El bicibús i el bus a peu, a Sabadell

Les mesures de mobilitat que s’han hagut d’habilitar aquest curs per garantir la distància de seguretat a l’entrada i la sortida dels centres docents han accelerat el debat sobre com han de ser els entorns i els camins escolars i la influència negativa que suposa el cotxe a les nostres vides.

Aquesta situació ha suposat una gran oportunitat per a promocionar mitjans de transport que permeten fer esport i practicar un estil de vida saludable en família.

A la ciutat de  Sabadell s'han implantat recentment dos sistemes d’accés a l’escola que aglutinen la sostenibilitat, la seguretat i l'autonomia dels alumnes. Es tracta del Bicibús i del Bus A Peu.

Després d'uns primers moments de prova, la intenció dels seus impulsors era aplicar-los un cop per setmana, però en el cas del BiciBús, l’èxit ha estat tal que des del primer moment s’ha dut a terme cada dia.

Vols saber en què consisteixen:

Fomenten anar a l’escola en grup i, com la seva nomenclatura indica, en bici o caminant. Funcionen com si fossin línies de bus convencional, és a dir, amb uns recorreguts marcats i unes parades fixes en les quals es van sumant famílies.

Per ara té més èxit el moviment que utilitza la bicicleta.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 25-05-2021 Última actualització 28-05-2021