Els Campionats del Món de Bàsquet

Del 31 d'agost al 15 de setembre es disputa a la Xina  la divuitena edició dels Campionats del Món de Basquetbol. Van ser organitzats per primer cop l'any 1950. Els grans dominadors de la competició són els Estats Units i l'antiga Iugoslàvia amb 5 triomfs cadascún. 

La competició ha anat patint diversos canvis de format per tal de guanyar interés entre els seguidors de tot el món. D'aquesta manera han passat 5 anys des de l'última edició ja que s'ha reajustat la periodicitat per tal de no coincidir amb el mundial de futbol. 

Una altra modificació ha estat la inclusió de 32 països a la fase final per primer cop a la història. Això pot provocar alguns resultats molt abultats quan les principals seleccions s'enfrontin a les de més baix nivell.

Un cop començada la competició aquest temor s'ha fet realitat. El grup D acull tant a les potents seleccions europees d'Itàlia i Sèrbia com a les dèbils Angola i Filipines. Partits resolts per diferències de 50 punts no són dignes d'una competició que aspira a ser important.

Campionat del Món de bàsquet de Xina de 2019

Del 31 d'agost al 15 de setembre tenen lloc els campionats del món de basquetbol, en diferents ciutats de la Xina, el gegant asiàtic. Serà la divuitena edició de la màxima competició per països (amb permís dels Jocs Olímpics).

Prenen part 32 seleccions que representen els 5 continents i es reparteixen en 8 grups de 4 equips cadascun dels quals només la meitat passen a una segona fase amb eliminatòries.

Aquest Mundial de Bàsquet hi ha forces absències destacades, ja que els equips tenen present que l’any vinent són els Jocs Olímpics de Tokio 2020. La selecció d’Estats Units, no ha convocat a la majoria d’estrelles de la NBA, és el cas de Lebron James, Kyrie Irving, Stephen Curry, Paul George o Khawi Leonard. Al seu lloc estaran Kemba Walker, Khris Middleton o Jason Tatum. De totes maneres aquest equip surt com a favorit per guanyar l’or del Mundial. Una selecció que també opta a aquest primer lloc és la de Sèrbia. 

Argentina, Grècia, Espanya, Austràlia i Lituània esperen les errades d'aquestes dues grans formacions.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Del 30 d'agost al 14 de setembre van disputar-se els campionats del món de basquetbol, en diferents ciutats del territori espanyol. A la primera fase disputada a Bilbao, Granada, Las Palmas de Gran Canaria i Sevilla prenien part 24 seleccions que representaven els 5 continents. A la fase final eliminatoria van arribar 16 seleccions que es van repartir entre Madrid i Barcelona. 

Amb la pilota en joc els Estats Units van ser els grans guanyadors del torneig. Van derrotar amb gran superioritat a una sorprenen Sèrbia a la gran final.

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-09-2019 Última actualització 05-09-2019