Campionat del món d'atletisme Oregon 2022

Al calorós estiu de 2022 se celebren els XVIII Campionats del Món d'Atletisme a Oregon, als Estats Units. Al Prestatge Virtual d'Esports ja varem fer un contingut sobre les edicions  anteriors disputades a   Doha, Beijing i a Londres. Aprofitarem aquest esdeveniment esportiu d'importància mundial per conèixer més documents del catàleg relacionats amb l'atletisme i publicar novament algunes de les recomanacions més destacades.

Data de creació 19-07-2022 Última actualització 19-07-2022

Atletisme

Eugene és una ciutat de l'estat d'Oregon dels Estats Units que acull els XVIII campionats del món d'atletisme, per tant serà el primer cop que ho farà una ciutat de la nació nord-americana.

És la seu de Nike on tradicionalment s'han resolt alguns "trials" o proves de classificació que han servit per triar als esportistes que han de representar a la poderosa nació americana als esdeveniments atlètics més importants.

Aquest cop entre el 15 i el 24 de juliol competiran a voltant de 2.000 atletes que representaran als països més diversos per intentar ser els millors en les seves respectives especialitats.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Al novembre de 2014 Doha era designada com la seu de la XVII edició del Campionat del Món d'Atletisme. de seguida es va pensar que era un lloc amb una climatologia extrema i molt adversa per la pràctica de l'esport i la salut dels atletes, els autèntics protagonistes.

S'han trobat diverses solucions. En primer lloc és un campionat que s'ha desplaçat fins al mes d'octubre. Les proves seran sempre en horari de tarda i en els casos que es fan a circuits urbans es faran a la mitjanit. Tot per mitigar l'extrema calor.

Les proves a l'estadi no podran passar dels 25 graus. Per aconseguir-ho l'estadi comptarà amb un complicat sistema de refrigeració que podria condicionar el desenvolupament d'algunes competicions.

  Vés al prestatge:

El mes d'agost de 2017 es van celebrar  els XVI Campionats del Món d'Atletisme a Londres. Al prestatge d'esports ja varem fer un contingut sobre l'edició anterior disputada a Beijing. Els primers campionats del món d’atletisme reconeguts són els que es van celebrar a Hèlsinki l’any 1983. Es celebraven cada quatre anys, fins que es va decidir, el 1991, que es celebrarien cada dos. I així han anat passant les persones més ràpides i resistents del món per Hèlsinki, Roma, Tokio, Stuttgart, Göteborg, Atenes, Sevilla, Edmonton, París, Berlín, Osaka...

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

El XV Campionat del Món d'Atletisme va ser una competició esportiva de caràcter internacional organitzada per l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF) i la Federació Xina d'Atletisme que es va celebrar a Beijing, la capital de la Xina entre els dies 22 i 30 d'agost de 2015. El mundial de Beijing va ser la gran cita internacional d'atletisme del 2015. L'Estadi Nacional té una capacitat per a 91.000 espectadors i va ser l'Estadi Olímpic per als Jocs de 2008, va ser la seu del campionat mundial, així com de les cerimònies d'obertura i clausura i, per a aquest certamen, lluirà una nova pista d'atletisme.

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 26-09-2019 Última actualització 20-07-2022