Pla d'entrenament per començar a córrer

Si penses què es un bon moment per començar a córrer i no saps com fer-ho, ara és el moment, amb un pla d’entrenament.

Et facilitarem un pla d’entrament de 8 setmanes, partiràs de 0 per arribar a un objectiu molt concret: ser capaç de córrer durant 30 minuts. El pla d’entrenament exigeix fer esport 3 dies per setmana, 35 minuts al dia.

Què necessites per aplicar aquest pla d’entrenament?

No importa el teu nivell de forma física actual. Necessites dedicar-hi una mica de temps (ideal 3 dies  a la setmana, poc més de 30/35 minuts al dia), constància durant les 8 setmanes que durarà el pla, i unes sabatilles de córrer que siguin per fer running. No necessitaràs gastar molts diners en elles, hi ha moltes de diferents

Amb això i una roba d’esport adequada  a la temperatura exterior estaràs llest per començar el nostre pla (de moment no fa falta que busquis una equipació específica per córrer, ja arribarà el moment una vegada progressis i decideixis continuar amb aquest esport).

En què consisteix aquest pla d’entrenament?

És probable que et preguntis com ho faràs. Com aconseguiràs córrer durant mitja hora seguida si ara mateix et consideres incapaç de córrer durant més d'un par de minuts seguits?

Molt fàcil. Durant aquestes 8 setmanes aniràs alternant intervals de córrer i de caminar (això és coneix com a CACO, caminar-córrer), les primeres setmanes  passaràs més temps caminant que corrent, a mesura que avancin les setmanes augmentaràs el temps que corres i disminuiràs el destinat a caminar d’una manera progressiva, fins l’última setmana on ja hauràs de córrer de forma contínua durant 30 minuts. Hauràs aconseguit l’objectiu marcat prèviament.

Si solament pots dedicar dos dies a la setmana a córrer hauries d’adaptar el pla. Aquestes dues úniques sortides es faran en dies alterns per donar temps al cos a recuperar-se entre sessions.

Esperem que aquest pla d’entrenament  et serveixi per anar a córrer, i no deixar-ho el primer dia que intentis fer esport.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 04/09/2019 Última actualització: 06/09/2019