Commemora 2024: El surrealisme

 

El 1924, André Breton publicava El manifest surrealista, i donava el tret de sortida d’un moviment artístic i literari que canviaria el segle XX. Cent anys després d'aquell text històric, el surrealisme continua captivant i inspirant amb la seva atrevida fusió de realitat i somni, que transcendeix la lògica racional per accedir a un món de possibilitats il·limitades.

          Els artistes surrealistes, com Salvador Dalí, Joan Miró i René Magritte, van pintar obres que desafiaven les expectatives, trencant les convencions i llençant-se a l’exploració del subconscient, i altres noms com Federico García Lorca, J.V. Foix o Luis Buñuel van contribuir a enriquir l'estètica surrealista amb les seves creacions poètiques i cinematogràfiques.

          El surrealisme, amb la seva fusió d'imaginació i realitat, continua inspirant els artistes actuals, i ens recorda la importància de llibertat creativa i la capacitat de somiar més enllà dels límits establerts. Aquest catàleg d'activitats celebra el centenari d'aquest moviment revolucionari, convidant-vos a explorar i celebrar el seu llegat innovador.

Destaquem

Veure més destacats Veure menys destacats

Recomanem

Agenda