25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics BCN '92

El 25 de juliol de 1992 es van inaugurar els Jocs Olímpics de Barcelona, i el 3 de setembre de 1992, els Jocs Paralímpics. Aquest any 2017 commemorem el 25è aniversari d'aquells jocs que van servir a Barcelona per projectar-se al futur i al món. Barcelona i la seva ciutadania van viure uns esdeveniments irrepetibles.

La commemoració del 25è aniversari dels jocs de Barcelona 92 vol recuperar amb força els valors vinculats a l'esport i l’olimpisme: la solidaritat i la pau, el respecte pels altres, la cultura de l'esforç, la cerca de l'excel·lència i el joc net.

D’aquesta manera es presenta un programa que pretén mantenir viu el record dels jocs amb els següents actes destacats:

El mateix 25 de juliol s'encendrà una torxa amb la flama olímpica a Montjuich i es desplaçarà mitjançant relleus 6'5 quilòmetres fins arribar a la Plaça de Catalunya on Epi tornarà a passar l'últim relleu a l'arquer Rebollo qui encendrà un pebeter al centre de la ciutat. Durant la següent hora el grup musical "Los Manolos" oferirà una actuació per a tota la ciutadania.

Durant molts dies hi haurà dues mostres dedicades al fet olímpic: "Aquell estiu del 92" fins a l'octubre al Museu Olímpic i "Barcelona 92, imatges. L’obra olímpica" un recull de fotografies de la cita olímpica exposades fins a finals de setembre.

Des del 18 de maig fins al 13 de setembre l’Institut Barcelona Esports inicia dos jocs que tenen l’objectiu d’apropar la ciutadania a les seus olímpiques i paralímpiques: el joc “passaport a l’olimpisme”, en què cal recollir un passaport fictici i aconseguir segellar-lo a les vint-i-una instal·lacions olímpiques i paralímpiques que segueixen actives; i el joc “a la recerca dels tresors olímpics”, que consisteix en trobar, amb l’ajuda d’una plataforma de geocerca, una sèrie de “tresors” amagats a prop d’onze d’aquestes instal·lacions. Tot plegat vol mantenir viu el record d'un estiu meravellós i a la vegada fet participar a les famílies de manera que els pares transmetin als fills les experiències que van viure quan eren un quart de segle més joves.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 20/07/2017 Última actualització: 16/07/2021