Intel·ligència artificial

Alerta: Tot el contingut s'ha generat mitjançant la intel·ligència artificial (Chat GPT-4 i Craiyon), tant la introducció, com la tria de pel·lícules, com les ressenyes i la imatge representativa del monogràfic (menys la tria de les escenes i els enllaços d'interès).

Et convidem a reflexionar sobre l'impacte que la intel·ligència artificial té i tindrà en el nostre present i futur a partir de 10 pel·lícules sobre IA.

 

La intel·ligència artificial (IA) ha estat un tema popular al cinema durant dècades, i s'ha utilitzat en diferents gèneres, des de la ciència-ficció fins al drama i el thriller. Les pel·lícules que presenten la IA sovint exploren temes profunds i complexos, com la consciència, la moralitat, la identitat i la naturalesa de la humanitat. A més, les representacions de la IA en el cinema sovint reflecteixen les preocupacions i els temes de la societat en relació amb la tecnologia i el seu impacte en la vida humana. A través de personatges emblemàtics com els replicants de HAL 9000, Skynet i Blade Runner, les pel·lícules han ajudat a donar forma a la nostra comprensió i percepció de la IA a la cultura popular.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Blade runner Ridley Scott

Dirigida per Ridley Scott, aquesta pel·lícula icònica segueix a un oficial de policia en la recerca de replicants, androides dissenyats per semblar humans. La pel·lícula presenta alguns dels primers exemples d'IA al cinema.

 

 

2001, una odisea del espacio Stanley Kubrick

Dirigida per Stanley Kubrick, aquesta pel·lícula clàssica de ciència-ficció és coneguda per la seva representació de HAL 9000, un ordinador amb intel·ligència artificial que es gira contra els astronautes.

 

Ex machina Alex Garland

Aquesta pel·lícula explica la història d'un programador que és elegit per provar una intel·ligència artificial avançada en una mansió remota. És una exploració fascinant de la consciència, el lliure arbitri i la responsabilitat.

 

 

Her Spike Jonze
Bibliodigital

Dirigida per Spike Jonze, aquesta pel·lícula segueix la relació entre un escriptor solitari i el seu sistema operatiu amb intel·ligència artificial, que es converteix en la seva companya i confident.

 

 

Ghost in the shell Mamoru Oshii

Aquesta pel·lícula d'anime es desenvolupa en un futur en què la tecnologia ha avançat prou per a permetre la fusió entre humans i robots amb IA. La pel·lícula explora temes complexos com la identitat, la consciència i la naturalesa de la humanitat.

 

 

Almas de metal (Westworld) Michael Crichton

Escrita i dirigida per Michael Crichton, aquesta pel·lícula presenta un parc temàtic futurista en què els robots amb IA es tornen violents. La pel·lícula va ser posteriorment adaptada en una sèrie de televisió popular.

 

 

Inteligencia artificial Steven Spielberg

Dirigida per Steven Spielberg, aquesta pel·lícula segueix un nen robot amb una capacitat única per estimar i buscar l'aprovació de la seva mare adoptiva humana. La pel·lícula és una exploració emocional i fascinant de la intel·ligència artificial.

 

 

Matrix: la trilogia Wachowski Brothers

Aquesta pel·lícula dels germans Wachowski presenta un hacker que descobreix que la realitat que coneix és una simulació creada per màquines amb intel·ligència artificial. La pel·lícula és coneguda pels seus efectes visuals innovadors i la seva trama de ciència-ficció intrigant.

 

 

Yo, robot Alex Proyas

Aquesta pel·lícula de ciència-ficció d'Alex Proyas es basa en la col·lecció de contes d'Isaac Asimov. La trama segueix un detectiu que investiga un assassinat en què un robot és el principal sospitós.

 

 

Terminator James Cameron

Aquesta pel·lícula de James Cameron presenta un cyborg assassí enviat des del futur per matar Sarah Connor, la mare del futur líder de la resistència humana. La pel·lícula presenta l'icònic personatge de la IA, Skynet.

 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 26-04-2023 Última actualització 03-05-2023