El Campionat del món d'atletisme

El mes d'agost de 2017 se celebren els XVI Campionats del Món d'Atletisme a Londres. Al prestatge d'esports ja varem fer un contingut sobre l'edició anterior disputada a Beijing. Els primers campionats del món d’atletisme reconeguts són els que es van celebrar a Hèlsinki l’any 1983. Es celebraven cada quatre anys, fins que es va decidir, el 1991, que es celebrarien cada dos. I així han anat passant les persones més ràpides i resistents del món per Hèlsinki, Roma, Tokio, Stuttgart, Göteborg, Atenes, Sevilla, Edmonton, París, Berlín, Osaka...

A continuació et parlem de les edicions de 2015 i 2017.

 

El XV Campionat del Món d'Atletisme és una competició esportiva de caràcter internacional organitzada per l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) i la Federació Xina d'Atletisme que se celebra a Beijing, la capital de la Xina entre els dies 22 i 30 d'agost de 2015.

En un principi es disputava cada quatre anys, però a causa del gran ressò mediàtic i econòmic, es disputa cada dos anys. Només un cop s'ha disputat a Espanya: Sevilla 1999. 

El mundial de Beijing és la gran cita internacional d'atletisme del 2015. L'Estadi Nacional té una capacitat per a 91.000 espectadors i va ser l'Estadi Olímpic per als Jocs de 2008, és la seu del campionat mundial, així com de les cerimònies d'obertura i clausura i, per a aquest certamen, llueix una nova pista d'atletisme.

La prova de marató es disputa a un circuit que travessa llocs emblemàtics de la ciutat, entre ells el Temple del Cel, la Ciutat Prohibida, Qianmen, i diverses universitats de renom. I les proves de marxa atlètica es desenvolupen en un perímetre fora de l'estadi, que és punt de sortida i arribada.

Un escenari envejable, unes condicions d'humitat i calor molt dures i una afició oriental amb poca tradició són algunes de les variables trobades pels pràcticament 2000 atletes de més de 200 federacions diferents a aquesta competició.

Mira dos vídeos d'algunes proves:

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Després del Tour de França i dels Campionats del Món de Natació arriba la gran cita esportiva de l’estiu d’enguany: comença el mundial d’atletisme 2017.

L'estadi olímpic de Londres acull entre els dies 4 i 13 d’agost aquesta competició, organitzada per la Federació Internacional d’Atletisme que reunirà atletes de 202 països diferents entre ells els atletes més importants del món. L’esdeveniment acollirà 700.000 persones d’arreu del planeta que ja fa més d’un any que tenen les entrades comprades per veure en directe aquestes competicions. 

Les proves que més expectació han aixecat són aquelles que poden significar el comiat d’atletes com el jamaicà Usain Bolt i el britànic d'origen somalí Mo Farah. Velocitat, potència... en estat pur. Mira la notícia

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 02/08/2017 Última actualització: 02/08/2017