Primers dies de competició a Beijing 2015
Primers dies de competició a Beijing 2015

Un escenari envejable, unes condicions d'humitat i calor molt dures i una afició oriental amb poca tradició són algunes de les variables que estan trobant els pràcticament 2000 atletes de més de 200 federacions diferents aquests primers dies de competició del mundial d'atletisme.

Tots els dies de campionat acolliran finals amb gran ressò mediàtic. D'aquesta manera el primer cap de setmana d'atletisme ja ha servit per veure guanyar a algunes de les estrelles mundials favorites i també per presenciar alguna sorpresa.

El primer dia les proves més importants van ser la marató masculina amb victoria d'un Eritreu mentre s'esperava una batalla entre etíops i atletes de Kènia. En canvi tothom vol guanyar al britànic Farah als 10 000 metres i als 5000 i per ara a la distància més llarga s'ha imposat la lògica.

El diumenge 23 s'esperava la final de 100 metres amb molta expectació. El gran dominador dels últims anys (va exclatar l'any 2008 al mateix escenari) tenia per davant al nord-americà Gatlin amb millors sensacions a les carreres prèvies de l'any i a les mateixes sèries del campionat. Una final molt igualada va donar el campionat per una centèssima al jamaicà. El duel entre aquests 2 atletes es traslladarà als 200 metres al llarg de la setmana.

A més a més, s'han disputat les finals de tres modalitas de llançaments entre homes i dones sense masses sorpreses i Espanya ha confirmat una de les dues opcions de medalla que tenia abans de començar : Miguel Àngel López que ha guanyat els 20 kms marxa.

Encara és aviat però al capdavant del medaller figura Gran Bretanya amb dues medalles d'or. Segurament un cop més seran els Estats Units els grans dominadors del medaller la setmana que ve.

Ves al prestage ►

26/08/2015 05:57h