1990 : Alemanya guanya el seu tercer títol de la Copa del Món de Futbol

El 8 de juliol de l'any 1990 s'acabava la 14a Copa del Món de Futbol a Roma (era el segon cop que el país transalpí era l'organitzador) i Alemanya es convertia en campiona per tercera vegada a la seva història. 20 anys abans Brasil havia aconseguit aquest triplet, i al primer torneig del segle XXI agafaria distància fins a aconseguir el cinquè títol.

El campionat es va celebrar entre el 8 de juny i el 8 de juliol a diverses ciutats italianes amb estadis remodelats o fets de nou. Es van registrar algunes dades significatives en el transcurs de la competició, era la tercera vegada consecutiva que prenien part a la fase decisiva 24 seleccions (8 anys més tard s'augmentaria a 32 equips) es va registrar una mitjana de 48.000 espectadors per partit fins a un total de 2.500.000, dada afavorida per la gran capacitat de la majoria dels estadis.

Aquest Mundial també va estar marcat pel retorn d'algunes seleccions que havien estat absents a les dues últimes edicions o més. És el cas de Colòmbia que va jugar molt bé però va caure al primer enfrontament directe davant Camerún, els Estats Units que havien de preparar-se per al següent mundial que organitzarien, Egipte amb un digne paper a un grup difícil i igualat on va classificar-se altre combinat que tornava després de dues edicions sense participar: els Països Baixos. A les eliminatòries caurien en un difícil partit davant la campiona.

Aquest va ser el quadre d'honor de la disputada fase final, amb les quatre seleccions que van arribar a l'última setmana:

Campió: Alemanya
Subcampió: Argentina
Tercer lloc: Itàlia
Quart lloc: Anglaterra

El tema musical va ser Un'estate italiana interpretat per Gianna Nannini i Edoardo Bennato.

 
  • Aquesta edició repetia per segona vegada consecutiva protagonistes a la final, Alemanya i Argentina.
  • Tres vegades han disputat aquestes dues seleccions la final fins ara. El duel particular el domina Alemanya per 2 a 1.
  • Itàlia 90 i Alemanya 2006 van tenir algunes semblances: els amfitrions eren favorits però van caure a les semifinals. Cadascuna de les dues seleccions va guanyar el mundial organitzat per l'altre.
  • Continuava la tradició de guanyadors del mateix continent on es feia la competició. Es va trencar l'any passat amb el quart triomf absolut d'Alemanya, aquest cop a Brasil.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 13-07-2018 Última actualització 16-07-2018