Les 10 millors pel·lícules sota zero

És hivern i la lògica dicta que faci fred, però tant? Quan el general hivern s'apropa ja et pots posar a tremolar. El glaç, la neu, el vent siberià ha arribat i amenaça de quedar-se. 

Et convidem a quedar-te a casa amb la manta i la calefacció, i amb una selecció de  les millors pel·lícules sota zero que trobaràs a les biblioteques. 

Winter is coming !

 

10- Red army

En plena guerra freda, un grup de jugadors de hoquei gel de la Unió Soviética van elevar aquest esport a la categoria d'art. Aquest documental mostra la trajectòria dels jugadors i els métodes per entrenar i reclutar els que després serien herois (o traïdors) a la mare pàtria.

 

 

 

9- The revenant

Tapa't bé amb la manta i tanca la porta de casa amb clau. No crec que vulguis viure l'experiència de Leonardo Di Caprio tornant a la vida després d'alguns episodis crítics. Una història de supervivència crua i descarnada, que mostra la natura en la seva esplendor i la seva duresa. Narrada amb una precisió técnica absoluta per l'eficient Alejandro González Iñarritu

 

 

 

8- Let me in

Els vampirs passen fred i molt. Sobretot a Suècia, on l'Oskar assetjat pels seus companys de classe troba en l'Eli una amistat que mai hagués imaginat. Una pel·lícula per posar-te bufanda i protegir el coll de possibles incidents.

 

 

 

7- Viven

Cancel·la els vols que tinguis preparats i oblida't d'agafar avions durant uns dies. Els passatgers d'aquest vol van aterrar enmig dels Andes i per sobreviure van haver de travessar fronteres morals. Un cas real passat pel colador del cine americà. Un film emotiu, efectista i heroic. Que aprofiti!

 

 

 

6- Frozen

Sí, ho sabem, és un Disney amb totes les característiques del gènere. Però qui pot resistir-se a la simpatia de l'Olaf, a la fragilitat de l'Elsa, l'encant del Hans i a les cançons que tantes vegades has escoltat? (sobretot si tens fills) 

 

 

 

5- Fargo

Surt a jugar a la neu amb els germans Coen a Fargo, una localitat tranquil·la i segura, fins que algú decideix que l'amor entre diferents escales socials no pot triomfar i una sèrie de casualitats, tenyeixen de vermell el bonic poble. Una obra mestra del gènere negre, que va traspassar del cinema a la televisió amb una sèrie igual de genial. 

 

 

 

4- A simple plan

Segurament si et trobes 4.500.000 de dólars, la calor et pujarà, tindràs febre, cridaràs, ballaràs i el fred marxarà. Però al final, et quedaràs els diners? Si veus la pel·lícula, se't glaçarà la sang. Una obra mestra de Sam Raimi, director especialista en cine fantàstic que canvia de gènere i fa un thriller imperdible.

 

 

 

3- Dersu Uzala

Encén una pipa a la vora del foc i enamora't d'aquest homenet que viu tan feliç entre temporals de neu, ossos, i somriures. Una lliçó de vida i passió per la natura que difíclment oblidaràs. Un film imprescindible de la mà del savi Akira Kurosawa, per adonar-te que un altre món és possible. 

 

 

 

2- El resplandor

No hi ha ningú més a casa teva? Estàs en parella? Ves amb molt de compte!  No fa falta tancar portes, no podràs evitar que en Jack Nicholson entri per la pantalla i et busqui. En aquest film el fred i l'aïllament criden a la bogeria. Sinó, que li expliquin a la Shelly Duvall el que li passa al seu marit, en un hotel rodejat per la natura més bucòlica...Un altre film imperdible de la mà del creador d'obres mestres Stanley Kubrick

 

 

 

1- Atrapado en el tiempo

D'acord, potser no és una obra mestra rodona i absoluta, però la marmota Phill i en Bill Murray formen part del nostre imaginari col·lectiu, i dir Atrapado en el tiempo, significa hivern. A més, quantes vegades l'has vist i quantes la veuràs? És un clàssic contemporani que sempre es pot revisitar. 

 

 

 

Si has passat massa fred, sempre pots trobar escalf en aquesta tria per tots els públics. 

  A les biblioteques trobaràs:

 
Data de creació: 09/02/2018 Última actualització: 09/02/2018