Música a fons

Música a fons és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals per aprofundir en la música de la mà d’experts i amb sessions que combinaran la teòrica amb la pràctica i la participació.

Ens acostarem als artistes i creadors, als processos de creació i les inquietuds, tractarem la música clàssica, tradicional, el pop, el rock i altres gèneres i estils, però també la música de videojocs, els anuncis, bandes sonores, aprendrem a escoltar música, a crear lletres, celebrarem efemèrides musicals, parlarem de la música com agent de la cultura de la pau...

En Xavier Fort, especialista en música, ha col·laborat en el disseny del programa i selecció dels cicles.

Vols conèixer la música a fons? Consulta les propostes, hi trobaràs activitats per a tots els públics.

 

Per què els publicitaris donen tanta importància a la música en els seus anuncis? Com és que tots recordem melodies i anuncis vinculats a la publicitat? Quina és la força de la música i com actua en el nostre subconscient? Qui i com es fan aquestes músiques?

Si vols conèixer la història de la música i la publicitat, i les tècniques específiques que utilitzen els compositors, si t’agradaria experimentar com es creen les bandes sonores i si t’interessa conèixer els grans noms d’aquesta especialitat, no et pots perdre les activitats del cicle!

 

Biblioteques participants:

El videojoc és un mitjà d'entreteniment que mou masses arreu del món i que ha desbancat al cinema i a qualsevol altre mitjà d'oci digital.


Però, què escolten aquests milions de persones arreu del món mentre juguen? Avui en dia la música per videojocs és un dels mitjans musicals més populars, s'organitzen concerts amb les millors orquestres del món i moltes obres s'han convertit en himnes que han marcat una era.

Amb les activitats que et proposem, descobriràs perquè la música és un element decisiu per als videojocs, quines eines centenàries fan servir els compositors per connectar amb la tecnologia i coneixeràs quin és el procés creatiu i les seves variants.

I si t’agrada el món dels videojocs, les biblioteques també et poden interessar les propostes que trobaràs a Ficció digital.

 

Maria Callas es va convertir en una revelació l'any 1949 després d'unes funcions de La Gioconda de Ponchielli a l'Arena di Verona. A partir d'aquí les heroïnes del bel canto es van convertir en el seu fort: Anna Bolena, Lucia di Lammermoor, Medea o Norma. També en òperes de Puccini i Verdi va trobar grans rols. Desgraciadament, la intensitat del seu repertori va fer que a finals dels anys 50 i principis dels 60 la seva veu s'apagués i es retirés dels escenaris operístics, convertida en una de les sopranos més famoses de tots els temps.

Apropa’t a les biblioteques per conèixer la seva carrera, els seus millors anys, però també els seus escàndols. Podràs sentir en directe una soprano interpretar els seus majors èxits i els petits trobaran activitats per descobrir qui és aquesta gran soprano i l’òpera.

 

Dels Àngels va ser una excelsa intèrpret de les òperes de Mozart (Nozze di Figaro), de Puccini (La Bohème) i del repertori francès (Faust), la seva creació de Mélisande, del Pelléas et Mélisande de Debussy, continua sent insuperable. Va tenir l'honor de ser la primera cantant espanyola en cantar al prestigiós festival de Bayreuth, amb Tannhäuser de Wagner. I no podem oblidar la seva trajectòria liederística sent un referent amb aquest repertori concertístic.

Vols descobrir la seva carrera i saber quins van ser els seus millors enregistraments? Vols gaudir d’una experiència única a la biblioteca per viure l’òpera de primera mà? També volem crear nous públics apropant l’òpera als més petits! 

 

Data de creació 05-04-2023 Última actualització 13-06-2023

Activitats de música a fons