El Campionat del Món d'Atletisme de Beijing 2015

El XV Campionat del Món d'Atletisme és una competició esportiva de caràcter internacional organitzada per l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) i la Federació Xina d'Atletisme que se celebra a Beijing, la capital de la Xina entre els dies 22 i 30 d'agost de 2015.

En un principi es disputava cada quatre anys, però a causa del gran ressò mediàtic i econòmic, es disputa cada dos anys. Només un cop s'ha disputat a Espanya: Sevilla 1999. 

El mundial de Beijing és la gran cita internacional d'atletisme del 2015. L'Estadi Nacional té una capacitat per a 91.000 espectadors i va ser l'Estadi Olímpic per als Jocs de 2008, és la seu del campionat mundial, així com de les cerimònies d'obertura i clausura i, per a aquest certamen, llueix una nova pista d'atletisme.

La prova de marató es disputa a un circuit que travessa llocs emblemàtics de la ciutat, entre ells el Temple del Cel, la Ciutat Prohibida, Qianmen, i diverses universitats de renom. I les proves de marxa atlètica es desenvolupen en un perímetre fora de l'estadi, que és punt de sortida i arribada.

Un escenari envejable, unes condicions d'humitat i calor molt dures i una afició oriental amb poca tradició són algunes de les variables trobades pels pràcticament 2000 atletes de més de 200 federacions diferents a aquesta competició.

Mira dos vídeos d'algunes proves:

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 26/07/2017 Última actualització: 10/07/2018