Inici del curs escolar

iStock © 3sbworld

L'estiu s'ha acabat i amb ell els dies de piscina o de platja, les excursions de tot el dia, la llibertat d'horaris... És el moment de tornar a l'escola, del retrobar-se amb els companys per compartir les aventures viscudes durant les vacances. Ara toca preparar les motxilles i tornar a la rutina del nou curs escolar amb les piles carregades.

La Diputació de Barcelona conscient que durant l'etapa escolar és el millor moment per fomentar estils de vida saludable, assoleix el seu compromís amb el món municipal tot oferint eines i recursos per millorar la salut de la població. En aquest sentit, coincidint amb el començament del curs escolar, ha editat dos nous materials relacionats amb la cura del cos dels infants: el material d'higiene personal "Vaig net, estic content" i el material d'higiene postural "Bona postura, bona salut".

Aquests materials es lliuraran als ajuntaments perquè els difonguin durant la realització dels tallers d'higiene personal i postural que ofereix la Diputació a municipis de menys de 20.000 habitants de la demarcació de Barcelona, amb l'objectiu que puguin fomentar hàbits saludables que millorin la qualitat de vida d'infants i adolescents. A més, aquells ajuntaments que realitzin alguna actuació en l'àmbit de la cura del cos i els vulguin utilitzar com a recurs podran també sol·licitar-los.

D'altra banda, estan a disposició de la ciutadania, que pot descarregar-se'ls en aquesta mateixa plana.

 

El material Vaig net, estic content està pensat per a nens i nenes de 8 a 10 anys (cicle mitja de primària) i per als seus pares. Consta de tres elements:

  • Cartell que recull consells bàsics d'higiene personal per a l'aula.
  • Portallapis que els infants hauran de retallar i muntar, que reflecteix igualment aquests consells
  • Díptic que facilita als pares i mares consells d'hàbits higiènics per als seus fills.

 

 

El quadern Bona postura, Bona salut adreçat a nens i nenes de 10 a 12 anys (cicle superior de primària) reflexiona sobre la importància de tenir cura de l'esquena i sobre com diferents activitats que es realitzen de manera quotidiana poden provocar mal d'esquena.

Aquest material ofereix diversos consells per tenir cura de l'esquena a través de jocs i dibuixos. També presenta informació per aprendre a fer alguns estiraments que van molt bé per prevenir i curar el mal d'esquena, i per finalitzar proposa fer un punt de llibre amb el diferents consells treballats per tal que no s'oblidin.

 

 
 
 

font: Servei de Salut Pública i Consum. Diputació de Barcelona

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

A les biblioteques trobaràs: 

"A banyar-se!" / Pauline Oud

INFANTIL

" La Niña que no quería cepillarse el cabello" / textos de Kate Bernheimer; ilustraciones de Jane Parker
 
INFANTIL
 

"No somos los 3 cerditos" / Elisenda Roca; Cristina Losantos

INFANTIL

"Renta't les mans" / Tony Ross

INFANTIL

 

"Yo me lavo" / ilustraciones de Amélie Graux

INFANTIL

 Selecció de webs:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 23/09/2016