Suor i calor

Per fi arriba la nit i la temperatura se suavitza, potser no fa tanta calor com altres dies, però endolles el ventilador del sostre i comencen a sonar les aspes...flap , flap, flap. La brisa et calma i et serveixes una beguda ben freda amb molt gel. Agafes el comandament i endolles la televisió, i ai caram, després de quinze minuts (que semblen duess hores) no trobes res que et sedueixi. I en aquest moment, és on recordes que el Prestatge de Cinema sempre vetllarà perquè les estones de tria no siguin eternes. 

Si cal aquesta nit suaràs i passaràs calor, però gaudiràs d'una tria de pel·lícules per passar l'estiu.

 

  A les biblioteques trobaràs:

La Noche de la iguana  John Houston

Una pel·lícula dirigida per John Huston (EUA, 1964), basada en l’obra de teatre homònima de Tennessee Williams, i protagonitzada per Richard Burton, Ava Gardner, Deborah Kerr i Sue Lyon.

Filmada en 1963 a l'església de San Francisco Javier a Tepotzotlán México i als paratges de Puerto Vallarta, Jalisco, Mèxic, i els seus voltants (a la platja Mismaloya). Un text de Tennessee Williams per a un film cent per cent hustonià. 

Atenció a l’escena de bany nocturn d’Ava Gardner i a un irresistible Richard Burton suós i de ressaca. 

 

 

La Ventana indiscreta  Alfred Htchcock

Clàssic entre els clàssics, aquesta obra mestra del mestre Hitchcock, ens convida a passar un estiu convalescent de la millor manera: mirant per la finestra. Si tenim un bloc de veïns al davant i un esperit voyeur, l’entreteniment està garantit; mai des d’una finestra s’hi havien contemplat (o espiat?) tants retalls de vida i de...mort?

Cinema en estat pur per fer-nos suar com James Stewart.

 

Tarde de perros  Sidney Lumet

Quantes pel·lícules d'atracaments hem vist que comencen amb una genial planificació i una execució perfecte? Però una mala tarda la té tothom i sinó que li diguin a un Al Pacino en estat de gràcia. Una lliçó magistral de cinema de baix pressupost de la mà de l'enyorat Sydney Lumet.  

 

Un Día de furia  Joel Schumacher

L'únic que et demanem es que no estiguis patint ansietat, angoixa o estres si vols veure la pel·lícula, o potser si....Tu decideixes com vols acabar la teva pròpia aventura, per això et recomanem aquest descens a l'infern de la bogeria a partir dels fets quotidians de les nostres miserables vides. 

 

Haz lo que debas  Spike Lee

L'asfalt de Brooklyn es desfà, no hi ha ventiladors a les botigues, el barri sua i la gent està desesperada. Spike Lee aconsegueix plasmar l'ambient a pressió d'un barri desafavorit i oblidat, en un fràgil equilibri racial que qualsevol espurna pot incendiar. Tu mateix, Do the right thing, germà...

 

Fuego en el cuerpo  Lawrence Kasdan

No trobareu pel·lícula on és sui més que l'òpera prima del guionista de 'En busca del arca perdida' i 'El imperio contraataca', Lawrence Kasdan. Un homenatge al 'noir' més clàssic, amb una Kathleen Turner que destil·la seducció per tots els seus porus i un William Hurt que cau rendit als seus encants.

 

Mad Max : furia en la carretera  George Miller

Quarta entrega de la saga Mad Max, rodada trenta anys després de la trilogia original, aquesta oda salvatge i frenètica ambientada al desert d’un futur post-apocalíptic, se us empassarà de ple en una espiral vertiginosa d’acció trepidant, pols i ferocitat visual. Tot un desplegament cromàtic i d’efectes especials amb metàfora ambiental i humanista inclosa, amanit amb sang, suor i llàgrimes. Agafeu-vos fort!

 

Duelo al sol  King Vidor

Una pel·lícula dirigida per King Vidor (EUA, 1946), basada en la novel.la de Niven Busch sobre el relat bíblic de Caín i Abel, i protagonitzada per Jenifer Jones, Gregory Peck, Joseph Cotten, Lionel Barrymore i Lillian Gish.
Un western líric i atípic, i molt controvertit per la seva carrega eròtica, amb el que el seu productor, David O. Selznick, volia superar l'èxit de Lo que el viento se llevo.
Una passió febril i malaltissa sota els abrasadors paisatges i els cels premonitoris de la serralada de Tucson, Arizona.

 

En el calor de la noche  Norman Jewison

Les dues Amèriques enfrontades i alhora col·laborant per un resoldre un crim. Una obra mestra dirigida per Norman Jewison on destaquen les interpretacions de Sidney Poitier i Rod Steiger, amb el rerefons del racisme atàvic i la calor insuportable i enganxifosa de la ribera del Mississipi.

 

Sunshine  Danny Boyle

El sol s'apaga i la tripulació de l'Icàrus II ha d'apropar-se a l'astre-rei per intentar posar-lo en marxa de nou. Us imagineu lloc més calorós que aquest? Jo tampoc. Però aquest sol no només crema sinó que fascina tothom qui s'acosta, com va passar amb la nau Icàrus I.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 22-06-2021 Última actualització 20-06-2023