Cinema

Avui fa...

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►

7 anys de la mort de Michelangelo AntonioniEs compleixen 7 anys de la mort del gran director de cinema italià Michelangelo Antonioni. Nascut a Ferrara el 29 de setembre de 1912 està considerat per la crítica un dels més importants realitzadors de la història del cinema.

Guanyador de l'Ós d'Or del Festival de Berlín Per La seva pel·lícula "La notte" (1961), Premi especial del Jurat a Cannes per L'eclisse (1962), Lleó d'Or a la Mostra de Venècia per "Il deserto rosso"(1964), així com Palma d'Or de Cannes el 1967 per "Blow Up".

 El 1995 va rebre l'ONU Oscar honorífic pel conjunt de la seva carrera. A més de les esmentades, destaquen: Crònica d'un amor, El reporter (The passenger) Chung Kuo, Més enllà dels núvols i Eros.
 La seva obra es caracteritza per un estil formal molt singular, lent i elegant. Pel que fa a la temàtica dels seus films destaca de forma recurrent la seva obsessió per la dificultat de comunicació de l'ésser humà ("La incapacitat d'expressar sentiments és la tragèdia de l'home modern" afirmava Antonioni)

De la seva filmografia destaca la trilogia de la soledat i la incomunicació amb "L'avventura", "La notte" i "L'eclisse"; la mítica "Blow up", que fou la seva primera pel·lícula en anglès i que està considerada una obra de culte; i "The passenger", última gran pel·lícula amb un final tècnicament memorable, i rodada en part a Barcelona i Andalusia.

Aquí podeu veure alguns trailers de les seves obres més conegudes:
 

 
Enllaços al catàleg Aladí

Recursos

Enllaços externs:

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►