Dia Mundial de la Salut Mental

El dia 10 d'octubre, un any més, es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, designat per l'OMS amb l'objectiu d'augmentar el coneixement de la població al voltant de la salut mental.

Enguany el lema és "Dignitat en salut mental".

Tenir cura de la salut mental hauria de ser una de les prioritats en qualsevol etapa de la vida, ja que aquesta afecta la manera com actuem, sentim, ens relacionem amb els altres, gestionem l'estrès o pensem. En definitiva és la base per a un adequat funcionament de les persones i per extensió de la comunitat en la que hi viuen.

Aquesta diada permetrà que els professionals, les entitats i la ciutadania participant facin visible la salut mental i reclamar la dignitat en l'atenció a les persones, l'acceptació en la societat en la que es viu o una feina protegida en el mercat ordinari. És a dir, reclamar la dignitat de les persones i evitar l'estigma i la discriminació lligades a la salut mental.

La tendència és anar cap a un model en el que es consideri la salut mental com una prioritat global, en el que es faci incidència en la promoció de la salut per millorar la consciència sobre els trastorns mentals, en el que hi hagi paritat entre cura de la salut física i cura de la salut mental, en el que es puguin consolidar els serveis a les persones i es pugui reconèixer el moviment associatiu. En definitiva, un model en el que s' incorpori la dignitat en salut mental, la diversitat i la inclusió social.

font: Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"¡La Vida es bella, disfrútela!: reflexiones para mejorar la salud mental" / José Carlos Fuertes Rocañín, José Cabrera Forneiro

"Globalización y salud mental" / Antoni Talarn

"Salud, educación: demandas de salud mental: escuelas promotoras de salud"

"Cómo mantener una buena salud mental: guía de ayuda para personas mayores" / Begoña González Rodríguez, Miguel Ángel Ruiz Carabias

"Repensant la demència: pels drets de la persona" / Tom Kitwood ; traducció d'Ainara Munt


 Selecció de webs:

 També et pot interessar:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 09/10/2015