Cinema

Avui fa...

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►
 

"Con un poco de azúcar esa píldora que os dan, la píldora que os dan... pasará mejor"

50 anys de l'estrena de Mary Poppins


Mary Poppins - Supercalifragilisticoespialidoso by Disney on Grooveshark

L'agost de 1964 arribava a les pantalles de tot el món un nou musical de Disney.

Es tractava de Mary Poppins, l' adaptació de la sèrie de llibres de l'escriptora anglesa P.L. Travers que parlen sobre les aventures d'una mainadera molt especial.

La Jane i en Michael son dos nens entremaliats que viuen a Londres a principis del segle XX i que han aconseguit fer fora de casa a totes les mainaderes que contracten els seus pares, un banquer seriós i malcarat i una activista pel drets de les dones.

Per aconseguir una nova mainadera els nens redacten un anunci amb els seus desitjos, fet que el pare ignora, però el dia de les entrevistes un cop de vent se les emporta a totes i només apareix la Mary Poppins, que ha baixat del cel amb el seu paraigües i la seva bossa de mà i es contractada per ser l'única aspirant a la feina.

Pels nens, tenir la Mary de mainadera és un somni fet realitat. Converteix les tasques diàries en jocs i junt amb el seu amic Bert, artista i escura-xemeneies, viuen meravelloses aventures.

L'actitud de la Mary fa canviar a tota la família. Els nens s'alliberen d'una educació rígida i el pare d'una feina que el tenia esclavitzat i no el deixava temps per gaudir de la seva família. Però totes les coses bones s'acaben i quan canviï el vent la Mary tornarà a marxar per ajudar a altres famílies. 

 

 

 

El film està protagonizat per la Julie Andrews en el paper de Mary Poppins i en Dick Van Dyke com Bert, el seu fidel amic i les cançons van anar a càrrec dels germans Sherman, que son autors d'altres cançons de pel·lícules Disney com Tu a Boston y yo a California, Los Aristogatos, La bruja novata o El libro de la selva.

La pel·lícula va rebre tretze nominacions als Premis Òscar i en va guanyar cinc: Millor Muntatge, Millor Banda Sonora, Millor Cançó Original per ‘Chim Chim Cher-ee', Millors efectes visuals i Millor Actriu per la Julie Andrews.

 

 

P.L.Travers ha tornat a estar d'actualitat aquest any gràcies a l'estrena de Al encuentro de Mr. Banks, pel·lícula que es centra en el viatge que va fer l'autora a Los Àngeles l'any 1961 per negociar amb Walt Disney la cessió dels drets de la seva obra i treballar amb l'equip de producció de la pel·lícula, tot i que recorre a diversos flaixbacs per acostar-nos a la infància de l'escriptora.

 Malgrat estar implicada en el film i donar els seu consentiment, l'escriptora mai va estar contenta amb el resultat final ja que diferia de la concepció original del seu personatge i dels valors que ella volia transmetre.

 

 

Però si gratem una mica la superfície potser ens trobem que finalment Disney va representar un personatge femení molt menys tradicional dels que ens tenia acostumats, doncs la Mary no és princesa de conte, és una dona treballadora que no necessita cap home que la mantingui i que viu la seva vida amb llibertat quasi absoluta.

Llarga vida a la Srta. Poppins!

 


Enllaços al catàleg AladíAltres enllaços 

Torna al prestatge  ►
Efemèrides anteriors  ►