24 hores corrent

Sabíeu que hi ha proves d’atletisme que consisteixen en córrer durant 24 hores en pista i guanya qui més distància ha recorregut? Sembla impossible estar 24 hores corrent oi?

Doncs hi ha molta gent que competeix en aquesta modalitat i el rècord mundial el tenen Yiannis Kouros que va fer 303,506 km i Camille Herron amb 262,19 km.

Durant la prova van canviant el sentit de les voltes cada certes hores i fan parades breus per menjar i hidratar-se.

El divendres 27 de novembre molta gent va estar pendent d’una cursa de 24 hores que es feia a la pista de Mandalen a Noruega, el motiu va ser que Kilian Jornet volia superar aquest rècord mundial.

Kilian Jornet, gran amant de la muntanya i els esports que s’hi practiquen va decidir canviar totalment els desnivells positius per córrer el màxim de quilòmetres en 24 hores en una superfície plana com és una pista d’atletisme.

Després de 10 hores i gairebé 135 km correguts, Kilian Jornet no va poder completar les 24 hores per motius de salut, així que el rècord mundial continua sent per Yiannis Kouros i a Espanya per Iván Peñalba amb 274 km. I a Mandalen només van acabar les 24 hores 3 dels 6 corredors que l‘havien començat, va guanyar Harald Bjerke amb 232 km, que són 580 voltes.

Això doncs, confirma que córrer 24 hores en pista no és tan senzill i que a part de l’entrenament físic que has de tenir, hi ha altres condicionants com l’entrenament psíquic, el clima i sobretot la salut.

  Vés al prestatge:

Data de creació 30-11-2020 Última actualització 30-11-2020