I want to Believe!

 Fa uns dies ens va arribar la notícia que un subcomitè del Congrés dels Estats Units ha demanat al Govern que informi de les dades que té sobre OVNIS. Alguns militars retirats han declarat que les autoritats estatunidenques estan en possessió tant de naus d'origen extraterrestre, com de les restes dels seus ocupants!

A l’espera de veure proves, saber si és cert o es tracta d’una cortina de fum per amagar alguna altra maniobra del govern nord-americà, us volem recomanar algunes pel·lícules sobre la trobada entre éssers humans i extraterrestres.

 

  A les biblioteques trobaràs:

E.T.  Steven Spielberg 1982

Poca cosa podem dir d’E.T. que no s’hagi dit ja. Spielberg és capaç de fer una pel·lícula familiar de ciència-ficció on, a diferència de la majoria dels films sobre invasions alienígenes, ens presenta uns extraterrestres amables i purs d’esperit que estableixen vincles profunds amb els humans, en aquest cas concret, amb un grup d’infants.


  
Arrival  Denis Villeneuve 2016

Inspirat en el relat curt La història de la teva vida, de Ted Chang, aquest film és una meravellosa celebració del llenguatge i la comunicació com a armes pacifistes, així com un colpidor estudi de la pèrdua d'un ser estimat més enllà del temps i l’espai. 

 

Encuentros en la tercera fase Steven Spielberg 1977

No existeix una altra pel·lícula que hagi estat capaç de reflectir amb major força visual i humanista, gairebé com una experiència religiosa, l'arribada a la Terra dels homes de verd i el seu contacte amb els éssers humans. Amb aquest film, Spielberg va donar prestigi al subgènere d’extraterrestres i ens va deixar una de les darreres aparicions a la pantalla del mestre de la nouvelle vague, François Truffaut.

 

 

Mars Attacks! Tim Burton 1996

Tim Burton, fent de les seves, ens presenta un homenatge, al mateix temps que parodia, a les pel·lícules d’invasions alienígenes amb uns marcians que presenten un cruel sentit de l’humor i una espècia humana que queda ‘retratada’ com la colla d’estúpids que a vegades som. 

 

 

Utilmàtum a la terra Robert Wise 1951

En una època en què qualsevol invasió extraterrestre era sinònim de mort i destrucció, aquesta pel·lícula oferia tot el contrari: un missatge pacifista. L'alienígena Klaatu, aterra el seu platet volant a Washington per a advertir-nos del perill nuclear: o pareu de matar-vos o sereu exterminats, venia a dir-nos. 

 

 

Platillos volantes  Óscar Aiba 2003

A les vies del tren es troben els cadàvers decapitats de Juan i José, dos treballadors tèxtils d'una fàbrica a Terrassa. Els amics miraven de fugir de les seves vides grises i avorrides buscant vida extraterrestre. Als finals de la dictadura de Franco, qualsevol associació és susceptible de ser investigada com a focus potencial d'activitat subversiva. Spain is different i això es veu en els intents de la nostra cinematografia per donar la nostra visió de les incursions alienígenes a la Terra.

 
 

 

District 9 Neill Bomkamp 2009

Potent debut del realitzador sud-africà Neill Blomkamp on converteix l’arribada dels extraterrestres en una metàfora de l’apartheid. El districte nou del títol és el gueto on el govern ha amuntegat a uns extraterrestres sense malícia, equival a aquells assentaments informals on els negres van ser marginats durant el temps de la segregació.

 

 

Signals  M. Night Shyamalan 2002

Inspirada en els estranys casos reals dels cercles de collita per explicar la història de dos germans, un d’ells pastor religiós que ha perdut la fe arran de la mort de la seva dona, que troben aquests símbols a les seves collites i que resulten ser ‘senyals’ d’una invasió extraterrestre. El millor de la pel·lícula és com ens mostra Shyamalan l’amenaça i com provoca por a l’espectador, més suggerint que ensenyant. 

 

 

Contact Robert Zemeckis 1997

Després de la prematura mort dels seus pares sent una nena, l’Ellie Arroway va perdre la fe en Déu. Ara és una científica que busca indicis de vida extraterrestre i que detecta un senyal d'una estrella pròxima. En desxifrar-la, descobreixen els plànols per construir una màquina per viatjar per l’espai (i el temps). Basada en la novel·la de Carl Sagan, el film parla de l’etern enfrontament entre ciència i fe.

 

 

Starman John Carpenter 1984

Un alienígena cau a la terra accidentalment i pren la forma del difunt marit d’una jove, la Jenny Hayden. Perseguit per agents del govern, ha de tornar a la seva nau abans de tres dies o morirà. La Jenny, decideix ajudar-lo i junts emprenen un viatge on aquest home les estrelles ha d’aprendre les particularitats de l'espècie humana i la Jenny a conviure amb la pèrdua que acaba de patir.

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

La televisió també ha volgut apropar-se al fenomen extraterrestre. Us deixem amb dues escenes mítiques de dues sèries molt diferents, però que han calat en el nostre imaginari col·lectiu.

 

V los visitantes

 

Expediente X

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 14-08-2023 Última actualització 01-09-2023