Festival de Folk Internacional Tradicionàrius

El Festival Folk Internacional Tradicionàrius, va començar l’any 1988 com un cicle de música tradicional catalana obert a formacions musicals dels Països Catalans. L’any 2003 es converteix en un  festival anual que es compacta al llarg de dotze setmanes i s’obre a formacions internacionals. A les darreres edicions mou unes xifres importants amb més  de quaranta grups i solistes i més de deu mil espectadors.

Tradicionàrius és ja en aquest moment una realitat reconeguda  amb notable projecció europea (fonamentalment França i Itàlia).

El Festival consisteix per una banda en una programació estable de concerts i ball folk les nits de dijous, divendres, dissabtes i diumenges i per altra banda en tres cicles diferents:

  • Les Vespres dels dimecres, a l’espai del Bar del C.A.T. en què diferents músics es troben per improvisar en un ambient distès i acabar la nit en una folk session.
  • El cicle Folk als Mercats, en col·laboració amb els Mercats Municipals de Barcelona, que consisteix en amenitzar cinc dissabtes al matí els mercats de la Vila de Gràcia (L’Estrella, Lesseps, l’Abaceria Central i la Llibertat) amb grups de música folk.
  •  I per últim, el Tradicionàrius al Territori en col·laboració amb d’altres festivals i cicles veïns com el Rubrifolkum a Sant Boi de Llobregat, el Folkestoltes a Girona, el Garrotxinàrius a Olot i la Violinada a Argelaguer.

La col·laboració amb d’altres festivals i entitats de la ciutat és molt important pel Festival i és per això que cada any programem concerts i espectacles de gran format a més de rebre a les formacions més destacades d’altres festivals importants.

 

 

 

  A les biblioteques trobaràs:

30 anys Tradicionarius

>Veure disponibilitat al catàleg Aladí
Doble CD recopilatori en commemoració del 30è aniversari del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, creat l’any 1987 amb la voluntat de promoure la música d’arrel tradicional catalana. Tot i que fa uns quants anys que el recopilatori ja no s’editava (concretament des del 2011), els organitzadors han cregut oportú fer una edició especial per dos motius: rememorar un dels seus senyals d’identitat històrics i fer un balanç de totes les edicions. Òbviament ha estat impossible encabir els gairebé mil solistes i formacions que han format part del cartells del 30è Tradicionàrius en aquest recull. L’encarregat d’aquesta tasca ha estat Josep Vicenç Frechina, conegut musicòleg i crític musical, que ha fet una selecció de 41 grups i solistes que són una representació de tots els enregistraments existents, que permeten fer un recorregut per la sonoritat folk catalana al llarg de les darreres tres dècades.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 01-06-2021 Última actualització 01-06-2021