El Campionat del món d'atletisme de Londres 2017

El mes d'agost de 2017 se celebren els XVI Campionats del Món d'Atletisme a Londres. Al prestatge d'esports ja varem fer un contingut sobre l'edició anterior disputada a Beijing. Els primers campionats del món d’atletisme reconeguts són els que es van celebrar a Hèlsinki l’any 1983. Es celebraven cada quatre anys, fins que es va decidir, el 1991, que es celebrarien cada dos. I així han anat passant les persones més ràpides i resistents del món per Hèlsinki, Roma, Tokio, Stuttgart, Göteborg, Atenes, Sevilla, Edmonton, París, Berlín, Osaka...

Ara et parlem de les edicions de 2015 i 2017.

 

El XV Campionat del Món d'Atletisme és una competició esportiva de caràcter internacional organitzada per l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) i la Federació Xina d'Atletisme que es va celebrar a Beijing, la capital de la Xina entre els dies 22 i 30 d'agost de 2015.

En un principi es disputava cada quatre anys, però a causa del gran ressò mediàtic i econòmic, es disputa cada dos anys. Només un cop s'ha disputat a Espanya: Sevilla 1999. 

La prova de marató es va disputar a un circuit que travessava llocs emblemàtics de la ciutat, entre ells el Temple del Cel, la Ciutat Prohibida, Qianmen, i diverses universitats de renom. I les proves de marxa atlètica es van desenvolupar en un perímetre fora de l'estadi, que éra punt de sortida i arribada.

Un escenari envejable, unes condicions d'humitat i calor molt dures i una afició oriental amb poca tradició van ser algunes de les variables trobades pels pràcticament 2000 atletes de més de 200 federacions diferents a aquesta competició.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

A l'estiu de l'any 2017 arribava la gran cita esportiva d'aquell any : el mundial d’atletisme 2017.

L'estadi olímpic de Londres va acollir entre els dies 4 i 13 d’agost aquesta competició, organitzada per la Federació Internacional d’Atletisme que va reunir atletes de 202 països diferents entre ells els atletes més importants del món.  

Les proves que més expectació van aixecar són aquelles que significaven el comiat d’atletes com el jamaicà Usain Bolt i el britànic d'origen somalí Mo Farah. Velocitat, potència... en estat pur. Mira la notícia

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 26-09-2019 Última actualització 19-07-2022