Dia Mundial sense Alcohol

Aquest 15 de novembre se celebra el Dia Mundial sense Alcohol, que enguany sota el lema "Amb l'alcohol menys és millor. Fem xarxa!",  vol reforçar la feina de tots els agents que estan treballant des del territori tant en la prevenció com en la reducció dels riscos associats al consum d'alcohol.

L'alcohol forma part de la nostra cultura, a gairebé totes les festes o reunions hi és present l'alcohol, ja que beure de forma col·lectiva  forma part de la nostra vida quotidiana i de la nostra tradició. Som un país en el que la producció de begudes alcohòliques ocupa un paper destacat en l'economia, i això ha portat a no valorar adequadament els riscos associats al seu consum, ja que és la droga més acceptada i consumida dins la nostra societat.

El Dia Mundial sense Alcohol, és un dia que serveix per sensibilitzar i conscienciar sobre riscos associats al consum d'aquesta substància. Consumir alcohol de forma habitual, especialment quan parlem d'adolescents, pot comportar greus conseqüències que poden afectar la salut tant a nivell físic com psíquic i social. És per aquest motiu que les administracions públiques i la resta d'agents socials implicats han de treballar per prevenir els problemes relacionats amb l'alcohol. 

Dades com: "Una de cada cinc persones fan un consum de risc d'alcohol, bevent poc de forma diària o grans quantitats esporàdicament", "Una de cada tres persones mortes en accident de trànsit havien consumit alcohol per sobre del límit permès", "Entre un 25% i un 40% dels incidents de violència contra la parella s'exerciten sota la influència de l'alcohol" legitimen que des de la Subdirecció general de drogodependències s'impulsi la III Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d'Alcohol, del 14 al 20 de novembre, sumant-se també, d'aquesta manera, a la mobilització de la societat europea Awareness week on Alcohol Related Harm.

Durant aquesta setmana, els professionals i la resta d'agents de territori reforçaran les activitats que habitualment fan o bé organitzaran d'altres més específiques per celebrar aquesta diada, fent-les visibles a través del canal drogues de la Generalitat de Catalunya.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona dóna suport als ens locals de la demarcació territorial de Barcelona en la prevenció del consum d'alcohol, oferint tallers i materials perquè puguin desenvolupar accions preventives en aquest àmbit. 

Dia mundial sense alcohol a Calella, Pineda i Tordera

Els Ajuntaments de Calella, Pineda de Mar i Tordera a través del programa de  prevenció de drogodependències i promoció de la salut que comparteixen, organitza, aquest 2016, una sèrie d'actuacions amb motiu del Dia Mundial sense Alcohol. Veure PDF

font: Servei de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona

 

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

A
 
 

 

A les biblioteques trobaràs: 

"Cómo hablar con tus hijos de las drogas y el alcohol" / Cyntia Kuhn, Scott Swartzwelder y Wilkie Wilson

"Dejarlo es posible: cómo dejé las drogas y el alcohol" / Pedro García Aguado

DISPONIBLE VISTA PRÈVIA

"¿Qué es un botellón?" / Carmina del Río

CONTE INFANTIL

"Cuando digo no a las drogas y al alcohol: guía para niños" / por Jim Auer ; ilustraciones de R.W. Alley

"Cómo prevenir el consumo de tabaco y alcohol: guía didáctica para profesores" / Juan Carlos Luis Mozas Flores

 Selecció de webs:

   També et pot interessar:

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 15/11/2016