La Marató de Barcelona

Sabies que Ramon Oliu (1923-2005) va ser el creador i principal impulsor de la primera marató de Catalunya que es va celebrar a Palafrugell l’any 1978? Aquest químic nascut a Cantonigròs va quedar seduït per la Marató al córrer la de Nova York l’any 1976. Quan per motius de feina va retornar a Barcelona, va voler estendre la modalitat del córrer pel plaer de córrer. Al saber que a Catalunya no es feien maratons, va decidir organitzar-la ell. Les dues primeres maratons es van fer a Palafrugell els anys 1978 i 1979 perquè a Barcelona no els donaven els permisos. No va ser fins a l’any 1980 que es va córrer la primera marató de la ciutat de Barcelona.

Així doncs, aquest any es celebra la 40a edició de la Marató de Barcelona amb el lema “No et trenca, et fa immortal”. Consolidada com la 4a marató més popular d’Europa, es poden trobar moltes raons per voler participar-hi: és molt cosmopolita, solidària, gaudeix d’un clima ideal, ràpida i turística, amb una llarga història i per a tots els públics.

Es preveu que uns 20.000 corredors i corredores participaran a aquesta cursa emblemàtica que té un dels circuits més atractius d’Europa. I és que el traçat urbà recorre els punts turístics més interessants de la ciutat de Barcelona (a tall d’exemple es passa per la Pedrera, la Sagrada Família, el Camp Nou i el Passeig Marítim). D’entre els corredors d’enguany, destaquen quatre exolímpics a Barcelona 92 que debutaran en aquesta edició de la Marató: Natàlia Via Dufresne, Jesús Ángel García Bragado, Tomàs Jofresa i Dani Ballart.

El creixement exponencial de la Marató en els darrers anys va lligat al d’Expo Sports, una fira paral·lela que es celebra els dies 9 i 10 de març a la Fira de Barcelona, Recinte Montjuic (pavelló 8), i que es preveu que albergarà uns 200 expositors i podria superar els 70.000 visitants de l’any passat.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 02/03/2018 Última actualització: 14/10/2021