Vuit consells per començar a córrer

Ara que ja tornem a la rutina, no ens hem d’oblidar de fer esport. Una de les millors opcions pot ser anar a córrer, ja sigui per la Diagonal, o pel parc més a prop que tenim a casa o, fins i tot, els més afortunats, per la muntanya de Montserrat.

Quin any la humanitat va començar a córrer? Quina va ser la primera persona que ho va fer? Com es va crear l’esport? La gent per què corre? Hi ha moltes preguntes al voltant d'aquesta qüestió, tothom corre per alguna raó. La gent pot córrer, per salut, per aprimar-se, per distreure’s, per passar l’estona... També per un sentiment de pertinença a un grup, on a banda de córrer també queden per fer altres activitats. Córrer és, avui en dia, una moda.

Si comences a córrer pots seguir aquests vuit consells:

1. No comencis de forma brusca, més val una mica cada dia, el primer dia com a molt deu minuts i vas incrementant sempre segons les teves capacitats.

2. No has de córrer amb excés de roba pensant que així t’aprimaràs més fàcilment.

3. No has de sortir sense ampolla d’aigua, és important anar-se hidratant a mesura que vas corrent.

4. Lliga't bé els cordons de les sabates.

5. Has d'escollir molt bé la sabata, si vas a córrer per la muntanya, sabates de muntanya i si vas per asfalt, sabates d’asfalt, cal adaptar-se al terreny.

6. No corris massa depressa i després paris de cop, això no és gens bo, més val sempre portar el mateix ritme.

7. Has d'escollir bé el terreny on vas a córrer.

8. No comencis a córrer sense estar en forma, ho faràs un dia i ho deixaràs, per culpa del cansament.

Esperem que aquests consells et serveixin per anar a córrer i no deixar-ho estar tot just el primer dia que et posis a fer esport.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 04/09/2018 Última actualització: 11/11/2020