Platges de pel·lícula

La calor ja és trending topic entre les converses d'ascensor. Fins setembre viurem tots els caps de setmana la diàspora cap a les platges cercant un metre quadrat de sorra per posar la tovallola, fer un banyet curt en mar sembrat de meduses i aguantar les converses dels veïns de para-sol. Segurament t'has trobat en aquestes situacions poc idíl·liques i has pensat "Us maleeixo, jo us maleeixo...!" tal com Charlton Heston declama a "El planeta de los simios"

 

 

 

Des del Prestatge de cinema no sols et donem la raó, sinó que et convidem a anar a la platja sense moure't de casa i amb totes les comoditats possibles.

Tiburón  Steve Spielberg

L'amic Steven va fer el primer blockbuster de la història del cinema, i va canviar Hollywood per sempre. Mai anar a una platja havia generat tanta tensió i angoixa. Els que l'hem vist mai més nedarem tranquils al mar. 

 

La Playa  Danny Boyle

Alguns crítics diuen que és irritant, d'altres la veuen com una pel·lícula intranscendent, però les platges de Tailàndia que apareixen al metratge són per veure-la amb xancletes, una pinya colada i protecció solar.

 

De aquí a la eternidad   Fred Zinnemann

Les onades esclatant a la vora dels dos cossos entrellaçats traspuant passió i consumant l'amor prohibit. Burt Lancaster i Deborah Kerr en un film etern que revisa les platges de Pearl Harbour a Hawai.

 

A pleno sol  René Clement

El talent de Patricia Highsmith plasmat a la superba actuació d'un jove Alain Delon encarnant el seductor Ripley, en un thriller imprescindible que navega entre les tèrboles aigües de la moralitat. I per si no n'hi hagués prou, la fotografia del film eleva a categoria de somni les platges de l'Illa d'Ischia.

 

El Lago azulRandal Kleiser

No podem tancar aquest recorregut sense el despertar sexual de Brooke Shields i Christopher Atkins enmig d'una illa paradisíaca localitzada a Fidji.

 

Muerte en VeneciaLuchino Visconti

La platja veneciana del Lido com a epicentre dels fantasmes d'un compositor ofegat per les crítiques i per una delicada salut, que troba refugi en la bellesa d'un jove adolescent. Un amor impossible en una decadent Venècia.

 

Infierno azul    Jaume Collet-Serra 

Un director català amb una sòlida trajectòria a Hollywood signa una pel·lícula ideal pels qui fan surf en paratges idíl·lics i allunyats del soroll.

 

Le llaman Bodhi   Kathryn Bigelow 

Robatoris de guant blanc, cabelleres oxigenades, look surfer i un policia infiltrat seduït per una de les noies de la banda. Els protagonistes són els carismàtics Keanu Reeves i Patrick Swayze i el seu destí serà la platja de Bells Beach a Austràlia, on els esperen les onades més salvatges dels darrers 50 anys.

 

Zorba el griego   Michael Cacoyannis

Les platges més espectaculars de Creta són l'escenari de la trobada entre realitats llunyanes i equidistants que només Anthony Quinn ballant sirtaki és capaç d'unir.

 

Cegados por el solLuca Guadagnino

Entre Tunísia i Sicília hi ha una illa de la qual t'enamoraràs. Es diu Pantel·leria i és el teló de fons del remake de "La piscina". Un combat a 4 cantonades que comença suau i fluid i desemboca en una tempesta emocional.

 

Náufrago  Robert Zemeckis

Si algun dia et perds en una illa, esperem que sigui Monuriki, un tros de paradís de les Illes Fidji que quasi fa embogir durant 4 llargs anys a la persona més estimada per la humanitat: Tom Hanks.

 

Lucía y el sexo  Julio Medem

Formentera estava esperant una pel·lícula que mostrés la seva bellesa i Julio Médem va aparèixer per immortalitzar-la mitjançant Paz Vega i el seu món interior.

 

 

Pauline en la playa  Eric Rohmer

La nouvelle vague es caracteritzava per mostrar exteriors i paisatges quotidians per apropar el cinema a la realitat. En aquest cas el mestre Eric Rohmer s'en va a les platges de Normandia per compartir amors estiuencs de les dues protagonistes que traspuen espontaneïtat, emoció i senzillesa.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

A qui no li agrada descobrir platges poc concorregudes i caletes amagades?  Vet aquí una tria on trobaràs racons que formen part de la memòria cinematogràfica.

 

Karate Kid John G. Avildsen

Si has viscut la joventut al llarg dels 80 segur que has practicat la coça definitiva de Karate Kid. Recuperem la platja on Daniel-San començava a practicar-la. 

 

 

 

El Planeta de los simios  Franklin Schaffner

Charlton Heston va bramar "¡Lo habéis destruido! ¡Yo os maldigo a todos, maldigo las guerras, os maldigo!" quan va arribar a la platja de Zuma Beach, al nord de Malibú (California) i no va ser per trobar la platja plena de gent...

 

 

 

Los vigilantes de la playaSeth Gordon

Cossos esculpits en marbre i silicona, un homenatge a la sèrie que va dignificar els i les socorristes de les platges de Califòrnia.

 

 

Indiana Jones y la última cruzada Steven Spielberg

D'acord està agafada amb pinses, però és tan divertida i entranyable la manera que Sean Connery espanta les gavines i foragita els nazis a la platja del Cabo de Gata a Almeria, que no hem pogut evitar col·locar-la a la llista.

 

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 19-06-2019 Última actualització 28-06-2023