Recomanacions de novel·la per Sant Jordi

 

Súplica d’un llibre de Sant Jordi al seu propietari

 

Deixa’m que em presenti. Soc el llibre de Sant Jordi de l’any passat. Ja fa gairebé un any que estem junts però no ens coneixem gaire. Sé que aviat no estaré sol. Vindrà el company de Sant Jordi d’enguany. Les bibliotecàries han estat treballant amb molta dedicació i cura en una tria de llibres. Aquest no és el problema. T’has fet el desentès tot un any. Ni m’has mirat, ni m’has obert i has donat llargues dient que no trobes el moment per llegir. Has tingut 364 dies per llegir-me, has estat confinat dues vegades, has fet 1.678 likes, 793 stories a l’instagram, t’has empassat 15 sèries, tota la lliga de futbol... i dius que no has tingut temps?

Vull sentir-me viu. Sentir els teus ulls sobre les meves pàgines. Vull que les teves llàgrimes (de tristesa o de riure) em refresquin com pluja de maig.  Vull escoltar com em recomanes o com em deixes a un amic perquè t’he agradat molt. Si us plau, llegeix-me. No em deixis a la prestatgeria un any més. Crec que no ho suportaria, ni les bibliotecàries tampoc. Obre’m, llegeix-me i et faré feliç.

  A les biblioteques trobaràs:

Fusta d'eucaliptus cremada Ennatu Domingo

Recomano aquest llibre perquè és una veu única fruit tant d’una experiència vital com de la reflexió i l’anàlisi. Un llibre que només hauria pogut fer ella, que va viure en la zona rural d’Etiòpia i va canviar radicalment de vida al moment de ser adoptada. Lluny del discurs dels blancs salvadors i els pobres africans, Ennatu ens enfronta a les contradiccions de la nostra societat i toca temes cabdals com ara les dobles identitats i el desarrelament.

Montse Barderi, escriptora i coordinadora de Sabadell capital cultural 2024
Sis mesos d'hivern Marta Buchaca eBiblio

La dramaturga i guionista de televisió Marta Buchaca debuta amb aquesta trepidant història sobre una separació durant els mesos més durs de la pandèmia. La seva protagonista explica, d’una manera clara i directa, els motius de la confusió emocional esdevinguda en un moment on la paràlisi de la crisi mundial contrasta amb els sentiments personal més exacerbats.

L'Instant abans de l'impacte Glòria de Castro eBiblio

“Farem grans coses”, li van prometre quan va entrar a treballar a l’empresa. Després de dos embarassos, permisos de maternitat i reduccions de jornada, la protagonista s’ha tornat invisible a la feina. Cada dia té per endavant vuit hores de buidor professional. Res a fer. Es dedica a escriure un diari de la seva vida, les seves impressions. Es converteix en una “mena de Sylvia Plath terrorista” on es qüestiona les promeses incomplertes d'aquesta societat consumista i masclista. Un gran debut literari de Glòria de Castro que no et deixarà indiferent. L’haurem de seguir el rastre.

Guilleries Ferran Garcia eBiblio

Ens trobem a Taradell, a les darreries del segle XIX. Els seus boscos amaguen encara bandolers i el petit Boi es veu obligat a fugir del poble i amagar-se entre els esbarzers. L’editorial Males herbes diu que és un “western crepuscular a les Guilleries durant la darrera guerra carlina”. També és una bella i intensa història sobre la culpabilitat arrosseguen les nissagues familiars. Aquella que sentim com una fiblada punyent i que no sabem d’on prové. La brutalitat de la història està envoltada de una bellesa poètica i d’una tendresa que fan que t’atrapi des de la primera pàgina.

El Món es torna senzill Laura Gost eBiblio

Té 14 anys. Ha perdut la mare. A partir d’ara ha de viure amb un pare amb no ha vist gairebé mai. Els seus pensaments i el seu cos es troben en plena ebullició adolescent. La seva narració és sincera, neta, transparent, ingènua i esperançada. Hi ha un nou món per explorar: el dels adults. Ella es troba en aquest llindar, al traspassar-lo prendrà consciència de la seva pròpia madures i de les coses que ha perdut per arribar-hi.

Més recomanacions:

El monstre de Santa Helena / Albert Sánchez Piñol
Distòcia / Pilar Codony eBiblio
Mamut / Eva Baltasar
Visita a la senyora Soler / Manuel de Pedrolo
Aioua / Roser Cabré-Verdiell
Morir-ne disset / Sergi Belbel
Estudi en lila Maria Antònia Oliver eBiblio
La Dona eterna / Pep Prieto
Benvolguda / Empar Moliner eBiblio
Diatomea / Núria Perpinyà eBiblio
Divorci i aventura / Leticia Asenjo
Sota la pluja / Anna Murià
Matrioixques / Marta Carnicero Hernanz
Ràbia / Sebastià Alzamora eBiblio

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

  A les biblioteques trobaràs:

Lugar seguro Isaac Rosa

eBiblioAquesta és una història que succeeix en 24 hores, temps suficient per conèixer la realitat de Segismundo García, un mediocre comercial que, en el context de la crisi global, creu haver trobat la sortida a les seves aspiracions d’ascens social: la venda de búnquers de baix cost per la gent més pobre. Una mirada crítica a la societat actual i a les relacions familiars amb la que el seu autor ha guanyat el Premi Biblioteca Breve 2022.

La Nostalgia de la mujer anfibio Cristina Sánchez-Andrade

eBiblio A Lucha està a punt d’assassinar-la el seu propi marit. Per saber el perquè hauríem de submergir-nos a la catàstrofe del naufragi del Santa Isabel, el 2 de gener de 1921 a la Ria d’Arousa. Lucha i, totes les dones del poble, van acudir al rescat dels homes. Però no va ser precisament una jornada heroica. I aquell dia marcarà Lucha i la seva família per sempre. Una narració magistral de tres generacions de dones enfront als secrets familiars i les misèries del comportament humà.

En la celda había una luciérnaga : relatos Julia Viejo

Primer llibre de relats de Julia Viejo, després de la seva participació en el concurs de Relatos confinados de Blackie Books. La seva devoció per Ana Maria Matute es veu reflectida en contes que, de tan màgics i onírics, arriben a ser molt realistes. Transforma els moments més tediosos i quotidians en episodis estranys on els protagonistes hauran d’enfrontar-se a les forces naturals més poderoses: els seu instint.

Obra maestra Juan Tallón

eBiblio Qualsevol semblança amb la realitat és pura fantasia. L’autor juga amb el fet, insòlit i real, de la desaparició al Museu Reina Sofía de l’escultura Equall-Parallel/Gernika-Bengasi  feta en ferro de l’artista Richard Serra de 38 tones de pes. Realitat i ficció s’uneixen a la trama on l’autor, amb humor i ironia, combina les citacions reals amb les imaginàries i es plantegen qüestions tan transcendents com els límits de l’art amb altres més prosaiques sobre la desaparició d’aquest descomunal monòlit. Ficció, crònica, humor i ironia units per amor a l’art... contemporani.

El Jardinero, el escultor y el fugitivo César Aira

eBiblioÉs difícil definir si ens trobem davant d’una novel·la estructurada en tres capítols o tres contes independents. L’autor ens presenta a un escriptor, a un escultor de la Grècia clàssica i a un home amb el desig de ser perseguit. Els tres iniciaran un viatge que César Aira connecta narrativament com si fossin variacions del mateix tema. Aquest autor es consagra com un dels escriptors més impredictibles del panorama literari actual. Té el poder absolut de fascinar-nos amb la seva escriptura.

Més recomanacions:

Bajar es lo peor / Mariana Enríquez eBiblio
Melvill / Rodrigo Fresán eBiblio
El Capitalista simbólico / Valentín Roma
Las Formas del querer / Inés Martín Rodrigo eBiblio
Violeta / Isabel Allende eBiblio
El Libro negro de las horas / Eva García Sáenz de Urturi eBiblio
Los Dos lados / Teresa Cardona
Love song / Carlos Zanón eBiblio
En el descuento / Ledesma & Mañas
Marismas / Beatriz Roger, Luiso Soldevila

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

  A les biblioteques trobaràs:

Ai, William! Elizabeth Strout

eBiblio castellà Amb Ai, William ens retrobem amb la Lucy Barton a la maduresa de la seva vida per acompanyar-la en l’evocació de les experiències vitals d’un passat que no sembla tant llunyà. Al costat del seu primer marit, William, amb qui encara manté una forta amistat, la Lucy construirà una mirada amb perspectiva, tendra i reflexiva, sobre les transformacions que el pas del temps brinda a l’existència.

Yo, Tituba, la bruja negra de Salem Maryse Condé

eBiblio Maryse Condé recupera de l’oblit la figura real de Tituba, l’esclava negra del segle XVII, acusada de bruixeria, jutjada i empresonada durant els famosos processos de la ciutat de Salem a finals del segle XVII. Condé ens presenta una punyent història sobre esclavitud i violència, guanyadora del Grand Prix Littéraire de la Femme.

El Vol de l'Estel Laetitia Colombani

eBiblio Un matí, una nena juga amb el seu estel davant la immensitat de l’oceà Índic. Al mateix temps la Léna intenta deixar enrere un passat dins les aigües d’aquest mateix mar, al golf de Bengala. Al cap de cop, Lena arribarà a conèixer aquesta nena silenciosa i descobrirà la realitat que s’amaga darrera aquest vol d’estel.

Les Palmeres salvatges William Faulkner

El magistral Faulkner ens ofereix l’alternança de dues intenses històries que es contraposen i es complementen - la de la lluita estoica del presidiari sense nom per salvar la vida d’una dona durant la gran inundació del riu Mississipí l’any 1927 i la fatídica història d’amor entre Harry Wilbourne y Carlota Rittenmeyer a la Nova Orleans de 1937 – per parlar-nos dels sentiments i actituds que adopten els éssers humans davant les adversitats.

El Crepuscle del món Werner Herzog

Aquesta és la fascinant història de Hiroo Onoda, el soldat japonès que, desconeixent que s’havia acabat la Segona Guerra Mundial, va estar defensant durant dècades, sense rendir-se, l’illa de Lubang, a les Filipines, fins l’any 1974. Va sobreviure a les muntanyes amb tres soldats més, alimentant-se de llet de coco, plàtans i de la carn que robaven dels ramats fins que el seu comandant el va alliberar de les seves obligacions militars. Aquesta és la primera novel·la del famós director de cinema Werner Herzog, un relat captivador nascut de les converses que l’autor va tenir amb el seu protagonista.

Més recomanacions:

Set / Amélie Nothomb eBiblio
Brillo / Raven Leilani
El Mentalista / Camilla Läckberg, Henrik Fexeus eBiblio
Arbre de l'oblit / Nancy Huston
Laberint / Burhan Sönmez
Amor libre / Tessa Hadley eBiblio
Al paraiso / Hanya Yanagihara eBiblio
Poco se habla de esto / Patricia Lockwood
Perro malo / Alex Smith
La Noche más oscura / Robert Bryndza
El Despertar de los gatos / Bernard Werber
Gallinas / Jackie Polzin eBiblio
Cauterio / Lucía Lijtmaer eBiblio
Bona sort / Nickolas Butler
El Callejón de las almas perdidas / William Lindsay Gresham
Paraíso / Abdulrazak Gurnah

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 30-03-2022 Última actualització 02-06-2022