Escapades d'última hora per Espanya: 4 festivals d'estiu i 4 ciutats que encara pots viure

A l'estiu són moltes les ciutats del país que traslladen la seva activitat escènica als seus racons més emblemàtics, com ara teatres romans, castells, jardins, palaus, places, etc. Alguns d'aquests festivals d'estiu tenen una llarga tradició i es troben entre els més importants d'Europa. Una oferta imprescindible per als amants de les arts escèniques i una excusa perfecta per a conèixer la ciutat o gaudir d'una vetllada excepcional.

Et proposem conèixer 4 festivals i 4 ciutats que t'imbuiran en les arts escèniques, i amb programacions que es prolonguen fins el mes d'agost.

 


Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida
 

Festival Internacional de Teatro Clásico de MéridaUn dels festivals més importants i imprescindibles en el calendari cultural d'Espanya arriba aquest any a la seva 61a edició amb una programació de 19 grans espectacles, 10 dels quals tindran com a escenari el teatre romà, part del conjunt arqueològic de Mèrida declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Fins al 27 d'agost.

Mèrida, antiga capital de la Lusitània romana, és avui la capital administrativa d'Extremadura, una ciutat que a més de la seva riquesa monumental d'origen fonamentalment romà però també visigot i àrab, ens ofereix un casc urbà molt accessible, una bona oferta gastronòmica i entorns propers tan suggeridors com el Parque Natural de Cornalvo.

A les biblioteques trobaràs:


"Extremadura"
Pascual Izquierdo


"Extremadura"
Paloma Ledrado Villafuertes


"Badajoz"

 Selecció de webs:

 


Festival de Teatro y Danza Castillo de Niebla
 

Festival Teatro y Danza Castillo de Niebla 2015Aquest festival, que enguany arriba a la seva XXXI edició s'està consolidant com un dels festivals estivals més importants del panorama nacional, gràcies a la qualitat de les obres i espectacles que es programen i a un escenari espectacular com és el Castillo de los Guzmanes o Castillo de Niebla, una fortificació d'origen romà ubicada al municipi de Niebla, a Huelva.

Fins al 15 d'agost

Niebla, la ciutat de la pólvora ubicada al sud-est de la província de Huelva, a la vora del riu Tinto i a uns 30 km de la capital, va ser declarada l'any 1982 Conjunt Monumental Històric-Artístic. Amb un paper protagonista en el desenvolupament històric i cultural d'aquesta zona peninsular, les visites al Castillo de los Guzmanes, el Puente romano sobre el río Tinto i les vermelles muralles de Niebla, són alguns dels seus atractius més destacats. Però El Condado de Huelva, al qual pertany Niebla, ens ofereix una oferta turística àmplia amb propostes tan interessants com el Parque Nacional de Doñana o el poble de Moguer vinculat al descobriment d'Amèrica i a la vida del poeta Juan Ramón Jiménez. .

A les biblioteques trobaràs:


Andalucía"


"Andalucía occidental : Cádiz, Córdoba, Huelva, Sevilla "


"Huelva"
Pascual Izquierdo

 Selecció de webs:

 


Festival de Teatro Clásico de Olite
 

Festival de Teatro Clásico de OliteEn la seva 16a edició el festival tornarà a convertir en un escenari d'excepció el casc històric de la ciutat navarra d'Olite. La programació es configura fonamentalment al voltant de dos cicles: Joyas del Palacio, amb estrenes de companyies nacionals; i Clásicos de aquí, amb treballs de companyies locals de Navarra. Tots dos cicles es representen a l'escenari de La Cava, adossat al monumental Palacio Real d'Olite. També es pot gaudir d'una programació alternativa a diferents espais d'Olite, amb tallers, conferències, lectures dramatitzades, etc.

Del 17 de juliol al 2 d'agost.

Olite és una petita ciutat situada a 40 km al sud de Pamplona, en una zona fronterera entre la ribera i la Navarra pirenaica. El Palacio Real, obra mestra del rei Carlos III "el Noble" (1387-1425) i l'emblema més representatiu de l'antic Regne de Navarra, és un dels principals atractius de la ciutat però no podem deixar de passejar pels carrers que conformen el conjunt urbà monumental d'Olite, amb muralles romanes, arcs gòtics i esglésies impressionants com la de Santa Maria la Real. No deixis d'explorar la Zona media de Navarra, una terra de fortaleses, palaus i castells que mostren la rellevància d'aquesta terra a l'Edat Mitja. També trobaràs rutes tan suggeridores com la ruta del vi.

 


La Feria de Teatro de Castilla y León, Ciudad Rodrigo
 

La Feria de Teatro de Castilla y León, Ciudad RodrigoCiudad Rodrigo acull aquesta fira que enguany arriba a la majoria d'edat amb la seva divuitena edició i que continua esdevenint un punt de trobada i dinamització fonamental per al sector de les arts escèniques, especialment a l'occident peninsular. Un mercat que es converteix en un festival on la diversitat creativa de formats i procedències li atorga personalitat pròpia.

Del 25 al 29 d'agost.

Situada al sud-oest de Salamanca, va ser declarada conjunt històric-artístic l'any 1944, amb unes arrels històriques que s'enfonsen milers d'anys enrere. Les diverses rutes que recorren la ciutat ens permeten descobrir la seva arquitectura amb palaus gòtics i renaixentistes, monestirs, convents i esglésies; i el seu atractiu entorn natural. Fora de Ciudad Rodrigo, no podrem deixar de visitar la ciutat de Salamanca, el poble de La Alberca, el més emblemàtic del Parque Natural Las Batuecas-Sierra de Francia o l'estació d'art rupestre de Siega Verde.