1938, quan va començar una carrera meteòrica que el va portar a convertirse en símbol de la cultura nord americana.

Per altra banda, si ho pot fer tot, si te tots els superpoders, si tot li surt bé, quina gràcia té? pot ser també Superman el campió dels superherois avorrits? potser en ocasions sí, però en d’altres trobareu històries magnífiques on un bon grapat d’autors l’han dotat d’una capacitat narrativa i estètica sorprenents que l’han catapultat com un dels més grans.

No és un ocell, no és un avió, és ELL!

Arribat del planeta Kriptò a les llibreries nord-americanes el 1938 de la mà de Jerry Siegel i Joe Shuster sempre ha aconseguit volar més i més alt, i vèncer a tots els seus contrincants, per més poderosos que hagin estat.

L'home d'acer que no es ni un ocell ni un avió, no ha deixat d'aparèixer fins al dia d'avui en milers de còmic sota el segell de DC (Detective Comics) aconseguint ser una destacada icona de la tant idolatrada cultura nord-americana.

El personatge ha evolucionat de la mateixa manera que ho ha fet el nostre món cada cop més global. Clark kent ha anat perdent la innocència que presidia qualsevol publicació adreçada a joves de mitjans de segle passat, passant d'una època daurada a una altra de plata governada per la autocensura del còmic code impulsada per la caçera de bruixes del sennador McCarthy i capitanejada per l'infame llibre del professor Fredric Wertham on s'acusava als còmics de tots els mals dels joves de l'època i que va desembocar en una simplificació casi còmica dels arguments. Afortunadament tot aixó va anar quedant enrere fins arribar als anys 80 on una sèrie d'autors com Alan Moore i Frank Miller revolucionaren el mitjà per sempre més fent madurar de cop a tots els superherois, res tornaria a ser igual, i el kriptonià passarà a ser més humà que mai.

Molts son els autors que han escrit les millors pàgines d'aquest personatge els darrers 20 anys: John Byrne, Kurt Busiek, Tim Sale, Grant Morrison, Frank Quitely, Alex Ross, Carlos Pacheco, Jim Lee, Gary Frank, ...i tants d'altres.

Avui en dia Superman, ha mort, ha resucitat, s'ha casat, ha viscut realitats alternatives i es present en tot tipus de marxandatge, pel·lícules, i videojocs. Podríem dir que Superman avui en dia te a més a més el poder de convertir en or tot el que toca.

  A les biblioteques trobaràs:

Los Mejores del mundo / Dave Gibbons, Steve Rude
Paz en la tierra / Alex Ross, Paul Dini
Superman : hijo rojo / Mark Millar, Dave Johnson
All-star Superman / Grant Morrison, Frank Quitely
Kingdom come / Mark Waid, Alex Ross
Superman : identidad secreta / Kurt Busiek, Stuart Immonen
Es un pájaro... / Steve T. Seagle, Teddy Kristiansen
Lex Luthor / Brian Azzarello, Lee Bermejo
Superman contra Muhammad Ali / Neal Adams, Denny O'Neil, Dick Giordano, Terry Austin
El Orígen de Superman / Geoff Johns, Gary Frank
La Muerte de Superman / Dan Jurgens, Jon Bogdanove
Tierra uno / J. Michael Straczynski, Shane Davis
Legado / Mark Waid, Leinil Francis Yu
Superman : la batalla final / Johns, guión ; Pascual Ferry
Superman / Dave Gibbons

Obres teòriques

Filmografia destacada

Superman / Richard Donner
Superman II / Dan Gordon, Dave Fleischer, Seymour Kneitel
El Hombre de acero / Zack Snyder

 

 
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 18-06-2018 Última actualització 28-09-2021