El Camp Nou, un estadi ple d'història

El Camp Nou és l’impressionant estadi on porta més de 60 anys jugant el FC Barcelona els seus partits de local. En el futur patirà una gran reforma.

Mirem el passat i recordem els quatre partits més importants que s’han disputat en aquest escenari sense la presència del club propietari:

13 de juny de 1982 Partit inagural de la Copa del Món de Futbol. Argentina 0 - Bèlgica 1

Va ser una autèntica sorpresa veure com l’equip americà que era l'anterior campió del món,  començava el Mundial de 1982 perdent davant Bèlgica. Maradona era la seva gran estrella. Malgrat aquest primer resultat sorprenent els dos combinats serien eliminats a la segona fase de la mateixa manera : perdent dos partits.

24 de maig de 1989 Final de la Copa d'Europa. AC Milan 4 - Steaua de Bucarest 0

L'AC Milan, fundat el 1899 a Lombardia, va guanyar la seva primera Champions el 1963; la segona arribava 6 anys després i el 24 de maig de 1989, vint anys més tard, tornarien a proclamar-se campions d'Europa ja que va golejar 4 – 0 l’Steaua de Bucarest.

El club, va passar a ocupar la primera plana del futbol mundial en la dècada dels 80, quan Silvio Berlusconi va adquiri-ne la propietat : l'arribada de jugadors com Gullit, Rijkaard, Van Basten i la presència d’un entrenador com Sacchi, l'entrenador italià que revolucionaria l'estil de l'equip milanès, deixant enrera el marcatge a l'home i passant a la defensa en zona, van propiciar èxits nacionals i internacionals.

 

Curiosament, aquella final va veure's per 80 televisions del món, però no per la espanyola a causa d'una vaga de treballadors de TVE.

8 d'agost de 1992 Final de la competició de futbol dels Jocs Olímpics de Barcelona. Espanya 3 - Polònia 2

Un equip amb joves jugadors dels més destacats clubes de primera divisió aconseguia la medalla d’or. Guardiola, Ferrer, Kiko, Luis Enrique, Abelardo i Cañizares eren alguns noms importants d’aquell combinat.

26 de maig de 1999 Final de la Copa d'Europa. Manchester United 2 - Bayern de Múnich 1

Potser es tracta de la final amb un final més emocionant de la història del futbol. Un gol matiner havia posat per davant a l’equip bavarès que en començar el temps de descompte ja tocava el trofeu amb la punta dels dits. Queden per la història la imatge dels futbolistes alemanys plorant. El Manchester no va necessitar ni arribar a la prorroga per remuntar el partit marcant a la sortida de dos serveis de córner consecutius.

Eren uns anys daurats per a la institució. L'estabilitat aconseguida amb la figura de Sir Alex Ferguson com a màxim responsable esportiu es traduïa en èxits.

 
 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 01-08-2018 Última actualització 13-06-2022