Amors de tardor

 

La tardor. Una època de reflexió i recolliment que s’identifica amb l’etapa vital de la maduresa i la vellesa. Els paisatges tardorencs, amb les seves tonalitats groguenques, vermelloses i marrons, conviden a la solitud. De sobte, apareix una altra persona, propera o llunyana, coneguda o desconeguda, veí o foraster i, com per art de màgia, la seva presencia transforma la tardor en una eterna primavera. L’amor és imprevisible i impredictible.

  A les biblioteques trobaràs:

Nosaltres en la nit Kent Haruf

eBiblio castellà
Aquesta breu novel·la és una continguda i plàcida història que evoluciona delicadament a partir de detalls escollits acuradament per l’autor. Els seus protagonistes, l’Addie Moore i en Louis Waters, decideixen desafiar la soledat que comporta la viduïtat a les portes de la vellesa trencant amb tots els costums socialment establerts, sobretot en el petit poble de Holt d’on són veïns des de fa anys. Acorden passar les nits junts simplement per parlar i fer-se companyia. En la quietud de les hores nocturnes aniran coneixent els seus passats respectius i establiran unes belles complicitats que els ajudaran a afrontar millor l’etapa final de les seves vides. Una història tendra i commovedora protagonitzada al cinema per Jane Fonda i Robert Redford l’any 2017.

El Amor en los tiempos del cólera Gabriel García Márquez

eBiblio
El mestre García Márquez crea amb aquesta novel·la un gran homenatge a l’amor que perdura en el temps. La història d’amor entre Florentino i Fermina ha d’esperar cinquanta anys per fer-se realitat. Des que s’enamoren per primer cop en la seva joventut, fins que es retroben en la vellesa, han de superar mil i un obstacles imposats per les convencions socials i econòmiques de finals del segle XIX. Seguint la tradició de les grans històries d’amor de la literatura universal García Márquez crea una meravellosa història de segones oportunitats on l’amor, que desafia el pas del temps, dona sentit a la vida. La novel·la va ser adaptada al cinema l’any 2007 sota la direcció de Mike Newell.

Y llovieron pájaros Jocelyne Saucier

eBiblio anglès
Una fotògrafa que està cercant un dels últims supervivents dels Grans Incendis del nord del Canadà descobreix inesperadament l’amagatall de tres homes ja grans que han decidit retirar-se del món per gaudir de la seva llibertat. Poc temps després hi arriba Marie-Desneige, una dona de vuitanta anys que alterarà el ritme plàcid de la seva vida en comunitat. Una història sobre l’amor i l’amistat que també planteja la força que prenen les conviccions i les decisions personals sobre la pròpia vida en l’etapa de la vellesa. La novel·la va ser adaptada al cinema l’any 2019 per la directora Louise Archambault.

Tàndem Maria Barbal

A Barcelona, l’Elena, una mestra casada, que s’acaba de jubilar i l'Armand, vidu i també jubilat, es coneixen en una classe de ioga. La seva trobada els despertarà sentiments que creien adormits. Hauran d’afrontar les seves pors, prejudicis i limitacions i també a decisions preses en el passat, per a concedir-se la llibertat de viure plenament el present. Vides quotidianes i senzilles per a un relat intimista, delicat, sensible, vitalista i inspirador.
Una reflexió sobre la maduresa i de com amb els anys es va perdent el sentiment de tenir dret a la felicitat. Novel·la guardonada amb el Premi Josep Pla 2021.

Simfonia de tardor Vicenç Llorca

eBiblio
“La seva companyia havia estat una simfonia de primavera en la maduresa de la seva existència”.
En Marc Giralt és un violinista i compositor amb una sòlida formació clàssica. Retirat en solitud a Organyà, tindrà una retrobada amb l’Emma, un fugaç amor de joventut.
Novel.la estructurada com una simfonia, amb una divisió de quatre moviments. Inspirada en la relació sentimental que varen mantenir el compositor Robert Schumann i la pianista Clara Wieck, està ambientada a Lleida i Andorra, als anys 2014 i 2017.

En el otoño de sus vidas Ignacio Ramón Martín Vega

La Penélope té 55 anys i una vida monòtona, avorrida i grisa, sempre dedicada als de casa, sense que se li reconegui tota la seva dedicació. Un dia passejant pel Parc del Retiro coneix a l’Aitor, un cardiocirurgià que ha anat a Madrid a fer una conferència. Aquesta trobada fortuïta capgirarà la vida de la Penélope i tots dos protagonistes començaran a fer anàlisi de les seves trajectòries vitals fins el moment present.
Una novel.la que desprèn sensibilitat i optimisme i ens mostra la necessitat de moltes persones de lluitar per la seva felicitat quan la societat ja no espera res d’elles.

Els Ponts de Madison County Robert James Waller

Aquesta és la història de l’amor impossible de Francesca Johnson i Robert Kincaid sota els ponts del comptat de Madison. Ella és mestressa de casa, feliçment casada i amb la família de viatge a la Fira Estatal d’Illinois. Ell és un fotògraf del National Geographic i viatger incansable. Les seves vides es creuen quan ell demana orientació per trobar un dels famosos ponts del comptat. Aquesta breu història d’amor, ambientada als anys 60, s’ha convertit en un dels clàssics romàntics de la literatura moderna, portada a la pantalla l’any 1995 per Clint Eastwood.

El Gran dia de la senyoreta Pettigrew Winifred Watson

La senyoreta Pettigrew és una madura institutriu a l’atur amb una vida anodina i grisa. Una errada de l’agència de contractació la converteix en assistent d’una cantant de cabaret, Delysia LaFosse. La novel·la, escrita i ambientada als anys trenta, descriu les 24 hores més esbojarrades que viurà mai la protagonista. Una comèdia lleugera, entretinguda i que deixa una estela d’optimisme i humor. Portada al cinema l’any 2008 per Bharat Nalluri, amb Frances McDormand com a senyoreta Pettigrew.

El Mayor Pettigrew se enamora Helen Simonson

eBiblio
El major Pettigrew, exmilitar, coneix a la senyora Ali, d'ascendència pakistanesa i vídua com ell. De mica en mica van establint una relació molt especial. Comparteixen, entre d'altres, el gust per la literatura, la calma i els petits plaers. Malauradament, han d'enfrontar-se al racisme del seu entorn, un petit poble anglès, i de les famílies corresponents. Ella es veurà amenaçada per la seva família política que es preocupa per la seva reputació.
Una història deliciosa que ens parla de l'amor a l'edat madura i que ens fa reflexionar sobre la imparable transformació de la societat i els seus prejudicis.

Primavera d'hivern Antoni Dalmau

Primavera d'hivern és un relat que ens mostra com el primer amor d'adolescència o joventut, que tantes vegades naufraga, pot reaparèixer i decidir donar-se una segona oportunitat. Llavors és com si vingués una nova primavera, just en el moment en què les persones que s'havien estimat quan eren joves viuen l'hivern de l'existència.
Aquest llibre ens parla del dret d'enamorar-se en la vellesa, just quan la majoria de la gent pensa que ja és tard per tornar a sentir aquelles emocions que s'atribueixen a persones més joves.

Filmin

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-10-2022 Última actualització 17-10-2022