Les Festes de la Verema o les Festes del Most

La verema és el procés de recol·lecció de la collita del raïm per la producció del vi. El temps de col·lecta sempre depèn del grau de maduració del raïm i sobretot de la varietat cultivada. Aquest procés és molt important per a poder obtenir la relació percentual idònia entre els sucres i els àcids en el gra de raïm, aconseguint un valor òptim per al tipus de vi que es vol produir.

Durant els mesos de setembre i octubre moltes poblacions es converteix en capital vinícola de la DO de la seva zona. Els carrers del nucli antic esdevenen un autèntic escenari a l’aire lliure que s’omplen amb tota mena de manifestacions culturals i artístiques basades en la vinya i la tradició pagesa i artesana.

La Festa de la Verema és una manera de poder allargar l’estiu, de passar-ho bé i de celebrar amb familiars i amics que ha arribat l’època més bonica de l’any. Una festa, on se celebra que la collita és la recompensa de tot un any de neguits, d'esforços, de treball dur. Es gaudeix, de la millor manera, de l'acabament d'un cicle on el most (la base dels vins) és a la bota i ja fermentat. Els cellers de la zona organitzen rutes, degustacions, maridatges, tot potenciant els mesos de setembre i octubre, omplint-los d’activitats turístiques, on les propostes de verema són les protagonistes: collir i tastar el raïm ja madur, provar el primer most, fer verema en família, trepitjar el raïm.

Dins d’aquestes festes podem destacar la Festa de la Fil·loxera i Cavatast de Sant Sadurní d’Anoia. Les Festes de la Verema d’Alella o bé les Festes del Most de la Granada.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 12-09-2022 Última actualització 13-09-2022