Esports urbans

L'esport urbà, d'una manera informal, és tot aquell que es desenvolupa en zones urbanes d’ús lliure i gratuït per al ciutadà. Poden ser carrils bici, parcs i jardins, carrers, voreres o places, on es comparteix l’espai amb la resta d’usuaris, cosa que pot ocasionar molèsties i conflictes.

Una forma de facilitar la convivència entre aquests nous esports i els usos ciutadans més tradicionals és portar a aquests esportistes a recintes de nova construcció anomenats Skateparks

L'esport urbà és avui en dia un element més de la vida social de les ciutats modernes influenciat per determinades modes estètiques. Els esportistes urbans han creat una cultura urbana col·lectiva basant-se en el desenvolupament de les relacions socials, o la realització personal.

Les primeres manifestacions d'algunes d'aquestes modalitats esportives defugien la competició i potenciaven l'estreta col·laboració entre els practicants. Però tot això ha anat canviant amb el temps i alguns d'aquests esports han adquirit tanta importància que fins i tot són olímpics...

D'entre els esports urbans més coneguts poden destacar el parkour, exhibicions i curses de patins i/o monopatins, ciclisme BMX, escalada, Bàsquet 3×3 i qualsevol mena de marxa nòrdica o caminada urbana.

Aquest mes de setembre al Parc del Fòrum de Barcelona s'ha celebrat la 15a edició de l'Extreme Barcelona amb totes les modalitats urbanes i olímpiques que l'any que ve tornaran a tenir repercussió mundial a l'emblemàtica plaça de la Concòrdia de París: BMX, l'escalada, el bàsquet 3 x 3 i l'snowboarding.

  A les biblioteques trobaràs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 14-09-2023 Última actualització 21-09-2023